Yardım Redmi Note 5A "flash tz error"

• Konbuyu başlatan fatsy
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 34
  • Görüntüleme 9K

fatsy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi 2
Konular
3
Merhabalar,
Çinden gelen telefonuma ROM yüklemeye çalışıyorum. Redmi Note 5A (2GB/16GB) Çin sürümü. Satıcı telefona Global ROM yüklemiş ve anladığım kadarıyla Bootloader kilidi açılmış. Geliştirici seçeneklerinden Mi Unlock Status'ta "Unlocked" görünüyor. Ancak XiaoMi Flash yazılımı ile Fastboot'tan ROM yüklemeye çalıştığımda "flash tz error" hatası alıyorum. Acaba Bootloader kilidi açık değil mi diye düşündüm ve Mi Unlock sayfasından başvuruda bulundum. Yaklaşık 10-15 dakika sonra izin verildiğine dair SMS geldi. Mi Unlock uygulamasını çalıştırdığım da ise "Current account is not bound to this device" hatası ile karşılaştım. Bu hata mesajının altında geliştirici seçeneklerinden "Mi Unlock Status"a hesabınızı ekleyin diyor. Ancak "Mi Unlock Status"a girdiğimde "Unlocked" görünüyor ve hesap eklenebilecek bir bölüm bulunmuyor. Sizce sorun ne olabilir?

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Forumun her bölümünde 64 bit 04.01 sürümlü mi flashı kullanın şeklinde ibareler mevcut. Lütfen bunlara dikkat edelim.

Oyla:

fatsy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi 2
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Forumun her bölümünde 64 bit 04.01 sürümlü mi flashı kullanın şeklinde ibareler mevcut. Lütfen bunlara dikkat edelim.

Bu sefer de şöyle bir hata mesajı çıktı;

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Bu sefer de şöyle bir hata mesajı çıktı;

Özelden alpemix id şifre atar mısınız?

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

fatsy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi 2
Konular
3
Yardımınız için teşekkür ederim. Mümkün mertebe kendim halletmek istiyorum. (Öğrenmek adına) Bir miktar MIUI İnglizce forumda araştırma yaptım ve şöyle bir sonuç çıktı;

[doublepost=1522088610,1521988105][/doublepost]Yaptığım araştırmalar ile bu sonuçlara vardım;
- Aldığım site telefona orjinal olmayan bir global ROM yüklemiş,
- Bootloader kilidi açık mı kapalı mı anlayamadım. Muhtemelen kapalı
- Bootloader kilidinin kapalı olduğunu varsayarsak; ROM orjinal değil, güncelleme almıyor, "Mi Unlock Status" da "unlocked" yazmasının olası nedeni ROM'un orjinal olmaması
- Muhtemelen "Mi Unlock"un başarısız olmasının sebebi de ROM'un orjinal olmaması

Bütün bu senaryonun doğru olduğunu varsayarsak;
- Satıcı telefona orjinal olmayan ROM'u nasıl yükledi? Bootlader kilidini aşıp ROM yüklemenin bir yöntemi mi var?
- Orjinal ROM'u olmayan ve Bootloader'ı kilitli olan bu telefona nasıl orjinal ROM yükleyebilirim?
- Ses açma, kapama ve güç düğmesine aynı anda basılı tuttuğumda "Mi-Recovery 3.0" diye birşey çıkıyor. Bu neyin nesidir?

[doublepost=1522341264][/doublepost]Şu sorular hala güncelliğini koruyor angel~~
- Satıcı telefona orjinal olmayan ROM'u nasıl yükledi? Bootlader kilidini aşıp ROM yüklemenin bir yöntemi mi var?
- Orjinal ROM'u olmayan ve Bootloader'ı kilitli olan bu telefona nasıl orjinal ROM yükleyebilirim?

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Birinci sorunuzun cevabı EDL mod. İkinci sorunuzun cevabi ise zip rom ile. Bazı şeyler kendi başınıza halledilmiyor galiba :)

Oyla:

fatsy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi 2
Konular
3
Cevaplarınız için teşekkürler angel~~

Xiaomi Tool (İtalya'dan bir kişi hazırlamış) ile telefona zip ROMlar yükleyebildim (Global, CN, Dev) Ancak MIUI sürümü 9.2.1.0.0 olarak kalmaya devam etti. (MIUI 9.2.5 Sürümlü ROM yüklememe rağmen) Xiaomi Tool, EDL modundan (Mi-Recovery 3.0) zip ROMları kurdu. Ancak dediğim gibi MIUI sürümü değişmedi ve Mi Unlock Status "Unlocked" yazmaya devam etti.

