Yardım Redmi Note 12 Pro 5G Band 20 var mı ?

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Yalnız bu konu karambol geldi. :D

Simsarlar tarafından yurtiçine sokulan "Redmi Note 12 Pro 5G" cihaza; ota yazılım güncellemesi gelince, imei uçuyor mu ?

Satıcılar kalıcı imei var diyorlar.

Yani diyorum ki, karambol yapmayın. Adam kalıcı imei yükledim diyor. İlana da bu şekilde çıkmış...

Kalıcı imei uçuyorsa, nasıl uçuyor ? Onu yazın.

Bir de iş iyice saçma bir tarafa gitmiş. Dirençli olsa uçmazmış gibi çarpıtılmaya çalışılmış.

Sanki direnç değişiminden sonra imei uçmazmış gibi bir mantık öne sürülmeye çalışılmış.

Yani özetle; karambol üzerinden, mevzuyu kirletmeye gerek yok bence...

Twrp12

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulanmete
Cihazım
note 12 pro 5g
Meslek
Öğretmen
Konular
12
Bende redmi note 8 kullanıyorum, Çin versiyonu. Band 20 yok cihazda.. Her zaman 4g görünüyor bende.. Bende çin versiyonu olmasının tek sıkıntısı kernel yüklerken yaşadığım sorunlar. Hızlı şarj vs. Yoksa şebeke konusunda sorun yaşadığımı pek hatırlamıyorum.
Bu arada bende Redmi note 12 pro 5g, 12+4 Ram / 256 GB depolamaya sahip siyah bir oyuncak aldım. İlk kez mediatek kullanacağım, bakalım sonumuz ne olacak :) bu + ram boyutunu bir önemi olduğunu sanmıyorum gerçi :) hayırlı olsun şimdiden cihazınız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Artexalp hocam cihazı almadan uyarmak isterim, cihazı güncellemek, sıfırlamak farklı romlar yüklemek gibi huylarınız varsa direnç değişimi şart.. Aksi takdirde yazılımsal olarak atılan imeiler uçar.. Yazılımsal olarak imei atıldığı zaman, cihazı güncellemez, sıfırlamaz, başka romlar yüklemeye kalkmazsanız sorun yok.. Mesela ben imei kaydı istemedim, her yıl yenilenen imei süreleri ile toplam 12 ay kayıt yapmadan kullanabilirim cihazı. Sonrasına bakarız. En azından 1 yıl boyunca istediğim gibi cihazın içinden geçerim diye düşünüyorum :D yada cihaz benim içimden geçer, göreceğiz :D
Sıfırlama işlemini twrp ile çözdükte güncelleme konusunu ne yapacağız o muamma 😅😅

Metin

(:
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin Çınar
Cihazım
Redmi Note 8
Konular
131
Yalnız bu konu karambol geldi. :D

Simsarlar tarafından yurtiçine sokulan "Redmi Note 12 Pro 5G" cihaza; ota yazılım güncellemesi gelince, imei uçuyor mu ?

Satıcılar kalıcı imei var diyorlar.

Yani diyorum ki, karambol yapmayın. Adam kalıcı imei yükledim diyor. İlana da bu şekilde çıkmış...

Kalıcı imei uçuyorsa, nasıl uçuyor ? Onu yazın.

Bir de iş iyice saçma bir tarafa gitmiş. Dirençli olsa uçmazmış gibi çarpıtılmaya çalışılmış.

Sanki direnç değişiminden sonra imei uçmazmış gibi bir mantık öne sürülmeye çalışılmış.

Yani özetle; karambol üzerinden, mevzuyu kirletmeye gerek yok bence...
Kalıcı imeiden kasıt, direnç değişimi.. Direnç değişimi ile imei atıldığı taktirde güncelleme, sıfırlama gibi durumlarda imei gitmez diyorlar.. Banada söylenen bu.. Hemen hemen okuduğum heryerde böyle açıklanmış.. Dirençli olup imei uçuranda olmuş.. Nasıl oluyor bilmiyorum. Ama yazılımsal olarak imei atılan cihaza otodan gelen güncelleme yüklendiği taktirde imei uçuyor. Bu konuda hemen hemen herkes hemfikir.
Ben her ihtimale karşı, cihazı orijinal imeiler ile aldım. Yani kayıt yaptırmadım. En azından 12 ay sürem olacak. İstediğim gibi kullanırım cihazı. 1 yıl sonra bakarız, duruma göre.

