redmi note 3 pro cpu sürekli çalışıyor... pilim çok az gidiyor

aytunyazgi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
aytun
Cihazım
redmi note 3
Konular
5
merhaba arkadaşlar kolay gelsin bir şey sormak istiyorum size telefonum bugünlerde şarjı çok çabuk bitiriyor....
akşama kadar dayanmıyor.... sonrasında araştırdım neden olabilir diye sonunda buldum cpu sürekli çalışıyor ekran kapalı olsa bile.... dün yeniden rom attım ancak değişen bir şey yok... bu konuda yapabileceğimiz bir şey var mı...
güvenlik- pil kullanımı-uygulamalar-Android-toplam cpu-2 saat 17 dakika

aynı telefon eşimde de var o telefonu daha çok kullanıyor ancak onun cpu süresi toplam 19 dakika
çözemedim açıkcası

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-11-03-20-37-57-059_com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2016-11-03-20-37-57-059_com.miui.securitycenter.png
    96,8 KB · Görüntüleme: 46

aytunyazgi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
aytun
Cihazım
redmi note 3
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şimdi farkettim cpu mönitörde baktığımda sadece 5 işlemci çalışıyor altıncıdan veri alamıyor... sanırım benim telefonda sorun donanımsal....:( iyi bir tamirci bulmak lazım

Ulutan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulutan
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
CAD-CAM Prog.
Konular
9
şimdi farkettim cpu mönitörde baktığımda sadece 5 işlemci çalışıyor altıncıdan veri alamıyor... sanırım benim telefonda sorun donanımsal....:( iyi bir tamirci bulmak lazım
Sim kart ile alakalı olabilir mi? Başka bi sim kart takıp uyuyup uyumadığına bakın yada sim kartsız uyuyor mu ona bakın. Cpu Spy uygulaması ile işlemcinin uyuyup uyumadığını görebilirsin. Buna benzer bir olay vardı sim kart yüzünden cpu uyumuyordu yeni sim karta geçince düzeldi o geldi aklıma.

aytunyazgi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
aytun
Cihazım
redmi note 3
Konular
5
Sim kart ile alakalı olabilir mi? Başka bi sim kart takıp uyuyup uyumadığına bakın yada sim kartsız uyuyor mu ona bakın. Cpu Spy uygulaması ile işlemcinin uyuyup uyumadığını görebilirsin. Buna benzer bir olay vardı sim kart yüzünden cpu uyumuyordu yeni sim karta geçince düzeldi o geldi aklıma.

evet ulutan verdiğiniz programı kurdum alet deep sleep e geçmiyor.... nasıl çözerim hiç bilmiyorum....

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-11-04-15-08-25-857_com.bvalosek.cpuspy.png
    Screenshot_2016-11-04-15-08-25-857_com.bvalosek.cpuspy.png
    151,4 KB · Görüntüleme: 35

aytunyazgi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
aytun
Cihazım
redmi note 3
Konular
5
merhaba dünden beri baya kafa yordum iki rom yükledim...rootlu rom hiç çalışmadı bile....developer rom yükledim ondada sonuç değişmedi cpu x programında 6 çekirdekden sadece 5 inden veri alabiliyor ...dün tanıdık telefoncu vardı onda komple teli söktürüp görünürde bir şey var mı baktırdım... görünürde hiç bir şey yok dedi ama köşedeki sıvı kontrol bandı kırmızı olmuş hafif şekilde su almış bu telefon dedi....batery gurudan baktım değişen birşey yok cpu spy programı var ondan baktığımda kesinlikle deep sleep e geçmiyor telefon... muhtemelen donanımsal bir sıkıntım var....sizin önericeğiniz bir rom ve yahut çözüm var mı? ayrıca benim durumumda olan bir kişi yabancı bir forumda bahsetmiş aynı bendeki emeraler 10 dakika da bir pil 1 azalıyor... iki gün giden pil akşamı zor çıkarıyor... cpu x verileri de ekte...

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-11-05-14-02-23-121_com.abs.cpu_z_advance.png
    Screenshot_2016-11-05-14-02-23-121_com.abs.cpu_z_advance.png
    183,5 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_2016-11-04-15-08-25-857_com.bvalosek.cpuspy.png
    Screenshot_2016-11-04-15-08-25-857_com.bvalosek.cpuspy.png
    151,4 KB · Görüntüleme: 27

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Cihaza sim kart takmadan biraz kullanın, daha önce karşılaştığım bir sorunda sim kart eski olduğundan cpu deep sleep e geçmiyordu. Deneyip sonucu bildirirseniz sevinirim.

Ulutan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulutan
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
CAD-CAM Prog.
Konular
9
Ayarlar / Telefon Hakkında / Dahili Hafızaya ya hızlı şekilde art arda 4 kez basın / Telefon bilgisi deyin biraz aşağıda tercih edilen şebeke türünü "WCMDA preferred" olarak seçin ve kullanın uyutun bakalım uyuyacak mi.

Yukarıdaki işlemi denedikten sonra birde sim kartı çıkarıp öyle deneyin, sonucu yazarsınız.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

aytunyazgi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
aytun
Cihazım
redmi note 3
Konular
5
Öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim....sim kartsız açtım ayarlar kısmından Ulutan arkadaşımızın dediklerini de yaptım ama telefon uyumuyor....herhalde donanımda sıkıntı var dediğim gibi cpu-x programından baktığımda işlemcinin tekinden (iki numaralı işlemci) veri alınamıyor...bu sebepten dolayı herhalde telefon cpuları kapatamıyor.... anakart değişimi yaptırsam sıfır parası zaten... son bir kez telefoncu arkadaştan rica edeceğim acaba kısa devre olan bir yer var mı diye....:( severek kullandığım telefondu ama kurtuluş yolu zor gibi....

Ulutan

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulutan
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
CAD-CAM Prog.
Konular
9
Geçmiş olsun hocam ben sinyal ile alakalı olduğunu düşünmüştüm, inşallah çözülür. .

aytunyazgi

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
aytun
Cihazım
redmi note 3
Konular
5
Teşekkürler satış bölümünde telefonu satışa çıkardım 450 tl den artık pes ediyorum....
Yaparım diyen arkadaş yapsın kullansın.... Verdiğiniz bilgiler için çok sağolun

Üst Alt