Haber Redmi Note 3 Donanım Varyasyonları

• Konbuyu başlatan Zenex
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 10
  • Görüntüleme 2K
Herkese merhaba arkadaşlar. Siz "Bu konu da neyin nesi?" demeden hemen açıklamaya geçmek istiyorum.

Bu forumdaki herkes gibi ben de bir Xiaomi fanıyım. Fakat fan olmanın firmanın yaptığı yanlışlara göz yummak olmadığını biliyorum. Buraya nereden mi geldik? Hemen açıklayayım. Gerek bilgim ve gerekse forumdaki rütbemden ötürü siz Xiaomi kullanıcıları güven sıkıntısı olmadan elinizdeki cihazları yazılımsal tamir vb. nedenlerle bana kargoluyorsunuz. Bu güveniniz için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Elime gelen her cihazı inceler, elde duruşu, kamera performansı, renk ve canlılığı vs. bakımından karşılaştırırım. Aynı modellerin bile kamera performansı, renk-canlılık bakımından farklı olması ve Xiaomi'nin yayınladığı kaynak kodlarının eksik-hatalı olması üzerine artık dayanamaz duruma geldim. Elimde Redmi Note 3 bulunduğundan onun üzerinden örnek vermek istiyorum.

-->Redmi Note 3

Bir zamanlar peynir ekmek gibi satılan bir telefondu. Bana göre Xiaomi'nin aklını kullanıp batarya-performans-büyük ekran üçlemesinde zirveye ulaştığı bir telefon...

Şimdi biraz telefonu inceleyelim mi? Ne demek istediğimi anlayacaksınız.

-->Parmak izi okuyucu

Cihaz üzerinde iki farklı parmak izi okuyucu kullanıldı
  1. fpc1020
  2. Goodix
-->Ön kamera

Bildiğim kadarıyla 6 farklı sensör kullanıldı.

1. ov16880_f16v01a
  2. ov16880_omida05
  3. s5k3p3_f3p3man
  4. s5k3p3_f16s01c
  5. s5k3p3_gt24c64
  6. s5k3p3_omida01
-->Arka kamera

Bildiğim kadarıyla 5 farklı sensör kullanıldı.

1. ov5670_omif506
  2. s5k5e8_yx13:0
  3. s5k5e8_yx13:111
  4. s5k5e8_25e8yab
  5. sunny_omi5f06
-->Işık sensörü

2 farklı sensör kullanıldı.

1. Liteon
  2. Sensortek
-->Panel

3 farklı panel kullanıldı.

1. Boe
  2. Sharp
  3. Tianma
-->Ekran

2 farklı ekran kullanıldı

1. Focaltech
  2. Atmel

Bunlar son kullanıcı için hiçbir anlam ifade etmeyen şeyler fakat miui den sıkılıp bir custom rom kurarsanız kameranızın çalışmadığını, parmak izi okuyucunuzun artık işlevsiz olduğunu farkedeceksinizdir. Bu nedenle de miui rom da sıkışıp kalacağız. Kim parmak izi veya kameranın çalışmadığı bir cihaz kullanmak ister?

Bu donanım cümbüşü içinde yorumu size bırakıyorum.
#blameXiaomi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Aslında farklı donanım anlamında hemen her firma bu durumda. Sadece Xiaomi'ye has bir durum değil. Forumlarda "aynı şekilde yapıyorum ama bende çalışmıyor" türünden, "tamamen aynı işlemleri yaptım, aynı dosyaları kullandım ama olmadı" türünden yada "benim telefon devamlı hata veriyor" türünden mesajlarla karşılaşmamızın en temel nedeni budur.
Maalesef üretim ile ilgili bu durumun değişmesi oldukça uzun bir zaman alabilir.

ertanx

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 6
Meslek
Teknisyen
Konular
48
RR rom yükledim pin veremedim bir türlü bug mu, yoksa donanım değişikliği mi bilemedim. Gerçi final demişler roma Vaz geçip Miui ye döndüm.

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RR rom yükledim pin veremedim bir türlü bug mu, yoksa donanım değişikliği mi bilemedim. Gerçi final demişler roma Vaz geçip Miui ye döndüm.
Çift hat mı kullanıyorsunuz?