Sıfırlama işlemini twrp ile çözdükte güncelleme konusunu ne yapacağız o muamma 😅😅
Sıfırlama twrp üstünden yapıldığı taktirde imei uçmadı mı? Bu çok güzel. Güncelleme konusu nasıl olacak bilmiyorum, belki zamanla yolu bulunur. Bu arada Official bi twrp yok dimi hâlâ?

Twrp12

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ulanmete
Cihazım
note 12 pro 5g
Meslek
Öğretmen
Konular
12
Kalıcı imeiden kasıt, direnç değişimi.. Direnç değişimi ile imei atıldığı taktirde güncelleme, sıfırlama gibi durumlarda imei gitmez diyorlar.. Banada söylenen bu.. Hemen hemen okuduğum heryerde böyle açıklanmış.. Dirençli olup imei uçuranda olmuş.. Nasıl oluyor bilmiyorum. Ama yazılımsal olarak imei atılan cihaza otodan gelen güncelleme yüklendiği taktirde imei uçuyor. Bu konuda hemen hemen herkes hemfikir.
Ben her ihtimale karşı, cihazı orijinal imeiler ile aldım. Yani kayıt yaptırmadım. En azından 12 ay sürem olacak. İstediğim gibi kullanırım cihazı. 1 yıl sonra bakarız, duruma göre.

Sıfırlama twrp üstünden yapıldığı taktirde imei uçmadı mı? Bu çok güzel. Güncelleme konusu nasıl olacak bilmiyorum, belki zamanla yolu bulunur. Bu arada Official bi twrp yok dimi hâlâ?
Evet twrp ile sıfırlama yaptım imei uçmadı buda bir şey 😅😅

Assault79

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MetinKocabay
Cihazım
Mi 13 T
Meslek
İnsan Sarrafı
Konular
35
Arkadaşlar adam soru sormuş biri damdan düşer gibi başka soru sormuş ve konu tarumar olmuş lütfen biraz saygılı olun.

Artexalp

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alpaslan
Cihazım
Note 8 pro
Konular
3
Arkadaşlar adam soru sormuş biri damdan düşer gibi başka soru sormuş ve konu tarumar olmuş lütfen biraz saygılı olun.
Bizim konu kaynadı 😅 anladığım kadarı ile band20 çok takmamak lazım. IMEI güncelleme yada sıfırlama durumu daha dikkat edilmesi gereken bir konu. İthalatçı satanlar da ne kadar güvenilir o tartışılıyor. Kaçak ile arasındaki fark a değer mi tartışılır

seyamkk

Andromeda
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
RN 12 PRO 5G
Meslek
Elektrik teknisyen
Konular
22
Şuan koydeyim ve band20 desteği yok akşam şarji 100 de bırakiyorum sabah 50 kalmış kesinlikle bir sonraki cihazı band20 olmadan almam😅

serkanguzel

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
Mi Max
Meslek
Emekli
Konular
15
Toparlayacak olursak; gsmarena'ya göre note 12 pro 5g cihazın global yazılımlı olanında band 20 var. Çin yazılımlı olarak piyasaya sürülen cihazlarında band 20 yok.

Yurtdışından giren note 12 pro 5g telefonların ekseriyetinde band 20 olmadığını dikkate aldığımızda, kırsal kesimde kullanacakların almaması gereken bir telefon olduğu anlaşılmaktadır.

Bu yurtdışı girişli cihazların imei durumu ise, zaten galleli :D

Yani yükleyene göre, ota güncellemeye göre, değiştirilmiş olan imei'nin daha önce kullanılıp kullanılmamış olmasına varıncaya kadar, çok sayıda galle var.

Assault79

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MetinKocabay
Cihazım
Mi 13 T
Meslek
İnsan Sarrafı
Konular
35
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Şuan kırsal dağ köyündeyim rakım 3300 bugün teslim aldığım redmi note 12 pro 5 g çin telefonum şebeke olarak gayet iyi problem yok.

Üst Alt