Android için kernel nedir?: Kernel terimi sadece android için özgü bir terim değil bütün işletim sistemleri için geçerli bir terimdir. Cihazda bulunan bir yazılımdır, cihazda yapılacak bütün işlemler kernel üzerinden geçer. Örnek vermek gerekirse kernel cihazın beynidir. Kernel stock ve custom olmak üzere ikiye ayrılır.
Stock Kernel: Cihazınızın fabrikadan çıktıktan sonra üretici firma tarafından derlenen ve düzenlenen en stabil ve en güvenli ham kerneldir.
Custom Kernel: Kodlama bilgisi olan ve telefonu kullanan geliştiriciler tarafından derlenen ve sunulan kernellere verilen genel isimdir.
Custom kerneller; Performans, Pil ömrü, Dengeli performans, Oyun vb bir çok amaçla özel olarak editlenir. Android tarafında bu işler genellikle işlemcinin çalışması ile ilgilidir. İşlemcinin hangi hızlarda çalışacağı, üst ve alt hız sınırları ne olacağı gibi. Bunları yapan kişilerin her ne kadar güvenilir olduğunu düşünseniz bile bu kişiler profesyonel değillerdir. Custom kernel'le bilinçsiz bir şekilde ilgilenmemeniz gerekir. Çok güzel sonuçlar alacağınız gibi bazı yazılımsal problemlerle karşılaşabilir, cihazınıza donanım olarak ciddi ve kalıcı hasarlar verebilirsiniz. Örnek olarak performans modunda cihaz ısınsa dahi işlemciler yüksek hızda çalışmaya devam edecek belirli bir ısıdan sonrasında cihaz kendini yavaşlatmadığı için anakart'ınızı yakabilirsiniz. Cihazına uygun ve ihtiyacınıza göre olan custom kernel'i yükleyerek gerekli ayarlarla beraber belirli sonuçları almak mümkün