EDL modda tgz ROM'lar yüklenebiliyor mu? Benim bilgisayarımda bu moddayken Mi Flash telefonu bulamadı. Aygıt yöneticisinde Qualcomm driverı görünmüyor (Belki kuramadım, belki de telefon ile driver uyumsuz/desteklemiyor) Acaba sıkıntı burda mı?

Bu arada Aliexpress'ten EDL kablo (Deep Flash Cable) siparişi verdim. Benim işime yaramaz ise bile başkalarının işini görür diye düşündüm.

Şöyle düşünelim, bu bir haftalık araştırma sürecinde çok sayıda yeni kavram/yöntem öğrenmiş oldum. Aynı zamanda benimle aynı sorunu yaşayanlar/yaşayacaklar için de bu konu bilgilendirici olacaktır. Uzaktan yardım ile sorunu çözmeye çalışsaydık bütün (benim için) yeni bilgileri öğrenemeyecektim angel~~

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Cevaplarınız için teşekkürler angel~~

Xiaomi Tool (İtalya'dan bir kişi hazırlamış) ile telefona zip ROMlar yükleyebildim (Global, CN, Dev) Ancak MIUI sürümü 9.2.1.0.0 olarak kalmaya devam etti. (MIUI 9.2.5 Sürümlü ROM yüklememe rağmen) Xiaomi Tool, EDL modundan (Mi-Recovery 3.0) zip ROMları kurdu. Ancak dediğim gibi MIUI sürümü değişmedi ve Mi Unlock Status "Unlocked" yazmaya devam etti.

EDL modda tgz ROM'lar yüklenebiliyor mu? Benim bilgisayarımda bu moddayken Mi Flash telefonu bulamadı. Aygıt yöneticisinde Qualcomm driverı görünmüyor (Belki kuramadım, belki de telefon ile driver uyumsuz/desteklemiyor) Acaba sıkıntı burda mı?

Bu arada Aliexpress'ten EDL kablo (Deep Flash Cable) siparişi verdim. Benim işime yaramaz ise bile başkalarının işini görür diye düşündüm.

Şöyle düşünelim, bu bir haftalık araştırma sürecinde çok sayıda yeni kavram/yöntem öğrenmiş oldum. Aynı zamanda benimle aynı sorunu yaşayanlar/yaşayacaklar için de bu konu bilgilendirici olacaktır. Uzaktan yardım ile sorunu çözmeye çalışsaydık bütün (benim için) yeni bilgileri öğrenemeyecektim angel~~

O mi recovery modu edl mod değildir. Edl modda cihaz 9008 portu açar.

Zip uzantılı romları yükleyebilseydiniz cihazın miui sürümü değişirdi, yani yükleyemediniz.

Edl kablo artık işlevsiz boşuna para verdiniz.

Yanlış şeyler öğrenip boşa zaman kaybetmektense bilen birine işi bırakmak daha iyi olacaktı.

Oyla:

fatsy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi 2
Konular
3
Cevaplarınız için teşekkürler,

EDL moda nasıl geçebileceğimi söyleyebilir misiniz? Ses açma ve güç düğmesine aynı anda bastığımda Mi-Recovery 3.0 geliyor.

Zip uzantılı ROMları kurduğumda birçok şey değişti. Örneğin CN/CN Dev romu yüklediğimde cihazdaki diller İngilizce, Çince ve birkaç başka asya dili oldu, "Android Security Patch Level"ın tarihi değişti ancak "MIUI Version" değişmedi.

EDL kablonun MIUI 9'da işe yaramadığı söyleniyor. Siparişi bir ihtimal işe yarar diye verdim. İşe yaramazsa forumdan geliş fiyatına (İki kabloya takipli kargo dahil 5.5 dolar verdim) birilerine veririm diye düşündüm. Zira TR'de bu kablo şu anda bulunmuyor (En azından ben bulamadım)

Doğru işi bilene bırakmakta fayda var, ancak bu forumlarda fikirlerimizi/bilgilerimiz çarpıştırmaksak nerde çarpıştıracağız? angel~~

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Cihazın bootloader ı açık ise "fastboot oem edl" komutuyla, kapalı ise cihazı sökerek testpoint yaparak geçilir.

Artık işlevsiz olan bir kabloyu satma fikri de biraz garip geliyor insana :) iptal edip paranızı alsanız daha mantıklı.

Söylediklerinize bakarsak kurduğunuz romlarda ya hata (bug) var ya da aynı sürümü kuruyorsunuz.

Oyla:
Üst Alt