Redmi Note 7 Tanıtıldı! | 150 Dolara 48MP Kameralı Telefon İsteyen Var mı?

Xiaomi yakın zamanda Redmi serini alt bir marka olarak konumlandırmaya karar verdiği duyurmuş ve bir süredir de bugün tanıtılan Redmi Note 7 modeliyle ilgili paylaşımlar yapmaktaydı. Bugün 48MP çözünürlüğe sahip kamerası ve fiyatıyla dikkat çeken Redmi Note 7 Modelini Tanıttı.
24bf7148bedf4c05b35e4b4e28d5406a.gif

Redmi Note 7 modeli tasarım olarak klasik bir Xiaomi cihazın olduğunu ilk bakışta belli ediyor. Sandviç tasarım diline sahip cihazın önü ve arkası cam ortada ise alüminyum çerçeve bulunuyor. Cihazı arka kısmında Mi 8 Lite modelinde gördüğümüz gibi geçişli gradyan bir renk kullanılmış ve orta kısımda bir parmak izi okuyucusu sağ üstte ise dikey şekilde konumlandırılmış çift kamera dizilimi bizleri karşılılıyor. Ön tarafa baktığımızda ise su damlası çentiğine sahip bir ekran bizleri karşılıyor. 6.3 İnç boyutundaki ekranın çözünürlüğü ise Full HD+ olarak belirlenmiş...

Okumaya devam et...

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
216
Snapdragon 710 biraz orta üst seviye bir işlemci. Gerçekten çok başarılı ama işte maaliyet hesabı. 150 Dolarlık bir cihazda Snapdragon 710 kullanmak uzayda çiçek yetiştirmek gibi bir şey olurdu heralde firma için.

"Snapdragon 710 kullanmak uzayda çiçek yetiştirmek gibi bir şey olurdu heralde firma için"
Yani son cümleye kesinlikle katılıyorum. Onlara göre baya uzak bir düşünce olmuş.

Ha şunuda eklemek lazım; aynı SD660 GM9 Pro da baya iyi çalışıyor. Sistem baya iyi optimize edilmiş. Isınma görmedim, ayrıca pil tasarrufu konusunda da oldukça iyi. Tabi bide Android 9 etkiside gelecek o ayrı konu.

Xiaomi'nin dağınık güncelleme politikasını düşününce, inşallah bu cihazı tercih edenler ilerleyen zamanda güncelleme geldiğinde saç baş yolmazlar :)

Şahsen ben SD 710 kullanılsa hevesle beklerdim cihazı, ancak 660 olduğu için kesinlikle almam. (şahsi fikrim)

SD 625 ve SD 636 benim için mükemmel işlemciler.

ByKaraca

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İlker
Cihazım
Elime ne geçers
Meslek
Teknoloji Editörü
Konular
380
"Snapdragon 710 kullanmak uzayda çiçek yetiştirmek gibi bir şey olurdu heralde firma için"
Yani son cümleye kesinlikle katılıyorum. Onlara göre baya uzak bir düşünce olmuş.

Ha şunuda eklemek lazım; aynı SD660 GM9 Pro da baya iyi çalışıyor. Sistem baya iyi optimize edilmiş. Isınma görmedim, ayrıca pil tasarrufu konusunda da oldukça iyi. Tabi bide Android 9 etkiside gelecek o ayrı konu.

Xiaomi'nin dağınık güncelleme politikasını düşününce, inşallah bu cihazı tercih edenler ilerleyen zamanda güncelleme geldiğinde saç baş yolmazlar :)

Şahsen ben SD 710 kullanılsa hevesle beklerdim cihazı, ancak 660 olduğu için kesinlikle almam. (şahsi fikrim)

SD 625 ve SD 636 benim için mükemmel işlemciler.

Şimdi şöyle bir durum var. Xiaomi'nin Snapdragon 710 işlemcili cihazı var zaten. Bu cihazda da özel optimize bir Snapdragon 660 var standart 660 dan daha hızlı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben şahsen cihazı da fiyatını da çok beğendim. Şu video da burada dursun, ellerine sağlık ByKaraca clap~~

Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Teşekkür ederim. Heyecanımı işe yansıtınca böyle güzel videolar ortaya çıkıyor kısa sürede.

veliazak

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Veli
Cihazım
Redmi Note 4X
Konular
10
Su damlası çentiği Oppo'yu çağrıştırsa da, arka kameraları insanın gözünü tırmalasa da, tam bir fayda fiyat telefonu olmuş, inceleme ve bilgilendirme için teşekkürler... İnşallah üzerindeki lensler 48 tane mega mega pikselin hakkını veriyordur... Mi Note 2'deki 23 megapiksel kamera gibi hayal kırıklığı değildir...

Türkiş fiyatına göre radarıma alacağım telefon olmuş.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Redmi'nin ayrı bir marka olması pek içime sinmedi açıkçası.

Bu cihaz şimdiye kadar yapılmış en estetik Redmi. Artık Xiaomi de tamamen cam metal sandviç tasarımına dönmüş. Mi A3 de böyle gelir herhalde.

48MP kamera konusu daha çok pazarlama. Çoğu zaman 12MP modunda çekecek, burada da iyi sonuçlar verecektir diye tahmin ediyorum. Tabi kamera yazılımında Xiaomi'nin en son geldiği noktaya da bağlı.

Kendi "fiyat sınıfı" içerisinde iyi olacaktır, ama özellikle kamera yazılımı onu aşağı çekebilir. Google Kamera portlanabilirse belki o kurtarır, ama o da pixel binning teknolojisini kullanmayacağı için bu sefer aşırı küçük pikseller yüzünden Google'ın üstün kamera yazılımına rağmen donanımsal nedenlerden özellikle düşük ışıklarda kumlu, kuvvetli ışıklarda da parlak noktaları patlatma sorunu yaşayabilir.

Xiaomi elinde ne varsa ona göre bir planlama yapıyordur. Her telefon için ayrı ayrı çipsetler tedarik etmeyip fiyat kırma adına yüklü miktarda alım yapıp telefonlarını da bu elindeki mallara göre planlıyordur. Snapdragon 660 olma sebebi, çok önceden almış olduğu Snapdragon 660'ları tüketme amaçlıdır.

Gayet de iş görür.

Giriş modeli olan 3/32 aslında biraz az gibi gözüküyor, ama günlük kullanımda iş görecektir. Kardeşimdeki Mi5 3/32 hala hızlı, bu da hemen hemen benzeri bir performans gösterecektir.

Redmi'nin Huawei'in peşinden gittiği de görülüyor.

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
Estetiksel açıdan güzel görünüyor..Ülkemize gelsin kullananların paylaşımına göre değerlendirmek daha Reel olur kanısındayım..

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Tüh be daha yeni redmi pro 6 aldım bu cihazı görünce telefonumdan soğum şayomi yine yapmış yapacağını buda tutar
Valla ben de çok beğendim gözüm kaldı mor&pembe karışımlı renge sahip olanında :P

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Bu telefonlara çentik getiren mühendisi çağırıp, mi mix serisinin her modelinin ismini büyük harflerle tahtaya 1000 kere yazdırma cezası vereceğim.
Çentiğiniz batsın.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı