Yardım Redmi Note 8 Ghost Screen ve Ekran Kalitesizliği

Reokworld

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selami
Cihazım
Xiaomi redmi no
Konular
1
Garantisiz bir note 8 cihaza sahibim. Uzun süredir ghost screen yaşıyorum fakat son zamanlarda çok gözüme batmaya başladı. Pil, performans vs bana her açıdan yeten bir telefon. Fakat bu ekranda yaşanan zaman zaman yaşanan ghost screen ve koyu renklerde ekranın kenarlarından renk patlamaları olsun çok canımı sıkmaya başladı. Bunun herhangi bir çözümü var mıdır? Sizlerin aldığı önlemler neler? Sırf bunun için telefon değiştirmeyi bile düşünüyorum artık.
hangi panel var bakabilir misin ?

miuix12a

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cihan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Telefonda ağır oyunlar oynuyor musunuz hocam ekran yüksek parlaklık da ısınınca ghost screen oluşma ihtimali çok daha yüksek oluyormuş galiba birde ekranda bir görüntü 10 15 saniye kalınca izi kalıyor mu yoksa daha uzun süre de mi oluşmaya başlıyor ?

Laterally

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Telefonda ağır oyunlar oynuyor musunuz hocam ekran yüksek parlaklık da ısınınca ghost screen oluşma ihtimali çok daha yüksek oluyormuş galiba birde ekranda bir görüntü 10 15 saniye kalınca izi kalıyor mu yoksa daha uzun süre de mi oluşmaya başlıyor ?
Oyun oynamam hocam. Parlaklıkta otomatikte genelde. Süre tamamen rastgele. 5 dk aynı ekranda durup olmadığı da oluyor. 5 saniyede oluştuğu da oluyor.

miuix12a

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cihan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Oyun oynamam hocam. Parlaklıkta otomatikte genelde. Süre tamamen rastgele. 5 dk aynı ekranda durup olmadığı da oluyor. 5 saniyede oluştuğu da oluyor.
Tamamen şans işi o zaman ghost screen. Bende de tianma panel Redmi Note 8 var garantisiz henüz bir sıkıntı olmadı ama bu sorun çıkar diye korkmuyor değilim.

Laterally

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Tamamen şans işi o zaman ghost screen. Bende de tianma panel Redmi Note 8 var garantisiz henüz bir sıkıntı olmadı ama bu sorun çıkar diye korkmuyor değilim.
Kcal ayarlarıyla kısmen çözülüyor ama miui geçmek isteyince can sıkıyor bir tık.

baydanis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Bayram Ali
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
17
Eşimde de bende de redmi note 8 var. İkisini de aynı gün aldık. Eşim her gün oyun oynar, ben oyun oynamam. Onunkinde güncel global rom var, benimkinde de güncel resmi hindistan romu var. Ben tema meraklısıyım, bir sürü tema denedim. 2-3 tanesini sürekli kullandım. Eşimin tema ile hiç işi olmadı. Telefonları alalı 11 ay oldu. Benimkinde bir iki aydan beri hayalet ekran olmaya başladı, bu beni çok rahatsız etmiyor ama ileride daha da artarsa diye korkmaya başladım. Garantisi var ama telefonu servise verince bir hafta on gün telefonsuz kalmak ve telefonun içini açtırmak istemiyorum. Eşim oyun oynadığı halde onunkinde hayalet ekran oluşmayınca ben de acaba temalar mı hayalet ekran yapıyor diye temaları kaldırıp, renkleri soğukta kullanmaya başladım. Çok oyun oynamak hayalet ekran sebebi olarak gösteriliyor ama eşiminkinde de benimkinde de tianma panel olduğu halde ben oyun oynamadığım halde hayalet ekran oluştu, eşim çok oyun oynadığı halde onunkinde oluşmadı. Buna şans dışında servis bile mantıklı bir açıklama yapamaz.

Laterally

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
Eşimde de bende de redmi note 8 var. İkisini de aynı gün aldık. Eşim her gün oyun oynar, ben oyun oynamam. Onunkinde güncel global rom var, benimkinde de güncel resmi hindistan romu var. Ben tema meraklısıyım, bir sürü tema indirdim. 2-3 tanesini sürekli kullandım. Eşimin tema ile hiç işi olmadı. Telefonları alalı 11 ay oldu. Benimkinde bir iki aydan beri hayalet ekran olmaya başladı, bu beni çok rahatsız etmiyor ama ileride daha da artarsa diye korkmaya başladım. Garantisi var ama telefonu servise verince bir hafta on gün telefonsuz kalmak ve telefonun içini açtırmak istemiyorum. Eşim oyun oynadığı halde onunkinde hayalet ekran oluşmayınca ben de acaba temalar mı hayalet ekran yapıyor diye temaları kaldırıp, renkleri soğukta kullanmaya başladım. Çok oyun oynamak hayalet ekran sebebi olarak gösteriliyor ama eşiminkinde de benimkinde de tianma panel olduğu halde ben oyun oynamadığım halde hayalet ekran oluştu, eşim çok oyun oynadığı halde onunkinde oluşmadı. Buna şans dışında servis bile mantıklı bir açıklama yapamaz.
Tamamen şans hocam. Bende fazla oyun oynamam, tema kullanmam fakat çok rom değiştiririm, sosyal medyada takılırım. 8-9 ay sonra hafiften oluşmaya başladı. İyice arttı giderek. 14.aydayız şuan. Xiaomi note7den sonra tianma panelleri güncellediğini söylemişti ama anlaşılan bir işe yaramamış. Bir daha xiaomi almam çok zor. Sebeplerim sadece ghost screen de değil.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
190
AOSP Romlarda bu ayarlara hakimdim. Uzun zamandır Miui 12 kullanıyordum. Custom kernellerde kullandığım romu bozduğu için kernel manager ile yapamamıştım. Dün gece itibariyle DotOS v5.0 a geçtim. Bu romda da var bu ayar. RGB yi 248 e sabitleyip diğer ayarlara dokunmadım. Bu işe yaramazsa sizin ayarlarınızı deneyeceğim.

Bu arada hep Arrow kullanmak istiyorum ama çok sade olduğu için vazgeçiyorum her seferinde. Android 11 ne durumda Arrowda?
248 az hocam. Ayrıca kontrastı azaltınca kayboluyor hayalet ekran. MIUI 12'nin karanlık modu kontrastı ayarladığı için kayboluyor zaten. Attığım ayarlarda yaparsanız çok büyük oranda kaybolur.

Sade, hızlı, sorunsuz, akıcı, pili A11 romlara göre iyi (yine A10'un gerisinde ama). Note 8'in AOSP romlarda sorun neyse ilk Arrow düzeltiyor, sonra diğer romlar düzeltiyor. :D

Laterally

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mertcan
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
2
248 az hocam. Ayrıca kontrastı azaltınca kayboluyor hayalet ekran. MIUI 12'nin karanlık modu kontrastı ayarladığı için kayboluyor zaten. Attığım ayarlarda yaparsanız çok büyük oranda kaybolur.

Sade, hızlı, sorunsuz, akıcı, pili A11 romlara göre iyi (yine A10'un gerisinde ama). Note 8'in AOSP romlarda sorun neyse ilk Arrow düzeltiyor, sonra diğer romlar düzeltiyor. :D
Daha önce 248 civarlarında sabitleyip kontrasta elleşmemiştim sorun olmamıştı. Şimdilik sorun yok gibi duruyor, olursa deneyeceğim sizin config'i. Teşekkürler

Üst Alt