- Adım
- Yunus
- Cihazım
- Redmi note 11
- Konular
- 2
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Elime bir cihaz geldi şebekesi kesilmiş. O cihazı aldım sıfırladım vesaire şebeke gelmedi. Ama cihaza yeniden sıfırdan yazılım attım pc'ye takarak cihaz açıldı ve şebekesi bir süre kullanıma açık kaldıktan sonra kesildi.Hocam, ben size en iyisi, seneye bu zamanlar bu konu başlığına gelin ve tekrar bilgilendirme yapın, diyeyim. Başka ne diyeyim ?
Ordan şunu anlıyoruz yazılımsal kesinti olduğunu çünkü mantıken düşünürsek baz istasyonu üzerinden kesinti olmuş olsa o zaman sıfırdan yazılım atsan dahi o şebeke gelmememesi lazım değilmi.
Şebekesi kesilmiş cihaza sıfırdan yazılım kurulduğunda şebeke geliyorsa burda kesintinin yazılımsal olduğu açık ve net.
Birde şöyle bir durum var cihaza sıfırdan yazılım attın o cihaz açıldı sim kart takmadığın sürece şebeke kesintisi mümkün olmuyor.
Bunuda nasıl yapıyorlar simkart üzerinden cihaza şebekesini kesme komutu veriyor. Yani sim kartın kullanılamaz hale gelmesini istiyor ve cihazda bu komutu yerine getiriyor. Yapay zeka gibi
İşte burda bu komutu engellemenin iki yolu var birimcisi imei atmak yani cihazı kayıtlıymış gibi göstermek.
Ve yada sim kartın cihaza komut vermesini engellemek
Başka türlü cihazı kullanmanın mümkünatı yok.
Sim kart cihaza nasıl komut veriyor ve bu komut ne şekilde veriliyor asıl çözülmesi gereken meselede bu benim amacımda bu meseleyi çözmek.
Şimdi gelelim benim duruma kayıtsız cihazın btk açıklamasından kullanım süresi 120 gün yani 4 ay olarak söyleniyor. Hadi diyelim 2 ayda ne olur olmaz mağduriyet oluşmasın diye süre veriliyor. Ve akabinde şebeke kesiliyor değilmi
Daha bu sürelerden başka süre veriliyormu? Eyerki veriliyorsa ki bana mesaj gelmedi.
Benim öğrenmek istediğim net btk'nın ne kadar süre verdiği. Çünkü bu süreyi bilirsem bende ona göre hareket edeceğim.
Ve net emin olduğumda işlemi sizlerle paylaşacağım