Sohbet Redmi Note 8 Ekran Süresi Ve Paylaşımları

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Hocam ARROW 10'u indiriyorum. Lineage OS tavsiye eder misiniz? Arrow arasında fark varmı?
LOS kendi altyapısını kullandığı için ve Note 8 de biraz zor optimize edildiği için önermiyorum ben. A10 Arrow daha iyi genel olarak. Pilde en çok önereceğim romdur AOSP romlar arasında.

MIUI arasında ise MUR55 hocamın dediği gibi Miroom Beta 20.3.26 sürümü efsanedir.

Alhyprn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Null
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Meslek
Konular
10
LOS kendi altyapısını kullandığı için ve Note 8 de biraz zor optimize edildiği için önermiyorum ben. A10 Arrow daha iyi genel olarak. Pilde en çok önereceğim romdur AOSP romlar arasında.

MIUI arasında ise MUR55 hocamın dediği gibi Miroom Beta 20.3.26 sürümü efsanedir.
Hocam Arrow'u mutlaka deneyeceğim. Performans konusunda üzmez umarım. MIUI beni hayal kırıklığına uğrattı açıkcası. Bu kadar hantal bir UI kullanmadım daha önce.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Hocam Arrow'u mutlaka deneyeceğim. Performans konusunda üzmez umarım. MIUI beni hayal kırıklığına uğrattı açıkcası. Bu kadar hantal bir UI kullanmadım daha önce.
Arrow akıyor hocam. Fw kurmayı unutmayın, cihaz açıldıktan sonra kerneli de güncellemenizi (Telegram kanalı var) tavsiye ederim. :)

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Arkadaşlar, ben MIUI Global 12.0.3 kullanıyorum. Özellikle 12'de batarya hızlı bitiyor ve MIUI 11 performansını alamadım. Custom rom önerisi olan var mı? Veyahut AOSP önerebilecek var mı?
Octavi OS 1.5 Android 11.. Kesinlikle tavsiye ederim hocam.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

atakankp

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Atakan
Cihazım
Note 8
Konular
15
crdroid android 10q ile çok iyi sonuç aldım. stock kernel cihaza başka hiç bir şey kurmadım. normalde benim bataryamın ömrü bayağı gitmişti hızlı şarj kullanıyorum sürekli şarja tak çıkar yapıyorum bayağı bir kayıp olduğunu tahmin ediyordum miui kullanırken iyi gitmiyodu. bütün gün video izledim parlaklık yüksek bir şekilde sosyal medya falan sonuç bu şekilde aosp romları görünce tadım kaçıyordu tam bir çorba her yer aosp rom fışkırıyor crdroidi iyi ki denemişim miui12 kullanıyorken %50'ye kadar 3.5 saat alsam iyi diyordum benim bataryamla

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Alhyprn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Null
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Meslek
Konular
10
Arkadaşlar TWRP ile önce rom sonra, gapps şeklinde flash yapılmıyor mu? Firmware zaten rom değil mi? Ya da ben yanlış biliyorum.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Arkadaşlar TWRP ile önce rom sonra, gapps şeklinde flash yapılmıyor mu? Firmware zaten rom değil mi? Ya da ben yanlış biliyorum.
Full wipe + Rom + (vanilla sürümü ise) GApps + Fw (Xiaomi'nin sürücüleri bunlar, yazılımın tamamı değil) + (isterseniz) Magisk. Kurulum böyle.

Fw dediğimiz dosya sürücüler gibi bir şey. 66 mb sadece. Komple romu kurmuyoruz yani. Bu sürüm fw'yi kurmanızı tavsiye ederim:

Ayrıca kullandığınız özel GApps paketi yoksa direkt Arrow'un GAppsli sürümünü indirin.

Alhyprn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Null
Cihazım
Redmi Note 8
Meslek
Meslek
Konular
10
Full wipe + Rom + (vanilla sürümü ise) GApps + Fw (Xiaomi'nin sürücüleri bunlar, yazılımın tamamı değil) + (isterseniz) Magisk. Kurulum böyle.

