Soru Redmi Note 6 Pro CPU Frekansları Sabit

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
Redmi Note 6 Pro Cpu -Z' de işlemcinin frekansların 4 çekirdek sabit diğer 4 çekirdek başka değerde sabit kalıyor sürekli değerler değişiyor ama aşağıdaki görseller ardı ardına sürekli o şekilde gözüküyor. Diğer CPU Z tarzı programlarda da öyle.., bu şekilde işlemci sürekli güç harcıyor ve bataryayı sömürüyor olmaz mı?
Bu arada Note 6'nın 4pda forumunda yazılımsal hatalar kısmında bu sorun belirtilmiş
ve şu anlık çözüm yok Xiaomiden açıklama bekleniyor yada güncelleme denmiş..
Diğer Note 6 kullanıcıları bu sorunla karşılaşan var mı. Yada bu bir sorun mu..

Güncelleme:
İşlemci çekirdekleri yüksek hızda çalışıyor diyerek global forumda konu açmıştım lakin, sorun/hata dediğim aslında bir sorun olmadığına dair Mıui yöneticilerinden cevap aldım. Arkaplandaki uygulamaların hala uyku modunda çalışıyor olmaları işlemcininin çekirdeklerinin sürekli farklı frekanslarda olacağını ve cihazın minimum 1.11 ile maximum 1.80 Ghz hızlarında normal seyrinde olduğunu bahsettiler. Dolayısıyla cihazın şarj performansında ve kendi performansında herhangi bir sorun olmadığına göre. İşlemci çekirdeklerinde herhangi bir sıkıntı yok demektir.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2018-11-07-01-30-24-564_com.cpuid.cpu_z.png
    Screenshot_2018-11-07-01-30-24-564_com.cpuid.cpu_z.png
    207,4 KB · Görüntüleme: 95
  • Screenshot_2018-11-07-01-30-20-064_com.cpuid.cpu_z.png
    Screenshot_2018-11-07-01-30-20-064_com.cpuid.cpu_z.png
    206,5 KB · Görüntüleme: 98
  • Screenshot_2018-11-07-01-21-00-188_com.cpuid.cpu_z.png
    Screenshot_2018-11-07-01-21-00-188_com.cpuid.cpu_z.png
    209 KB · Görüntüleme: 89
Son düzenleme:

blg0044

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Abdurrahman
Cihazım
Redmi Note 6Pro
Meslek
Muhasebe
Konular
8
İşlemci çekirdekleri yüksek hızda çalışıyor diyerek global forumda konu açmıştım lakin, sorun/hata dediğim aslında bir sorun olmadığına dair Mıui yöneticilerinden cevap aldım. Arkaplandaki uygulamaların hala uyku modunda çalışıyor olmaları işlemcininin çekirdeklerinin sürekli farklı frekanslarda olacağını ve cihazın minimum 1.11 Ghz ile maximum 1.80 Ghz frekans aralığında normal seyrinde olduğunu bahsettiler. Dolayısıyla cihazın şarj performansında ve kendi performansında herhangi bir sorun olmadığına göre. İşlemci çekirdeklerinde de herhangi bir sıkıntı yok demektir.

Peki bu gece şarj yeme olayına nasıl bir çözüm üretebiliriz? Benim iyice dikkatimi çekmeye başladı geceden sabaha %10 15 şarj azalması normal değil.

Oyla:

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
Peki bu gece şarj yeme olayına nasıl bir çözüm üretebiliriz? Benim iyice dikkatimi çekmeye başladı geceden sabaha %10 15 şarj azalması normal değil.
Eger öyleyse tabiki normal değil, güncelleme yaptın mı hangi sürümdesin, Ve cihaza hard reset atmanı öneririm, bu şekilde cihaz sıfırlanacaktır yedeklerini almayı unutma..

Oyla:

blg0044

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Abdurrahman
Cihazım
Redmi Note 6Pro
Meslek
Muhasebe
Konular
8
Eger öyleyse tabiki normal değil, güncelleme yaptın mı hangi sürümdesin, Ve cihaza hard reset atmanı öneririm, bu şekilde cihaz sıfırlanacaktır yedeklerini almayı unutma..
miui 9.6.10.0 hala bende. Forumdaki konudan miui 10 a güncellemeye karar verdim. güncelledikten sonra bu gecede bir daha kontrol ederim sonucu yazarım buraya.

Oyla:

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
miui 9.6.10.0 hala bende. Forumdaki konudan miui 10 a güncellemeye karar verdim. güncelledikten sonra bu gecede bir daha kontrol ederim sonucu yazarım buraya.
Günceledikten sonra hard reset yapın

Oyla:

cleancoder

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
CleanCoder
Cihazım
Mi 8 Lite
Konular
2
Sonuç ne oldu hocam :) Merak ettim, yazmamışsınız. Bende almayı düşünüyorum bu cihazı, tavsiye ediyor musunuz halen?

Oyla:

plaintiger

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi9 t pro
Konular
50
taban 1.1 diyor. bu değer çok yüksek. bendeki cihazda 304 mhz

Oyla:

serhat.yldz

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serhat
Cihazım
Redmi Note 9S
Konular
315
Sonuç ne oldu hocam :) Merak ettim, yazmamışsınız. Bende almayı düşünüyorum bu cihazı, tavsiye ediyor musunuz halen?
İşlemci çekirdekleri yüksek hızda çalışıyor diyerek global forumda konu açmıştım lakin, sorun/hata dediğim aslında bir sorun olmadığına dair Mıui yöneticilerinden cevap aldım. Arkaplandaki uygulamaların hala uyku modunda çalışıyor olmaları işlemcininin çekirdeklerinin sürekli farklı frekanslarda olacağını ve cihazın minimum 1.11 Ghz ile maximum 1.80 Ghz frekans aralığında normal seyrinde olduğunu bahsettiler. Dolayısıyla cihazın şarj performansında ve kendi performansında herhangi bir sorun olmadığına göre. İşlemci çekirdeklerinde de herhangi bir sıkıntı yok demektir.

Oyla:
Üst Alt