- Adım
- Ali
- Cihazım
- Redmi Note 8
- Konular
- 1
Merhaba arkadaşlar. Telefonumun mikrofonu arızalandı ve tamire verdim. Tamire vermeden önce telefonda ne bir donma ne bir ısınma oluyordu. Şimdi mikrofon çalışıyor ama bu seferde şebekenin 4 diş ve altı na düştüğü yerlerde telefon donma yapıyor ve ısınıyor. Arama yapıyorum konuşmamın ilk dakikasında hat kesiliyor sağ üst köşede sim kart resmi çıkıyor. 10sn sonra düzeliyor. Bir mikrofona 170tl para verdim. Telefoncuya geri götürdüm durumu anlattım biz sadece mikrofon değiştirdik başka bir yerine müdahale edilmedi dedi. Merak ettim ve telefonun içini açtım. anakartta üstteki mikrofonun olmadığını ve ( Görüntülü konuşmada ses karşıya gitmiyordu ) Alttaki şarj bordunun pyasadaki 20tl lik bordlarla aynı olduğunu gördüm. Telefoncunun demesi bu yurtdışı cihazlarda üst mikrofon olmayabiliyor. Bendeki sıfır cihazda da görüntülü konuşmada ses karşıya gitmiyor.
Kısacası bu değişen şarj ve mikrofon bordu şebeke de problem çıkarır telefonu dondurur mu ? Piyasada 20tl lik bordları %100 orjinal diye 170 tl ye satanlar da var bu arada. üsürn resmini istedim aynısı.
Kısacası bu değişen şarj ve mikrofon bordu şebeke de problem çıkarır telefonu dondurur mu ? Piyasada 20tl lik bordları %100 orjinal diye 170 tl ye satanlar da var bu arada. üsürn resmini istedim aynısı.