Fw dediğimiz dosya sürücüler gibi bir şey. 66 mb sadece. Komple romu kurmuyoruz yani. Bu sürüm fw'yi kurmanızı tavsiye ederim:

Ayrıca kullandığınız özel GApps paketi yoksa direkt Arrow'un GAppsli sürümünü indirin.
Benim Cihazda şu an v12.0.3 kurulu. Yine de yüklemeli miyim FW?
1. Bootloader (168 Saat beklemede.)

2. TWRP (Official sitede v3.5.0 var, Mauronofrio'nun 3.4.0 versiyonu var hangisi yüklemeliyim? İkiside gingko kodlu.) (twrp-3.5.0_9-0-ginkgo)

3. Full Wipe

4. Firmware (Dediğim gibi cihazda hali hazırda v12.0.3 var. Android 11 kuracağım için 21.1.13 firmwaresini kurmama gerek var mı?)

5. Arrow OS / Corvus OS (İkisini de deneyeceğim.)

6. Gaaps (Bitgaaps'dan kendim kurmak istiyorum. İhtiyacım olan sadece Google Play Store.)

7. Magisk (En güncel GITHUB'da v21.4 var. Yoksa v20.4 mü yüklemeliyim?)

Yabancı sayılmam bu işlere fakat hardbrick olmasından çekiniyorum. Bu sırayla işlemleri yapsak uygun mudur?

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131

2. TWRP (Official sitede v3.5.0 var, Mauronofrio'nun 3.4.0 versiyonu var hangisi yüklemeliyim? İkiside gingko kodlu.) (twrp-3.5.0_9-0-ginkgo)

3. Full Wipe

4. Firmware (Dediğim gibi cihazda hali hazırda v12.0.3 var. Android 11 kuracağım için 21.1.13 firmwaresini kurmama gerek var mı?)

6. Gaaps (Bitgaaps'dan kendim kurmak istiyorum. İhtiyacım olan sadece Google Play Store.)

Yabancı sayılmam bu işlere fakat hardbrick olmasından çekiniyorum. Bu sırayla işlemleri yapsak uygun mudur?
Bootloader kilidi açılmadan custom rom yükleme imkanınız yok..
Kilit açıldıktan sonra cihaza twrp yerine orangefox kurabilirsiniz, işinizi görür..
Android 10 için magisk 20.4, Android 11 için 21.2 yükleyin..
FW ben hayatımda hiç yüklemedim, eksikliğini de yaşamadım ama öneren arkadaşların vardır bir bildiği..
Wipe işlemine gelince, temiz kurulum için format data + 4 wipe yeterlidir.. System, data, cache, dalvik.

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191

3. Full Wipe

1- BL kilidi en kısa 168 saatte açılıyor. Bu sürede cihazı güncellemeyin, sıfırlamayın (BL açıldığında sıfırlanıyor zaten).

2- 3.4.0-0, 3.4.0-1 veya 3.5.0-9 kurabilirsiniz, üçünde de A11 sorunsuz kurulur. Size kalmış seçim.

3- Cache + Dalvik + Data + System + Vendor + Internal storage temizliği yapmak full wipe oluyor.

4- Fw sadece AOSP romlarda gerekiyor. MIUI romlarda (custom veya stok fark etmez) gerek yok. Zaten MIUI Xiaomi'nin yazılımı.

5- Arrow A10'un pili aralarında en iyisi sayılır. Corvus'u denemedim ama A11 olarak Octavi öneriliyor genelde şu an.

6- A11 rom kuracaksanız uyumlu GApps'i özellikle kontrol edin. Bazı romlarda, belirli GApps'ler sorun çıkarıyor.

7- A10 için fark etmez sürümü ama A11 için 21.2 ve üstü sürüm öneriliyor.

Romun zaten konusunda kurulum yazıyordur ama yine özetleyeyim:
Twrp kurulacak + Full wipe yapılacak (yedeklerinizi almayı unutmayın) + Rom kurulacak (hafıza kartına atın romu, oradan kurun) + Vanilla (GApps olmayan) romu indirirseniz GApps kurulacak + Fw kurulacak + İsterseniz Magisk kurulacak + Reboot system yapılacak. Bu kadar. YouTube'da videolu anlatımları de mevcut bu işlemlerin.

Üst Alt