Yardım Redmi Note 4X VoLTE ve Çağrı Sırası 4G ve IMEI Sorunu

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
ÖZET: turkcellde Volte simgesi çıkarken arama yapılmıyor.

Merhaba öncelikle hat Turkcell

Tele, eski 4g uyumsuz bi telin imeisi girilmiş durumda.

Tel: redmi note 4x snapdragon

4g çalışıyor.

*# bilmem ne girerek volte menüsünü açtım. Volte simgesi de geldi. Fakat çağrı yapılmıyor.

Volte kapalıyken de çağrı yaparken 3g'ye düşüyor.

Orijinal imeili 2. Sim slotuna taktığımda volteyle çağrı yapılıyor ve 4g aktif. Fakat ses volte olarak iletilmedi (volte aktifken hd logosu çıkar ya görüşmede)

Volteyi s8 ile aktifleştirmiştim.

Sorun imei girili olmasında mı? Imeiyle alakalı ve alakasız diyenleri gördüm. Ims apnsi de oluşmuyor.

Nasıl çözebilirim? Aynı sorunu yaşayan da gördüm forumda.

Turkcell rehberi de inceledim. Dosyaları mı atmam gerekli qpst ile.

dıbı dıb tıs zuperm cantara

Son düzenleme:

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
Volte sistemini resmi olarak kullanabilmeleri için Xiaomi nin bir çok izin ve lisans alması gerekyor.
Her nekadar MIUI nin içinde Volte yeteneği var olsa da verdiğim listedeki telefonlar ve belirtilen bölgeler dışındakilerde otomatik devredışı bırakılmıştır ta ki Xiaomi bu ülkelerde de resmi izin alıp ve operatorlerle iletişime geçene kadar.

Mi MIX 2: India, Malaysia, Hongkong, Taiwan, Cambodia, America, South Korea;
Mi 6: India, Malaysia, Hongkong,Taiwan, Cambodia, South Korea;
Mi Note 2: India, Malaysia, Hongkong, Cambodia, South Korea;
Mi A1,Mi 5s,Mi 5s Plus, Mi MIX: India, Malaysia, Hongkong, Cambodia, South Korea;
Diğer Cihazlar: India, Malaysia

Bunlara rağmen Volte aktif etmek basit.

1. 4.5g uyumlu sim kartınızı volte desteklenen (popüler Galaxy S7, S8 ya da IPhone cihazların birine) takıp volte aktifleştirme talebinde bulunarak açtırmak (nasıl yapıldığı operatörlerin sitelerinde var. Sms atarak oluyor çoğunda)
  2. MIUI telefonundan (benimki redmi note 4x) *#*#86583#*#* arayarak "Volte carrier check" i devredışı bırakmak. Bunu yapınca Telefon ayarların da Volte seçeneği gözüküyor hemen zaten.
Volte aktif ettik gayet güzel mobil veri telefonla konuşma esnasında 3G H+ ya düşmüyor. konuşurken de nette gezebiliyoruz sürekli LTE ya da 4G deyiz...
Oldu oldu ama önemli bir sorun var.
Karşı taraf ararken bir problem yok...
Siz ararken karşıdaki kişide de Volte varsa o zaman pürüzsüz bir sesle iki taraf güzel konuşabiliyor..
Siz volte karşı normalse sizin sesiniz karşıya gitmiyor. Sadece onun sesi geliyor. Normalde bu durumda bizim telefonun otomatik olarak 3G ye düşmesi lazım ama düşmüyor nedense. Kısacası;
SİZ - KARŞI
Volte pasif - Volte pasif -> Problem yok
Volte pasif - Volte aktif -> Problem yok
Volte aktif - Volte aktif -> Problem yok
Volte aktif - Volte pasif -> Sizin sesiniz gitmiyor. Karşı tarafın sizi araması lazım.

Rehberimizin çoğu genellikle Volte pasif elemanlardan oluştugundan bu durum bazen cok can sıkabiliyor.
Çözüm araştırıyorum hala bulursam söylerim ama şu durumda karar sizin.
Hayırlı akşamlar....

karedşim o sayfayı biliyorum. zaten *#*#86583#*#* ile volte geld
Hocam ilk soylediklerine katilmakla beraber son yazdiklarina katilmiyorum.Ben mi max 2 de sorunsuz kullaniyorum.Sizde volte aktif iken karsi tarafta aktif değilse ses gider ama hd kalitesinde olmaz.Cağri volte serverlarindan başladiği için 4g den dusmez hattiniz.Ama sizinn cihazda bi sorun var.Bi mudahelede bulunuldumu daha once?

arkadaş xiaominin volte duyuru sayfasını aynen kopyalamış. ben de zaten *#*#86583#*#* ile volteyi aktifleştirmiştim.

orij xqcn'i editleyip qfil ile restore ettim ve sorun devam ediyor.

Oyla:

dıbı dıb tıs

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
i.k
Cihazım
mi max 2
Konular
14
orij xqcnyi editleyip qfil ile restore ettim, sorun devam ediyor.
Hocam daha once zupermin dosyalarini falan atmişmiydin telefona?2.sim de calisiyor demiştin.Hic bir işlem yapmadanmi çalişti yoksaa turkcell dosyasindakileri atmişmiydin?

