Kelimesi kelimesine katılıyorum ve redmi serisi genellikle sadece bir sonraki android güncellemesini aldılar bu yüzden oreo beklemek anlamsız olur zaten konu hakkında şimdiye kadar hiçbir resmi açıklama yapılmadı, yapılan açıklamalar ise custom rom çeşitliliği yüksek bir cihaz oreo kullanmak isteyen custom rom kullanabilir yönündeydimiui 10'un ilk global beta sürümünde (8.7.12) batarya kullanımı mükemmeldi ama çok sorun vardı.
8.7.19 ve 8.7.26 da ise batarya kullanımı hayal kırıklığı... Ekran süresi kasmadan 7 saati buluyordu şimdi 5 saati zor görüyor.
Miui 10 da temalarla ilgili sorun var. Eski temalar nedense uyumsuz ve simgelerle duvar kağıtları hariç birşeyi değiştirmiyor. Ayarlar menüsü neredeyse aynı iken, ufak bir iki özellik ekleyip görsel bir iki değişiklik yapıp miui 10 çıkardık diye karşımıza çıkmaları ve yine bir sürü bug ile sanki mars'ı yeniden keşfediyorlar macerası benim canımı sıkıyor artık. Stabil versiyonu bile stabil olmayan yegane telefon markası kendileri ne yazıkki.
Kişisel görüşümdür; bu ios işletim sevdasına benzeme çabası bence hata. Her geçen sürümde daha fazla benzemek istiyorlar ve sürekli sorun çıkıyor. Önceki miui versiyonları bence daha iyi ve kendine özeldi.
Bir kişisel görüşümde android 8 bekleyenlere... Redmi Note serisinin SD işlemci olan modellerinde sadece bir üst sürüme çıkıyor Xiaomi (MTK olanlarda onu bile yapmıyor), yani 6 ile gelip 7 ye çıktığına göre burada kalacak demektir. Bence hiç hayal kurmayın....
BL kilidi açık mı hocam ? forumda çok rehber varda Bootloader kildi kapalı ise herşeyden önce onu açmanız gerekli..keşke forumda biraz araştırma yapsaydınız güncelleyici üzerinden çoğu zaman olmuyor,olduğu zamanda problemli oluyor temiz kurulum gerekliArkadaşlar bende note4 64gb modelinden kullanmaktayım.
Miui10 Beta kurmak istiyorum direk güncelleme indirip güncelleyici üzerinden.
Güncelledim sorun çok diyelim... Geri dönmek için Miui9 9.6.3 yazılımına yine aynı şekilde güncelleyiciden dönebilir miyim?
Arkadaşlar bende note4 64gb modelinden kullanmaktayım.
Güncelledim sorun çok diyelim... Geri dönmek için Miui9 9.6.3 yazılımına yine aynı şekilde güncelleyiciden dönebilir miyim?
Bende ilk başta çok araştırdım ve boatloader kilidi açılması gerekli yazıyordu hemen hemen heryerde...
Denemekten ne zarar olurki dedim ve beta sürümü indirdim. Yedeklerimi alıp güncelleyici üzerinden yükle dedim ve hiçbir hata olmadan beta versiyona geçtim. Telefon açıldıktan sonra da tekrar fabrika ayarlarına dön dedim garanti olsun diye
Yalnız beta ve stabil arasında geçiş yaparken tüm veriler siliniyor ona göre yedeklerinizi muhakkak alın. Yani aynı şekilde stabil sürümü yükleyebildim ben.
Bu arada bahsettiğim beta, miui'nin yanınladığı global beta sürümü , xiaomi.eu nun beta sürümleri için boatloader kilinin açık olması ve twrp yüklenmesi gerekiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bende ilk başta çok araştırdım ve boatloader kilidi açılması gerekli yazıyordu hemen hemen heryerde...
Denemekten ne zarar olurki dedim ve beta sürümü indirdim. Yedeklerimi alıp güncelleyici üzerinden yükle dedim ve hiçbir hata olmadan beta versiyona geçtim. Telefon açıldıktan sonra da tekrar fabrika ayarlarına dön dedim garanti olsun diye
Yalnız beta ve stabil arasında geçiş yaparken tüm veriler siliniyor ona göre yedeklerinizi muhakkak alın. Yani aynı şekilde stabil sürümü yükleyebildim ben.
Bu arada bahsettiğim beta, miui'nin yanınladığı global beta sürümü , xiaomi.eu nun beta sürümleri için boatloader kilinin açık olması ve twrp yüklenmesi gerekiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Redmi note 4 snapdragon işlemcili modelinde güncelliyiciden globalden betaya betadan globale geçiş yapılıyor.Arkadaşlar bende note4 64gb modelinden kullanmaktayım.