Yardım Redmi Note 8 Ghost Screen ve Ekran Kalitesizliği

baydanis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bayram Ali
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
17
Tamamen şans hocam. Bende fazla oyun oynamam, tema kullanmam fakat çok rom değiştiririm, sosyal medyada takılırım. 8-9 ay sonra hafiften oluşmaya başladı. İyice arttı giderek. 14.aydayız şuan. Xiaomi note7den sonra tianma panelleri güncellediğini söylemişti ama anlaşılan bir işe yaramamış. Bir daha xiaomi almam çok zor. Sebeplerim sadece ghost screen de değil.
Sen de oyun oynamadığını söylemişsin. Ben de senin kadar olmasa da bir kaç defa rom değiştirdim. Benimkiler resmi romlar arasında bootloaderı açmadan oldu. Sadece globalden hindistana, hindistandan globale şeklinde ve son olarak Hindistan'da bıraktım. Ortak noktamız rom değiştirmek, eşiminse romu değişmedi sadece güncellendi ve hayalet ekranı yok. Şimdi merak ediyorum acaba rom değiştirmek hayalet ekrana mı sebep oluyor? Hayalet ekran sorunu olanlarla ilgili bir araştırma veya anket var mı acaba. Ya da yapılsa ortak noktalar neler çıkar acaba?

Laterally

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Sen de oyun oynamadığını söylemişsin. Ben de senin kadar olmasa da bir kaç defa rom değiştirdim. Benimkiler resmi romlar arasında bootloaderı açmadan oldu. Sadece globalden hindistana, hindistandan globale şeklinde ve son olarak Hindistan'da bıraktım. Ortak noktamız rom değiştirmek, eşiminse romu değişmedi sadece güncellendi ve hayalet ekranı yok. Şimdi merak ediyorum acaba rom değiştirmek hayalet ekrana mı sebep oluyor? Hayalet ekran sorunu olanlarla ilgili bir araştırma veya anket var mı acaba. Ya da yapılsa ortak noktalar neler çıkar acaba?
Olabilir hocam ama rom değiştirenlerde de sorun çıkmayan gördüm. Bana üretim partileriyle alakalı gibi geliyor.

baydanis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bayram Ali
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
17
Olabilir hocam ama rom değiştirenlerde de sorun çıkmayan gördüm. Bana üretim partileriyle alakalı gibi geliyor.
Benimkiyle eşiminkinin senin söylem tarzınla aynı parti üretimi olması gerekmez mi. İkisini de aynı yerden aynı anda aldık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir kere rom değiştirenle çok rom değiştirmek farkı vardır. Sonuçta her defasında telefon format yiyor.

Laterally

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Benimkiyle eşiminkinin senin söylem tarzınla aynı parti üretimi olması gerekmez mi. İkisini de aynı yerden aynı anda aldık.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir kere rom değiştirenle çok rom değiştirmek farkı vardır. Sonuçta her defasında telefon format yiyor.

Daha önce arkadaşımla aynı anda aynı yerden aldığımız Galaxy Note 5 lerin üretim tarihleri arasında 2 ay fark vardı. Bu tarz durumlar olabiliyor.

Bundan önce kullandığım Huawei Mate 20 Lite cihazımda da kronik ghost screen sorunu vardı. Yine aynı kullanım senaryolarında sorun olan ve olmayanlar vardı. Bildiğiniz üzere Huaweilerin bootloader kilidi bile açılmıyor.

Alhyprn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Null
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Meslek
Konular
10
Bu sorun LG'nin bazı telefonlarında kronik sorundu. Redmi'de kronik bir sorun değil bence üretilen parti ile alakalı. Mesela benim cihazım 2019.10 tarihli ve Ghost Screen yaşamadım. Rom değiştirme ile ilgili bir sorun değil yani. Bu sorun donanımsal. Yapılacak şey, varsa Garantiye başvurmak. Oldu da düzeltmedi KVK ya da GENPA, THH'ye başvurursunuz. Kullanıcı kullanımıyla alakalı bir şey değil çünkü. Ben hep düşük parlaklıkta kullanıyorum ve oyun da oynuyorum.

Laterally

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Bu sorun LG'nin bazı telefonlarında kronik sorundu. Redmi'de kronik bir sorun değil bence üretilen parti ile alakalı. Mesela benim cihazım 2019.10 tarihli ve Ghost Screen yaşamadım. Rom değiştirme ile ilgili bir sorun değil yani. Bu sorun donanımsal. Yapılacak şey, varsa Garantiye başvurmak. Oldu da düzeltmedi KVK ya da GENPA, THH'ye başvurursunuz. Kullanıcı kullanımıyla alakalı bir şey değil çünkü. Ben hep düşük parlaklıkta kullanıyorum ve oyun da oynuyorum.
Üretim tarihine nasıl bakabiliriz

baydanis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bayram Ali
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
17
Bizim telefonlarda 2020.03 yazıyor. İyi mi kötü mü?

Üst Alt