Oyla:

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
Hocam daha once zupermin dosyalarini falan atmişmiydin telefona?2.sim de calisiyor demiştin.Hic bir işlem yapmadanmi çalişti yoksaa turkcell dosyasindakileri atmişmiydin?

2.simde kendi imesi var. volte ve 4g düşmeden arama yapabildim. fakat volte ve 4g ne kadar aktif olsa da s8'imde görüşme sırasında hd logosu görmedim. normalde volte görüşmede yanda hd logosu çıkar.

2 sim için de turkcell dosyalarını atmadım. yaptığım iki şey imei atmak ve *#xxx ile volte menüsünü aktif etmek.

Oyla:

olcifaraga

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Olcay
Cihazım
POCOPHONE F1
Konular
0
Aynen duyuru sayfasından aldım bilgiyi bende forumda da paylaşılmış bazı yerlerde yeni gördüm. nese sorun değil.

Değişik bir müdahalede bulunmadım Stock MIUI ile de los ya da rr oreo ile de bir çok rom ile de durum aynı. Bu arada hattım türk telekom.

Oyla:

dıbı dıb tıs

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
i.k
Cihazım
mi max 2
Konular
14
2.simde kendi imesi var. volte ve 4g düşmeden arama yapabildim. fakat volte ve 4g ne kadar aktif olsa da s8'imde görüşme sırasında hd logosu görmedim. normalde volte görüşmede yanda hd logosu çıkar.

2 sim için de turkcell dosyalarını atmadım. yaptığım iki şey imei atmak ve *#xxx ile volte menüsünü aktif etmek.
Hocam hd logosu karsi taraftada varsa cikior genelde bazende kafasina gore takilior bende.ama 4g den dusmuyor cihaz.imei ike alakali olduğunu sanmiyorum.Bide zuoermin dosyalari ile denermisin.qpst ile diag aktif edince efs explorer var seceneklerde onu calistirip klasorü klasorüne aynen at içine ,surukleyip birak disyalara üstune yazilsinmi diye sorucak heosine evet dersin.sadece nv-itemfiles-ims klasorunun hepsini sil telefondan zuperminkileri at içine.Bunlari yaomadan once twrpden efs ve fsg yedeklerini al.Bi sikinti cikarsa geri donersin.
[doublepost=1523210156,1523210095][/doublepost]
Aynen duyuru sayfasından aldım bilgiyi bende forumda da paylaşılmış bazı yerlerde yeni gördüm. nese sorun değil.

Değişik bir müdahalede bulunmadım Stock MIUI ile de los ya da rr oreo ile de bir çok rom ile de durum aynı. Bu arada hattım türk telekom.
Hocam turktelekom hakkinda bilgim yok malesef.

Oyla:

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
Hocam hd logosu karsi taraftada varsa cikior genelde bazende kafasina gore takilior bende.ama 4g den dusmuyor cihaz.imei ike alakali olduğunu sanmiyorum.Bide zuoermin dosyalari ile denermisin.qpst ile diag aktif edince efs explorer var seceneklerde onu calistirip klasorü klasorüne aynen at içine ,surukleyip birak disyalara üstune yazilsinmi diye sorucak heosine evet dersin.sadece nv-itemfiles-ims klasorunun hepsini sil telefondan zuperminkileri at içine.Bunlari yaomadan once twrpden efs ve fsg yedeklerini al.Bi sikinti cikarsa geri donersin.
[doublepost=1523210156,1523210095][/doublepost]
Hocam turktelekom hakkinda bilgim yok malesef.
Benim s8'de iki taraflı volte aktifse hep hd çıkar arama sırasında. Ben yarın zuperm turkcell dosyaları atıp deneyeyim. Senin cihaz nedir? İlk volte simgesi çıkıyor muydu yoksa dosyaları atınca mı çıktı? İnşallah olur. 2.sayfadaki turkcell.rar değil mi

Oyla:

dıbı dıb tıs

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
i.k
Cihazım
mi max 2
Konular
14
Benim s8'de iki taraflı volte aktifse hep hd çıkar arama sırasında. Ben yarın zuperm turkcell dosyaları atıp deneyeyim. Senin cihaz nedir? İlk volte simgesi çıkıyor muydu yoksa dosyaları atınca mı çıktı? İnşallah olur. 2.sayfadaki turkcell.rar değil mi
Dogrudur hocam iki taraftada aktif ise cikior.Karsida değilse hd yazmior ama 4gden dusmuyor.Cihaz mi max 2 kendisi çalişmadi.zupermin turkcell dosyasiyla hallettim.2.sayfadaki.sende ims apn var dimi?

Oyla:

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
Dogrudur hocam iki taraftada aktif ise cikior.Karsida değilse hd yazmior ama 4gden dusmuyor.Cihaz mi max 2 kendisi çalişmadi.zupermin turkcell dosyasiyla hallettim.2.sayfadaki.sende ims apn var dimi?
Ims apn yok. Apn türüne ims yazıp kaydedince gözükmiyor zaten. Turkcell Internet apni seçili

Oyla:

tosunkaya

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosunkaya
Cihazım
Samsung S10
Konular
4
ims apn olstururken protokolere ipv4 ve ipv6 secili olsun ikside.Oyle deneyelim bide.
Zaten ikisi dd seçili, sadece ipv6 veya v4 denedim yine kaydedilmiyor. Gizli kaydedilihor falan diyen gördüm. Bu arada turkcell.rar yarın yüklerim.

Oyla:
Üst Alt