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

erkan176

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erkan
Cihazım
mi 6
Meslek
memur
Konular
36
arkadaşlar tabiki bende dahil elimiz ayağımız durmuyor tabiriyle illaki rom atma başka yazılımlar deneme gibi durumlar oluyor bu yüzden başımıza çok iş almışızdır. ama ben kendimden bilirsem nedense miui yazılımı ve telefonu çok içime sindi ne iphone ne samsung nede bi başkası yerini tutamadı.ama gerçekten mi nin hatalı yanları donanımı tam yerine oturtamaması.çünkü discovery 1 de miuiyi keşfettim.v5 ti kurdum kamerası muhteşemdi videoda yakınlaştırarak muhteşem bi kayıt alıyordu.şimdiki professional telefonlarda bile yok, telefonum mi4 yanından bile geçmiyor kalitesi bazen bazı güncellemelerde kaliteyi yakalıyorlar.diğer güncellemeye kalmıyor.anlaşılan donanıma yazılımı oturtamıyorlar. yorum sizlerin

oruba

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özkan
Cihazım
Xiaomi MI4
Meslek
Gazeteci/Müzisyen
Konular
94
arkadaşlar tabiki bende dahil elimiz ayağımız durmuyor tabiriyle illaki rom atma başka yazılımlar deneme gibi durumlar oluyor bu yüzden başımıza çok iş almışızdır. ama ben kendimden bilirsem nedense miui yazılımı ve telefonu çok içime sindi ne iphone ne samsung nede bi başkası yerini tutamadı.ama gerçekten mi nin hatalı yanları donanımı tam yerine oturtamaması.çünkü discovery 1 de miuiyi keşfettim.v5 ti kurdum kamerası muhteşemdi videoda yakınlaştırarak muhteşem bi kayıt alıyordu.şimdiki professional telefonlarda bile yok, telefonum mi4 yanından bile geçmiyor kalitesi bazen bazı güncellemelerde kaliteyi yakalıyorlar.diğer güncellemeye kalmıyor.anlaşılan donanıma yazılımı oturtamıyorlar. yorum sizlerin
Xiaomi'nin, miui sürüm numarası ve android sürümü değişiklikleri sürecinde, rom yayınlamadan önce yeterli kontrol ve sonrasında hata giderme konularında ağır kaldığı hepimizin malumudur.
Fakat tüm bunlara rağmen, birçok farklı custom rom denemiş biri olarak, bütün olarak bakarsak, hala android ekosisteminin en iyisi olduğunu düşünüyorum. Diğer geliştiricilerin yaptıklarına şans tanımak lazım tabiki, zaten çok iyi birşey yapıldığında mutlaka dikkat çekecektir.

MI 4W cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Aslında test aşamaları binlerce hatta onbinlerce alfa yada beta testerlar tarafından yapılıyor. Bu testerlar da bizleriz. (Tabi bunu lafın gelişi yazdım, ben tester olmadım.)
Resmi forumda bazı konulara baktığım zaman, bazı testerlar da mesaj yazmış oluyorlar. Birçoğunda ya bu adam nasıl tester olmuş demekten kendimi alamıyorum. Çok basit bir konuda bile oldukça saçmaladıkları oluyor. Bunları görünce de romların bu durumda olmalarını hiç garipsemiyorum. İşinin hakkını veren kullanıcıların büyük bölümü belki küsmüş olabilir. Çünkü hep tester aranıyor mesajları okuyorum ve alımlar hiç bitmiyor. Sanıyorum tester seçimi yaparken artık ince eleyip sık dokumuyorlar.

MI PAD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Aslında test aşamaları binlerce hatta onbinlerce alfa yada beta testerlar tarafından yapılıyor. Bu testerlar da bizleriz. (Tabi bunu lafın gelişi yazdım, ben tester olmadım.)
Resmi forumda bazı konulara baktığım zaman, bazı testerlar da mesaj yazmış oluyorlar. Birçoğunda ya bu adam nasıl tester olmuş demekten kendimi alamıyorum. Çok basit bir konuda bile oldukça saçmaladıkları oluyor. Bunları görünce de romların bu durumda olmalarını hiç garipsemiyorum. İşinin hakkını veren kullanıcıların büyük bölümü belki küsmüş olabilir. Çünkü hep tester aranıyor mesajları okuyorum ve alımlar hiç bitmiyor. Sanıyorum tester seçimi yaparken artık ince eleyip sık dokumuyorlar.

MI PAD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen hocam... Tester gruplarında alakasız muhabbetler yapılıyor. Hatalara düzgün geri dönüşler yapılmıyor. Testerlardan geri dönüş yapanların çok büyük çoğunluğu acemiler. Teknik bilgi sahibi olanlar da büyük ölçüde küstü. Meredithhan'ı hatırlarsınız o ayrıldıktan sonra tester gruplarındaki düzen bozuldu. Şahsen artık gelen alfa romları da beta öncesi gelen romları da yüklemiyorum, geri dönüş de yapmıyorum. Özetle tespitiniz son derece doğru.

Üst Alt