Sohbet Redmi Note 10 Pro (Global) Ekran Süresi Paylaşımı

emre8299821

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Emre
Cihazım
Note 10 Pro
Konular
3
13.0.15 e geri döndükten sonra ilk şarj döngüsü full wifi ve çoğunlukla gündüz modunda kullandım akşam karanlık moda geçmiştim volt uyglumasayiyla tüm uygulamaları optimize ettim oyun yok
Ben telefonu alalı 2 gün oluyor. Android çok pil tüketiyor nedeni optimize ile alakalı olabilir mi hiç bir işlem yapmadım öyle düz kullanıyorum. 13.0.6 yüklü bende 14 gelmiş ama yapmadım. Android zamanla kendini optimize edermi

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Ben telefonu alalı 2 gün oluyor. Android çok pil tüketiyor nedeni optimize ile alakalı olabilir mi hiç bir işlem yapmadım öyle düz kullanıyorum. 13.0.6 yüklü bende 14 gelmiş ama yapmadım. Android zamanla kendini optimize edermi
Bilmiyorum

deepblue

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
yunus
Cihazım
S4 active
Konular
0

hocam bu konudaki son 5-10 sayfa içerisinde biraz gezinseniz sorunuz cevabını belki bulabilirsiniz

KrakoW

Ne Mutlu Türküm Diyene!
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
Redmi Note 9 +
Meslek
Öğrenci
Konular
144
Kernel ne işe yarıyor? Bilmediğim için soruyorum
Android için kernel nedir?: Kernel terimi sadece android için özgü bir terim değil bütün işletim sistemleri için geçerli bir terimdir. Cihazda bulunan bir yazılımdır, cihazda yapılacak bütün işlemler kernel üzerinden geçer. Örnek vermek gerekirse kernel cihazın beynidir. Kernel stock ve custom olmak üzere ikiye ayrılır.

Stock Kernel: Cihazınızın fabrikadan çıktıktan sonra üretici firma tarafından derlenen ve düzenlenen en stabil ve en güvenli ham kerneldir.

Custom Kernel: Kodlama bilgisi olan ve telefonu kullanan geliştiriciler tarafından derlenen ve sunulan kernellere verilen genel isimdir.

Custom kerneller; Performans, Pil ömrü, Dengeli performans, Oyun vb bir çok amaçla özel olarak editlenir. Android tarafında bu işler genellikle işlemcinin çalışması ile ilgilidir. İşlemcinin hangi hızlarda çalışacağı, üst ve alt hız sınırları ne olacağı gibi. Bunları yapan kişilerin her ne kadar güvenilir olduğunu düşünseniz bile bu kişiler profesyonel değillerdir. Custom kernel'le bilinçsiz bir şekilde ilgilenmemeniz gerekir. Çok güzel sonuçlar alacağınız gibi bazı yazılımsal problemlerle karşılaşabilir, cihazınıza donanım olarak ciddi ve kalıcı hasarlar verebilirsiniz. Örnek olarak performans modunda cihaz ısınsa dahi işlemciler yüksek hızda çalışmaya devam edecek belirli bir ısıdan sonrasında cihaz kendini yavaşlatmadığı için anakart'ınızı yakabilirsiniz. Cihazına uygun ve ihtiyacınıza göre olan custom kernel'i yükleyerek gerekli ayarlarla beraber belirli sonuçları almak mümkün

Mr.Mitch

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Haydar
Cihazım
Redmi note 8
Meslek
Köle
Konular
46
Android için kernel nedir?: Kernel terimi sadece android için özgü bir terim değil bütün işletim sistemleri için geçerli bir terimdir. Cihazda bulunan bir yazılımdır, cihazda yapılacak bütün işlemler kernel üzerinden geçer. Örnek vermek gerekirse kernel cihazın beynidir. Kernel stock ve custom olmak üzere ikiye ayrılır.

Stock Kernel: Cihazınızın fabrikadan çıktıktan sonra üretici firma tarafından derlenen ve düzenlenen en stabil ve en güvenli ham kerneldir.

Custom Kernel: Kodlama bilgisi olan ve telefonu kullanan geliştiriciler tarafından derlenen ve sunulan kernellere verilen genel isimdir.

Custom kerneller; Performans, Pil ömrü, Dengeli performans, Oyun vb bir çok amaçla özel olarak editlenir. Android tarafında bu işler genellikle işlemcinin çalışması ile ilgilidir. İşlemcinin hangi hızlarda çalışacağı, üst ve alt hız sınırları ne olacağı gibi. Bunları yapan kişilerin her ne kadar güvenilir olduğunu düşünseniz bile bu kişiler profesyonel değillerdir. Custom kernel'le bilinçsiz bir şekilde ilgilenmemeniz gerekir. Çok güzel sonuçlar alacağınız gibi bazı yazılımsal problemlerle karşılaşabilir, cihazınıza donanım olarak ciddi ve kalıcı hasarlar verebilirsiniz. Örnek olarak performans modunda cihaz ısınsa dahi işlemciler yüksek hızda çalışmaya devam edecek belirli bir ısıdan sonrasında cihaz kendini yavaşlatmadığı için anakart'ınızı yakabilirsiniz. Cihazına uygun ve ihtiyacınıza göre olan custom kernel'i yükleyerek gerekli ayarlarla beraber belirli sonuçları almak mümkün
Hatta bazı kernellelerde ek olarak hızlı şarja devam etme özelliği var yada ayarlardan açılıp kapanabiliyor bu benim favorim normalde cihaz şarjda kullanılıca akım düşürüp yavaş şarja geçer ama geçmemesi sürekli hızlı şarj olması bence daha iyi

staq

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi note 10 p
Konular
0
Bliss 16.8 with bitgapps
60hz dual Sim,Mobil veri ve WiFi her zaman acik

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230811-231313_Ayarlar.png
    Screenshot_20230811-231313_Ayarlar.png
    437,4 KB · Görüntüleme: 62

MetinTR

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
RN 10 Pro
Konular
5

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230811-195812_Ayarlar.png
    Screenshot_20230811-195812_Ayarlar.png
    139,2 KB · Görüntüleme: 63

staq

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali
Cihazım
Redmi note 10 p
Konular
0
Hocam telegramdan sizle konuştuk galiba 😀

Bliss 16.8 full 120hz mobil veri
Hocam telefonu 5 ay once aldim bu ROM uzerine ekstra bir mod kurmadim pil tasarrufu kapali Daha once elixir romdaydim pek iyi degildi siz birde Los Feb built by pulkit romunu deneyin onda da iyi bb almazsaniz pil omrunden kaynakli

Üst Alt