Çözüldü Redmi note 12 pro 5g (ruby) Hyperos Global mi EEA mı Endonezya mı kurmalıyım

alaa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alaaddin
Cihazım
Redmi note 12
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
LineageOs 20
Telefon Modeli
Redmi note 12 pro 5g (ruby)
Bootloader Kilidi
Açık
Cihazım Redmi note 12 pro 5g (ruby)
Yurtdışı imei kaydı hâlen yok
Versiyon Global. Şuana dek Aosp tabanlı romları tercih ediyordum fakat bu cihazda hiçbir Aosp tabanlı rom randımanlı çalışmadı benim için. Şarj süresinden ziyade performansa önem veriyorum. Konulara bakarken Hyperos'un çıktığını gördüm. Şuan kullandığım rom LineageOs 20 ve Hyperos'a geçme kararı aldım. Sizce Global, Avrupa veya Endonezya sürümlerinden hangisini kurmalıyım? Daha önce miui 11 zamanları Endonezya romu çok hoşuma gidiyordu ama Hyperos'ta hangisi daha makbuldür bilmiyorum. .tgz dosyasını indirip mft ile mi kurmalıyım yoksa .zip dosyasını indirip cmd ile mi kurmalıyım? Son olarak Aosp romdan Hyperos'a direkt geçişte herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm
Endonezya romu bir çok cihazda oldukça başarılı şekilde çalışıyor, sizin cihazda da aynı randımanı verecektir, arama ve mesaj uygulaması da Xiaomi' nin. Yükleme işlemi size kalmış, iki yöntem de aynı kapıya çıkıyor, hangisi kolayınıza geliyorsa. Temiz kurulum yaparak geçeceğiniz için bir sorun olacağını sanmıyorum, bununla ilgili sorun yaşayan duymadım.
Birkaç saat önce mft ile temiz kurulum yaptım şuana dek gayet başarılı gözüküyor.

toyoda

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
m.taşkın
Cihazım
Redmi note 13 N
Konular
29
Endonezya romu tavsiye ederim şuan redmi note13 nfc alıp Endonezya hyper os romu kurdum gayet başarılı. Daha önce redmi note 8 modelinde de kulandım başarılı tavsiye derim

Oyla:

Halilztrk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Halil
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
1
Tayvan hyperos 1.0.3.0 UMOTWXM üç gündür kullanıyorum (xn) ile biten hindistan sürümünden imei 8 ay dolduğu için geçtim, ve üç gündür fark ettim ne kadar kaliteli bir telefon ve iyi bir donanım olduğunu, batarya, ekran, şarj stabilite vs çok iyi performans vermeye başladı.

Bilenlere sormak istiyorum Tayvan bugün chip konusunda bu kadar ileriyken dünyada ses getirirken bu kalitenin o ülkede genel teknoloji ürünlerine yansımaması mümkün mü? sonu xn ile biten MIUI sürümü mü çok kötüydü şimdiki Tayvan romu normal yoksa Tayvan romu diğerlerinden biraz daha önde mı?
Hocam Tayvan romunda bölge değişikliği yapabiliyor muyuz , MIUI 14 versiyonunda bölge değiştirmeye izin vermiyordu.

Oyla:

elturco0935

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Toprak Enis
Cihazım
Redmi not 8
Konular
31
Tayvan romunu denediniz mi, ben Endonezya değil de global sürümü de bir iki gün denedim, Tayvan daha iyi geldi
Hocam taiwan yükledim ama ımeı gitti gitme sebebi nedir. Hangi uygulama ile atınca gitmiyor yada en son not 8 ile her romu denıyordum gitmiyordu.Bu cihaz ile ilk denemede imeı gitti..

Oyla:

Ademtas

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
stone
Cihazım
ruby
Konular
2
kardeş bana telefoncu yükledi gitmedi, bu işler çok karıştı her yerden patlar oldu bak mesela şimdi de WhatsApp sorunu çıktı, ben de yarın IMEI artıracağım eskisinin orjinalin süresi dolmak üzere olduğu için, kendim yapmıyorum telefoncu yapıyor

Oyla:

elturco0935

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Toprak Enis
Cihazım
Redmi not 8
Konular
31
kardeş bana telefoncu yükledi gitmedi, bu işler çok karıştı her yerden patlar oldu bak mesela şimdi de WhatsApp sorunu çıktı, ben de yarın IMEI artıracağım eskisinin orjinalin süresi dolmak üzere olduğu için, kendim yapmıyorum telefoncu yapıyor
Hocam bende anlamadım.. Nasılsa ımeı yok bugun ı bende romları deneyip karar vereyim öyle atalım nasılsa her işlemde ımeı atılacakmıs kendi söyledi. Eu rom varmış onu deniycem birde endonezya romu deniycem hangisi hoşuma giderse 2-3 ay kullanıp sonra yine rom atarım kilit açık neticede. Şu ımeı gitme olayı olmasa efsane olacaktı.Bu arada taiwan romda arama kısmında kendi dillerince birşey yazıyor o yüzden sevemedim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Harici olarak WhatsApp sorunu yazmışsınız bende de konuşmada ara ara ses gidip geliyor.Genel romdan kaynaklı sorunlar oluşabiliyor deniyor hocam bilginiz olsun.

Son düzenleme:
Oyla:

Ademtas

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
stone
Cihazım
ruby
Konular
2
yarın yeni IMEI yaptıracağım merak ediyorum sorun çıkacak mı, WhatsApp bende sorun olmadı da henüz, bu konuyla ilgili çok sorun başlığı açılıyor son günlerde o da tedirgin etmeye başladı

Oyla:

elturco0935

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Toprak Enis
Cihazım
Redmi not 8
Konular
31
yarın yeni IMEI yaptıracağım merak ediyorum sorun çıkacak mı, WhatsApp bende sorun olmadı da henüz, bu konuyla ilgili çok sorun başlığı açılıyor son günlerde o da tedirgin etmeye başladı
Hocam her rom atıldığında kilit açıksa ımeı gidiyor bugun gözlerimle gördüm ki yetkili kişi kuzenim.Sağlık olsun kilidi aç dedin açtım en kötü ımeı atarız sıkma canını keyfine bak dedi.Hakkı neyse emeğinin karşılığı muhakkak verilir zaten ama şuan ımeı yokken araştırmak istedim en güzel rom hangisi merak ediyorum.

Oyla:

elturco0935

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Toprak Enis
Cihazım
Redmi not 8
Konular
31
Hyperos 1.0.3.0 Taiwan rom yüklü, kilit açık, sadece imei atılınca sorun çıkar mı
Bende ındıa rom vardı hocam sizin kullandığınız romu yükledik ımeıler patladı.Şuan endonezya kurdum gayet stabil geldi.Taıwan biraz ağır gibi sanki 2-3 saatlik kullanımımca söylüyorum uzun süre kullanmadım.Harici olarak rom önerileni çok okudum endonezya romda kalmaya karar verdim.Sizede tavsiye ederim belli aralıklarla duruma göre ımeı attırıp keyfinize bakarsınız.Indıa romu asla önermem şarjını pek beğenmedim 4-5 ay başka cihazda kullanmıştım.

Oyla:

Ademtas

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
stone
Cihazım
ruby
Konular
2
ne telefonmuş bu ruby ne alternatifi var ne derdi bitiyor, hayır paraya kıyıp kayıtlı alacağım diyorum, o konuda da bir güvence yok, kayıtlı satılanlar da sıkıntı olmayacağı belli değil

Oyla:
Üst Alt