Sohbet Redmi Note 8 Ekran Süresi Ve Paylaşımları

Alhyprn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Null
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Meslek
Konular
10
Arkadaş niyetlenmiş belli, cihazı alt üst etmeden bırakmayacak :D
Alhyprn, iki rom birbirine Karışmaz ancak wipe işlemlerini yapmadan denerseniz ciddi sıkıntılar çıkarır bence.. Güncelleme olmayacaksa, format data + 4 wipe (sistem, data, cache, dalvik Art) şarttır temiz kurulum için..
Aklınızda bulunsun, rom geliştiricisi vendor silin derse onuda silmeyi unutmayın ama böyle bir uyarı yoksa Vendora dokunmayın.
Valla abi ben kara düzen yapıyorum ondan böyle oluyor. :D Z5,S5,S3 Mini hep rootlu kullnadım ama ne böyle vendor falan vardı ne de ekstra komplike şeyler. Gerçekten şaka yapmıyorum. Mi-Globe vardı onu sildim (ya da ben sildiğimi sandım), MiRoom yükledim ve özellikleri karışmıştı. Şimdi her şeyi sıfırdan kurdum ama bayağı farkı var.

Pili gayet ama Ryzen kernel yükleyeyim mi? Yükle derseniz yükleyeceğim. :D
Magisk ile her modül yüklediğimde tekrar baştan mı başlatayım yoksa bir çok modül yükledikten sonra tek seferde mi başlatayım?

Birde çok merak ettiğim bir şey var. Biz belirli klasörlere sanırım bu rom dosyalarını yüklemiş oluyoruz. Root kısmına girip baktığımızda bir sürü klasörler var ve orijinal firmware'ın boyutu çok yüksek. Fastboot ile komple baştan kurunca o gördüğümüz init, sbin gibi klasörleri ve .rc, .sh uzantılı dosyaları da komple mi yüklemiş oluyoruz?

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Arkadaş niyetlenmiş belli, cihazı alt üst etmeden bırakmayacak :D
Alhyprn, iki rom birbirine Karışmaz ancak wipe işlemlerini yapmadan denerseniz ciddi sıkıntılar çıkarır bence.. Güncelleme olmayacaksa, format data + 4 wipe (sistem, data, cache, dalvik Art) şarttır temiz kurulum için..
Aklınızda bulunsun, rom geliştiricisi vendor silin derse onuda silmeyi unutmayın ama böyle bir uyarı yoksa Vendora dokunmayın.
Ben hepsinde vendoru siliyorum hocam. AOSP romlarda zaten fw ile Vendor dosyalarını kurmuş oluyoruz (Lineage OS dışında), MIUI romlarının da kendi vendoru var zaten. :) Şu ana kadar çökme yaşamadım hiç. Allah da göstermesin. :D

BurakSahinn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
11
Hocam diyelim ki miroom ve ryzen kernel kurduk. Belli bir süre kullandık ve tekrar miui roma dönmek istedik. Kernelde bir değişiklik yapmak gerekir mi?

Alhyprn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Null
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Meslek
Konular
10
Hocam diyelim ki miroom ve ryzen kernel kurduk. Belli bir süre kullandık ve tekrar miui roma dönmek istedik. Kernelde bir değişiklik yapmak gerekir mi?
Fastboot ile komple firmware yükleyince zaten stock kernelde yüklenmiş oluyor.

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Ben hepsinde vendoru siliyorum hocam. AOSP romlarda zaten fw ile Vendor dosyalarını kurmuş oluyoruz (Lineage OS dışında), MIUI romlarının da kendi vendoru var zaten. :) Şu ana kadar çökme yaşamadım hiç. Allah da göstermesin. :D
Amin :D
Valla abi ben kara düzen yapıyorum ondan böyle oluyor. :D Z5,S5,S3 Mini hep rootlu kullnadım ama ne böyle vendor falan vardı ne de ekstra komplike şeyler. Gerçekten şaka yapmıyorum. Mi-Globe vardı onu sildim (ya da ben sildiğimi sandım), MiRoom yükledim ve özellikleri karışmıştı. Şimdi her şeyi sıfırdan kurdum ama bayağı farkı var.

Pili gayet ama Ryzen kernel yükleyeyim mi? Yükle derseniz yükleyeceğim. :D
Magisk ile her modül yüklediğimde tekrar baştan mı başlatayım yoksa bir çok modül yükledikten sonra tek seferde mi başlatayım?

Birde çok merak ettiğim bir şey var. Biz belirli klasörlere sanırım bu rom dosyalarını yüklemiş oluyoruz. Root kısmına girip baktığımızda bir sürü klasörler var ve orijinal firmware'ın boyutu çok yüksek. Fastboot ile komple baştan kurunca o gördüğümüz init, sbin gibi klasörleri ve .rc, .sh uzantılı dosyaları da komple mi yüklemiş oluyoruz?
Ryzen bence miroom 20.3.26 Beta için gereksiz.. Karar sizin..
Magisk olayına gelince toptan yükleyip yeniden başlatırım ben, tek tek yükle uyarısı varsa tabi ki tek tek yapın.

BurakSahinn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Burak
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
11
Fastboot ile komple firmware yükleyince zaten stock kernelde yüklenmiş oluyor.
Hocam twrp ile rom yüklemeyi öğrendim fakat dediğiniz "fastboot ile komple firmware yüklemek" daha farklı bir şey mi, cahilliğimi mazur görün.

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Wipe işlemlerinden sonra romu kurunca zaten yüklemiş olduğunuz kernel silinir, illa ki fastboot rom atmanıza gerek yok.

Alhyprn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Null
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Meslek
Konular
10
Hocam twrp ile rom yüklemeyi öğrendim fakat dediğiniz "fastboot ile komple firmware yüklemek" daha farklı bir şey mi, cahilliğimi mazur görün.
Fastboot ile üreticinin verdiği firmware'yi yüklüyoruz firmware rom işte aynı şey. Gerçi bir çok şeye yarıyor fastboot. TWRP ile fastboot girmeden recovery ile tamir menüsü diyeyim oradan, rom kuruyoruz temelde aynı iş. Metin hocam açıklamış detaylıca zaten.

MemurBey

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emin
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
12
Eu stabil