Yardım Redmi Note 4X VoLTE ve Çağrı Sırası 4G ve IMEI Sorunu

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
ÖZET: turkcellde Volte simgesi çıkarken arama yapılmıyor.

Merhaba öncelikle hat Turkcell

Tele, eski 4g uyumsuz bi telin imeisi girilmiş durumda.

Tel: redmi note 4x snapdragon

4g çalışıyor.

*# bilmem ne girerek volte menüsünü açtım. Volte simgesi de geldi. Fakat çağrı yapılmıyor.

Volte kapalıyken de çağrı yaparken 3g'ye düşüyor.

Orijinal imeili 2. Sim slotuna taktığımda volteyle çağrı yapılıyor ve 4g aktif. Fakat ses volte olarak iletilmedi (volte aktifken hd logosu çıkar ya görüşmede)

Volteyi s8 ile aktifleştirmiştim.

Sorun imei girili olmasında mı? Imeiyle alakalı ve alakasız diyenleri gördüm. Ims apnsi de oluşmuyor.

Nasıl çözebilirim? Aynı sorunu yaşayan da gördüm forumda.

Turkcell rehberi de inceledim. Dosyaları mı atmam gerekli qpst ile.

dıbı dıb tıs zuperm cantara

Son düzenleme:

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Bir iki şeyi netleştirmek isterim. İmei lerin volte üstünde bir etkisi yok. Zaten turkcell de aktivasyonu desteklediği telefondan yapıyoruz. İmeiwriter ile yapılan şey zaten efs ye yazmak. Qpstn ile yapılanla aynı. HD logosunun volte ile alakası yok. Benim hattım volte iken aynı operatörden 3g de birini aradığım zaman da çıkabiliyor. Zaten hd çıkınca arama sırasında ses çok farkediyor. Eğer karşıdaki kişinin telefonu destekliyor ise amr-wb codec i devrede ise HD çıkıyor. İki tarafta volte de ise bağlantı inanılmaz hızlı oluyor ve çalma sesi duyulmadan karşı taraf açtığı anda konuşma başlıyor. Çoğu zaman hat düşmedi sanıyorum çalma sesi gelmediğinden bir anda karşıdaki alo diyor.

Önerim biraz uzun ama telefonunuza miflash ile fastboot üzerinden temiz kurulum yapmanız sonrasında boot kilidini açıp twrp sonrasında magis yada supersu kurup diğer konuda zuperm arkadaşımızın verdiği dosyaları efs explorer ile atmanız.

Magisk demişken magiskte volte enabler i kurmadınız değil mi? Çünkü onu kurduysanız aramalarda sıkıntı oluyor.

Oyla:

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
Bir iki şeyi netleştirmek isterim. İmei lerin volte üstünde bir etkisi yok. Zaten turkcell de aktivasyonu desteklediği telefondan yapıyoruz. İmeiwriter ile yapılan şey zaten efs ye yazmak. Qpstn ile yapılanla aynı. HD logosunun volte ile alakası yok. Benim hattım volte iken aynı operatörden 3g de birini aradığım zaman da çıkabiliyor. Zaten hd çıkınca arama sırasında ses çok farkediyor. Eğer karşıdaki kişinin telefonu destekliyor ise amr-wb codec i devrede ise HD çıkıyor. İki tarafta volte de ise bağlantı inanılmaz hızlı oluyor ve çalma sesi duyulmadan karşı taraf açtığı anda konuşma başlıyor. Çoğu zaman hat düşmedi sanıyorum çalma sesi gelmediğinden bir anda karşıdaki alo diyor.

Önerim biraz uzun ama telefonunuza miflash ile fastboot üzerinden temiz kurulum yapmanız sonrasında boot kilidini açıp twrp sonrasında magis yada supersu kurup diğer konuda zuperm arkadaşımızın verdiği dosyaları efs explorer ile atmanız.

Magisk demişken magiskte volte enabler i kurmadınız değil mi? Çünkü onu kurduysanız aramalarda sıkıntı oluyor.

Hd logosunun nasıl volte ile alakası olmaz? Üstte çıkan değil arama sırasında dakikanın solunda olandan bahsedihorum o çıkmadığında ses kaliteli olmuyor deneyimlerime göre.
Zaten ya 4g çekmediğinde ya da karşıdakinde volte olmadığında hd logosu çıkmıyor. En azından s8 için böyle.

Neyse öncelikle tel magisk ile rootlu, zaten unlocked,

*#'li kodu girerek xiaominin kapattığı volte menüsünü aktifleştirdim. Volte simgesi de çıktı üstte fakat arama yapılmıyor. Belki çözüm olur diye magiskten volte vowifi enabler modülünü de kurdum faydası olmadı. Onu kaldırırım problem değil. Yarın turkcell.rardakileri yükleyecem. İnşallah olur. İmei etkisi yoksa harika fakat anlayamadığım şey, orijinal imeili 2.sim slotuna taktığımda voltenin sorunsuz olması. Gerçekten imeiyle alakalı olmadığına emin misiniz?

