Şahsi fikrimi sizinle paylaşmak isterim hocam
Birincisi uzun süre global,eu stabil,ve eu beta kullanmış birisi olarak
genel farkların üzerinden geçmek isterim.
Global rom tamamen genel kullanıcılara hitap etmek üzere tasarlanmış arayüzü gereksiz google uygulamaları ile dolu bir rom
Adından da anlayacağımız üzere ''KARARLI''yani stabil romdur buna hiç şüphemiz yok,her ne kadar genel kullanıcılara hitap etse de gereksiz dolu olduğu kanaatindeyim,google uygulamaları ile aram çok iyi değildir.
İkinci olarak Eu.Stabil çin stabil romundan derlenip gereksiz çince uygulamalar çıkarılıp yerine google play ve dil desteği getirilmiş halidir,bana göre en başarılı romdur kendileri,çünkü china stable en başarılı rom oluyor,çine özel çıkarıldığı için daha performanslı ve pil süreleri iyi tabi bu kişiden kişiye göre de değişebilir,fazladan özelliği pili ve akıcılığı ile favorimdir.
Son olarak EU.Beta ya gelelim,eu beta ise her cihaza nasip olmayan closed china sürümünden derlenen haftalık güncellemesi verilen sürümdür.
Özelliklere önceden sahip olma ve test etme imkanı sunarken haliyle fedakarlık gereği pil ve performanstan kayıp yaşanıyor tabi bu her cihaz için böyle değil note 7-8 gibi cihazlar orta segment olduğu için performans kayıpları normal lakin mi 10 10pro k30pro gibi cihazlarda bu kayıp farkını anlayamazsınız bile öyle söyleyim.
Kısaca özetlemek gerekirse her kullanıcının kendine özgü tercihine kalmış bu rom kullanımı
Ben EU ile Mi 8 SE ile tanışmıştım global rom o cihaza olmadığı için mecbur eu kullanıyordum o kadar alıştım ki
Note 8 cihazımı alır almaz eu kurdum kilidini açıp(e haliyle gereksiz google mesaj arama ve diğer uygulamalardan da kurtulmuş oldum
)