Yardım Redmi Note 7 Ghost Screen

Birkan34

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui 11
Telefon Modeli
Redmi Note 7
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhabalar,
Cihazı alalı 5-6 ay oldu. Cihazda ghost screen oluşmaya başladı. Kullanılan panelin tinamo olduğunu gördüm. Servise gönderip özellikle shencheo panel istesem shencheo ile değiştirirler mi?

Birkan34

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
5
malesef IPS ekranların kronik sorunu bir çok ips kullanan telefonda şahit oldum. ilk başlarda sorun olmasada zamanla ghost screen problemi illa oluşuyor..
Hocam 3 yıldır casper via e1 kullandım. Hiçbir şekilde gs ile karşılaşmadım. Bence burada ips LCD falan değil panelin kalitesi önemli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

IPS ve amoled dışında ekran paneli şuan için telefonlarda pek yok denebilir. Yakın zamana kadar apple ve çoğu diğer markalar (samsung dışında) ıps ekran kullanıyordu kullanmaya da devam ediyor. Sorun ıps ekranda değil üretenlerde. LG nin ghost Screen yaşamayan ekranını görmedim. Tianmada da olduğunu redmi note 7 ile görmüş olduk diğer panel üreticilerinin panelleri sorunsuz görünüyor. Yani üretici kaynaklı bir sorunu, IPS ekrana mal etmemek lazım.
Hocam önemli olan servisin bunun kronik bir sorun olduğunu kabul etmesi. Her İPS ekranda aynı sorun olmuyor. Dediğiniz gibi lg de bu sorun daha yüksek. Redmi note 7 de de tianma panellerde daha çok varken boe lerde nadir chencheo panellerde ise neredeyse hiç yok. Aslında biraz da şans işine dönüyor hangi panel denk geleceği.

Oyla:

emrahk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
43
IPS ve amoled dışında ekran paneli şuan için telefonlarda pek yok denebilir. Yakın zamana kadar apple ve çoğu diğer markalar (samsung dışında) ıps ekran kullanıyordu kullanmaya da devam ediyor. Sorun ıps ekranda değil üretenlerde. LG nin ghost Screen yaşamayan ekranını görmedim. Tianmada da olduğunu redmi note 7 ile görmüş olduk diğer panel üreticilerinin panelleri sorunsuz görünüyor. Yani üretici kaynaklı bir sorunu, IPS ekrana mal etmemek lazım.
Doğrudur bende daha cok Lg telefonlarda gordum bu sorunu gecen redmi note 6 pro kullanan arkadasimda ayni sorundan bahsetti. Demekki panel kalitesiyle alakali bir durum

Oyla:

Superkahrmn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Xiaomi Mi Note3
Konular
40
Doğrudur bende daha cok Lg telefonlarda gordum bu sorunu gecen redmi note 6 pro kullanan arkadasimda ayni sorundan bahsetti. Demekki panel kalitesiyle alakali bir durum
Üreticiler de biliyor bence böyle bir sorun olacağını, ucuza mal edelim de olursa hallederiz kafasındalar galiba.

Oyla:

Birkan34

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
5
Bugün itibari ile gerekli incelemeler başlatılmış arkadaşlar. Bakalım ne kadar bir sürede cevap verilecek.

Üreticiler de biliyor bence böyle bir sorun olacağını, ucuza mal edelim de olursa hallederiz kafasındalar galiba.
Hocam siz de böyle bir problem yaşamışsın size de geçmiş olsun

Oyla:

Superkahrmn

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Xiaomi Mi Note3
Konular
40
Bugün itibari ile gerekli incelemeler başlatılmış arkadaşlar. Bakalım ne kadar bir sürede cevap verilecek.

Hocam siz de böyle bir problem yaşamışsın size de geçmiş olsun
Teşekkürler, umarım sorununuz sıkıntısız çözülür.

Oyla:

Birkan34

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Birkan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
5
Evet bugün servisi aradığımda parça beklendiği cihazın panelinin ücretsiz değişeceği söylendi. Bunub üzerine kullanıcı hatası olup olmadığını sordum. Kullanıcı hatası değil dendi. Bende bu ürün ilk 6 ay içinde arızalandı seçimlik haklarım var dememe rağmen ilk önce seçimlik haklarımın ilk 1 ay içerisinde geçerli olduğunu ardından xiaominin panel değişimi yönünde karar verdiği söylendi. Kullanıcı hatası olmadığına dair belge alıp cihaz gelince servis belgeleri ile thh ye başvuracağım.

Oyla:
Üst Alt