Oyla:

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Kesinlikle imei ile ilgili değil. Sürekli denemesini yapıyorum hd ninde karşıdakinin volte olup olmaması ile ilgili değil kesinlikle. Hd başka bir şey sizde ve karşınızda amr-wb görüşme codec i aktifse görüşme hd oluyor ve arama ekranında görülüyor. Eskiden başka telefonlarda 3g de görüşürkende bu aktif olurdu ve ses çok net olurdu. Şöyle bir şey var çoğu xiaomi telefonda 3g de amr-wb codec i devreye girmiyor. Ne zaman volte aktif ise devreye giriyor ve bu sizi yanıltıyor volte den dolayı çıktığını düşünüyorsunuz. Miui forumda araştırırsanız bir çok insan bu sıkıntıdan bahsediyor.

Şebeke modu seçiminizi değiştirmeyi denediniz mi. Dünya genelinde seçiliyse arama yapamayabiliyor. Bendeki seçim şöyle
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
Kesinlikle imei ile ilgili değil. Sürekli denemesini yapıyorum hd ninde karşıdakinin volte olup olmaması ile ilgili değil kesinlikle. Hd başka bir şey sizde ve karşınızda amr-wb görüşme codec i aktifse görüşme hd oluyor ve arama ekranında görülüyor. Eskiden başka telefonlarda 3g de görüşürkende bu aktif olurdu ve ses çok net olurdu. Şöyle bir şey var çoğu xiaomi telefonda 3g de amr-wb codec i devreye girmiyor. Ne zaman volte aktif ise devreye giriyor ve bu sizi yanıltıyor volte den dolayı çıktığını düşünüyorsunuz. Miui forumda araştırırsanız bir çok insan bu sıkıntıdan bahsediyor.

Şebeke modu seçiminizi değiştirmeyi denediniz mi. Dünya genelinde seçiliyse arama yapamayabiliyor. Bendeki seçim şöyle
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Denedim, şu an lte tscdma umts seçili.

Lte umts auto falan yaptım olmuyor

Oyla:

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
Oyla:

dıbı dıb tıs

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
i.k
Cihazım
mi max 2
Konular
14
Hayır.
[doublepost=1523282695,1523217654][/doublepost]
Hayır.

şu an laptoptayım tam olarak ne yapmam gerekli? turkcell rarı indirdim
Diag aktif edince qpst de efs explorer var seceneklerde onu calistirip klasorü klasorüne aynen at içine ,surukleyip birak disyalara üstune yazilsinmi diye sorucak heosine evet dersin.sadece nv-itemfiles-ims klasorunun hepsini sil telefondan zuperminkileri at içine.Bunlari yaomadan oncetwrpden efs ve fsg yedeklerini al.Bi sikinti cikarsa geri donersin[/QUOTE]

Oyla:

kutlusancak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Halil
Cihazım
Mi8SE Mi8 Mix2
Konular
0
Merhaba Note4 lerin modemde turkcell ayarları mevcut, volteyi açtığın zaman volte logosu geliyor ve arama yapamıyorsun ama gelen aramalara cevap verebiliyorsun değil mi hocam. Turkcell akıllı fatura servisi var o servise aboneliğin var ise ondan yapabilir (yada benzer bi servisten), benim mi5s te volte den arama geliyordu ama arama yapamıyordum akıllı fatura servisini kapattırınca düzeldi arama yapabiliyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2018-04-09-20-56-24-836_com.android.incallui.png
    Screenshot_2018-04-09-20-56-24-836_com.android.incallui.png
    122,5 KB · Görüntüleme: 41
Oyla:

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
Merhaba Note4 lerin modemde turkcell ayarları mevcut, volteyi açtığın zaman volte logosu geliyor ve arama yapamıyorsun ama gelen aramalara cevap verebiliyorsun değil mi hocam. Turkcell akıllı fatura servisi var o servise aboneliğin var ise ondan yapabilir (yada benzer bi servisten), benim mi5s te volte den arama geliyordu ama arama yapamıyordum akıllı fatura servisini kapattırınca düzeldi arama yapabiliyorum.

aynen o şekilde. o servisi nasıl kapatabilirim? akıllı faturayı araştırdığımda çok önemli bi servis olduğunu fark ettim. fatura aşımlarından koruyor. volte kullanalım derken başımıza bi şeyler gelmesin?

Oyla:

yahyademirci

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yahya
Cihazım
mi 9 lite
Konular
4
Arkadaşlar o kodla volte ayarı geldi aktif ediyorum ama hiçbirşey olmuyor. Hattıma normalde tanımlı volte hattım türk telekom. Ne yapmam gerekiyor volte çalışsın diye?

Oyla:
Üst Alt