merhaba arkadaşlar.
Kısa bir süre önce redmi note 3 edindim.. Telefonda bulunan miui sürümü: miui 77.|stabil Sürüm 77.0.11.0 (LHNCNCJ) olarak gözükmekte..
Telefonla ilgili birkaç sıkıntım mevcut..
Telefon elime geçtiğinde makinede yüklü olan işletim sisteminin içinde uninstal edemediğim birkaç program mevcut.Bunları nasıl silebilirim.bana göre gereksiz olduğunu düşünüyorum.(360 security, du battery saver, clean master, du speed booster. özellikle bu son yazdığım devamlı ekranda aktif olarak çalışmakta)
Diğer bir problemimde, aktif olarak kullandığım bankacılık uygulamaları çalışmamakta.Sanırım bu üstte bahsettiğim gereksiz uygulamalar engellemekte.Yada başka bir sebeple çalışmamakta.
Bundan önce kullandığım mi note telefonuma geliştirici sürüm yüklüydü. Ne böyle gereksiz uygulamalar vardı ne de bankacılık uygulamalarında sorun yaşıyordum.
Bu telefon için o geliştirici sürüm mevcutmudur, var ise nasıl yüklerim ve kullanan varsa yardımlarını rica ediyorum..
Bendeki redmi note 3 de aynı versiyon var. Uzun ve yorucu bir araştırmadan sonra sorunun çözümünü buldum. 77.0.11.0 sürümünde küçük bir oynama yaparak güncelleme ve rom yüklemeyi kısıtlamışlar.
Anlatacağım basit bir işlem ancak, stabil çince, ingilizce sürüme geçmeniz gerekecek. Sonrasında developer veya diğer sürümleri yapabilirsiniz.
- Play store dan build prop edit aplikasyonunu indirin.
- Applikasyonu çalıştırın içerisinde V77.0.11.0 yazan linki bulun fazlalık 7' yi silin. V7.0.11.0 olacak.
- Telefonu yeniden başlatın.
- Güncellemelere gittiğinizde son versiyon güncellemeyi alabileceksiniz.
Denedim oldu. Ben ingilizce kullanıyorum. Yanlız orjinal sürümde google play store çalımıyor. Bunun için forumda arama yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.