- Adım
- Serkan
- Cihazım
- Mi Max
- Meslek
- Emekli
- Konum
- Mersin - Anamur
- Katılım
- 5 Mart 2017
- Konular
- 15
- Mesajlar
- 557
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 326
- Puanları
- 78
@aliş8787,Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Yurtdışı hocam. Bi 3 4 aydır kullanıyorum.
Resimli paylaşım için teşekkür ederim. Herkes için çok yararlı oldu.
Devlet demek ki, yeni çıkan yasadaki maddeleri uygulamaya başladı.
Benim de, kullanmayıp ta yedekte tuttuğum çift sim girişli bir telefonum var. Şimdi kullandığım hattımı, bu telefonun her iki yuvasına takarak arama yaptım. Çağrılarım gidiyor. Böylece IMEI'lerimin aktif olduğunu anlamış oldum.
***********
***********
***********
Hazır yeri gelmişken bahsedeyim. Yasadaki maddelerden biri de;
Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, daha önce kullanılan IMEI'lerin başka telefonlarda aktif olması durumunda, bu IMEI'lerin kullanıma kapatılacağı hususu vardı.
Yasa yürürlüğe girdikten sonra, IMEI'leri başka telefonlarda kullananlara, bir yıllık süre içinde 250 TL yatırması halinde, bu IMEI'lerin yeni telefonda çalışmasına izin verilecekti.
Yani yasa yürürlüğe girdikten sonra, IMEI'ler hangi telefonda çalışıyorsa, yalnızca o telefonda çalışacak. Aksi durumda IMEI'ler kullanıma kapatılacaktı. BTK bu tespitleri ise, operatörler üzerinden gerçekleştirecekti. Operatörler ise, bu tespit için, özel bir yazılım kullanarak bu tespitleri yapacaktı. Operatörlerin bu tespitler doğrultusunda bir çalışması var mı ? Henüz net bir bilgiye ulaşamadım.
Herneyse… Bu vesile ile forumdaşlara hatırlatayım dedim. Devlet yasanın bu maddesini ya uygulamaya başlamadı. Ya da bu maddeyi şimdilik gözardı ediyor. Varsa yeni bilgiye ulaşanlar paylaşsın lütfen.