Bu Romu kendim yükledim ve yaklaşık bir aydır kullanıyorum. Telefonum 3gb ram 32gb global Türkiye garantili. Ayrıca 32gb hafıza kartı takılı. Şu ana kadarki deneyimlerim şu şekilde;
Çentikdeki genişleme değişmedi, aynı.
Pil performansı için çok gözlemlenebilir bir değişiklik görmedim. %100'den %1 şarj seviyesine kadar 10 - 11 saat ekran kullanımı alıyorum. Telefonumda tam bir şarj da yaklaşık ekran kullanımı ile birlikte 72 saat bekleme süresi alıyorum. Fakat ben daha az şarj tükettiğinden ve reklam engelleyiciden dolayı Chrome yerine opera kullanıyorum, farklı temalar kullanmıyorum, oyun oynamıyorum. Daha çok internette vakit geçiriyorum. Tabii ki oyun oynayanlar, video izleyenler için bu süre değişir.
Yerleşik kamera uygulaması maalesef kötü. Gereksiz ve anlam veremediğim bir şekilde kasıyor. Video çekerken, fotoğraf çekerken, selfie çekerken ve çektikten sonra bir donma söz konusu. Ağır çekimi benzeri modellere göre kötü. Gece çekiminde çok fazla kumlanma var. Farklı uygulamalarda video, fotoğraf ve selfie çekerken kasma çok olmuyor. Dört yıl kullandığım Sony Xperia Z1 dördüncü yılında bile daha seri fotoğraf çekiyordu. Hatta ağır çekim özelliği olmamasına karşın root ile henüz bir buçuk yaşında olan bu cihazdan daha iyi ağır çekim yapabiliyordu. Hatta 60fps full HD çekim de yapabiliyordu. Bu hususta açıkçası hayal kırıklığı bu cihaz. Hatta 4 5 ay bekleyip aynı fiyata note 7 veya 8 alınabilirdi. Gcam konusunda kararsızım, cihazın garantisi dolunca deneyeceğim.
Telefon ara yüzünde alkışlanacak bir değişim yok. Miui 10'a göre arayüz kullanımında çok aşırı fark görmedim. (Benim için geçerli). Kullanım seriliği açısından da çok bir fark görmedim.
Ram kullanımı açısından da miui 10'a göre çok fark görmedim. Normal kullanımda, telefonu yeniden başlattığımda %43-44 olan ram kullanımı,
Tam bir şarj kullanımı sonunda %55-56'larda kalıyor. Fakat ben kullanmadığım uygulamaları kaldırılabiliryorsa kaldırıyorum, değilse devre dışı bırakıyorum. Kullanmadığım uygulamaların mobil veri kullanımını kısıtlıyorum. Böylelikle arka planda gereksiz bir yük oluşmuyor.
Benim için bu şekilde...