arkadaşlar merhaba GittiGidiyor üzerinden cepport satıcısından 1 adet xiaomi redmi note 4 64 gb 4 ram siyah global versiyon telefon aldım. ilk defa bu markadan bir cihaz kullanacaktım ve banada özellikle görevde olduğum zamanlar şarj sıkıntısı cekmeyeeğim cihaz lazımdı. neyse cihaz geldi ve kullanıma başlayalı hemen hemen 10 gün sonra ekran yanmasımı yoksa ghost screen problemimi diyorlar bir önceki kullandığım uygulamanın gölgesi kalıyor ve bir kaç saat sonra kayboluyordu. bende yasal olan tüketici hakkımı kullanarak "iade, değişim" seçeneklerinden değişim talebinde bulundum. çünkü para iadeside alsaydım şarj süresi hoşuma gittiği için yine bu cihazdan alacaktım. dedim tekrar başka bir satıcıya sipariş verip uğraşmak istemiyordum. satıcıyla görüştüm durumu izah edip şikayet notuma kağıda yazıp full aksesuarlı bir şekilde tepefonu gönderdim. kargo ürünü incelemişler yeni cihaz göndereceğiz dediler bana. biraz gecikmeli bir şekilde cihazı gönderdiler ve kutuyu bir kaç gün sonra görevden gelip bakmak için açtığımda sinirden deliye döndüm. sonrasında hemen dün gece GittiGidiyor üzerindeki cepport satıcısına attığım mesajı aynen burayada atıyorum. ""şimdi bu mesajı okuyan yetkili kimse artık. be güzel kardeşim arkadaşım. ben cihazımın ekranı donanım kaynaklı sorun nedeniyle arızalandığı halde ve iade, değişim hakkım olduğu halde size güvenerek ne tüketici hakem heyetine başvuru yaptım ne de başka birşey. sadece yasal haklarımdan biri olan değişim hakkımı talep ettim sizlerde cihazı görüp onayladınız. buraya kadar herşey normal. görevde olduğum için daha bugün yeni cihazı kutusundan cıkarıp bakmak istediğimde birincisi o kutu açıktı ikincisi bana cihazın değişiminin olduğu halde kullanılmış öyleki alt hoparlörlerin içlerinin ve kulaklık girişinin tozlu olduğu ve de sarj girişinin orda kullanıma bağlı olarak kılcal çizik olduğu parmak izi sensörünün üzeri defalarca parmak basıldığı için tam silinmediginden parlağımsı bir şekilde olduğu bariz ortada. asıl bombaya geliyorum gelen kutudaki yazan renk "dark grey" ama içinden çıkan cihaz siyah. imei den sorgulattığımdada gri renk cıkıyor. yani bir başka cihazın imeini bu kullanılmış cihaza atarak al arkadaşım sana yeni cihaz verdim diyerek kandırmaya çalışmanın adı dolandırıcılıktır, ayıptır, günahtır ve de suçtur. büyük bir ihtimal artık düşüncem bu cihazın ekranı değiştirilip tekrar bana gönderildi diye tahmin ediyorum. bakın zaten çok streli geçen bir yerde görev yapıyorum. bir de bu telefonun stresiyle uğraşarak kendimi yormadan güzel ve en anlaşılır bir üslupla sizden rica ediyorum. cihazın hiçbir aparatını kullanmamıştım ve cihaz dışında kullanmıyorumda. lütfen sıfır yeni bir cihazla telefonumu değiştirin lütfen..""