Yardım Redmi Logosunda Takılı Kalan Redmi Note 7

gurtekoglu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
alp
Cihazım
redmi note 10 p
Konular
1
Arkadaşlar merhaba. Elimde bootloader kilidi açık ve orangefox kurulu bir redmi note 7 var. Bu telefonu uzun zamandır custom romlarla kullanıyorum. Genelde evox ve cherish falan kullanıyordum. Düzenli olarak formatladığım, günde yalnızca 10 dakika ekranını kullandığım, onun dışında masamda boş boş yatan bir telefon. Bugün telefona xiaomi eu romu atmaya karar verdim. Wipe'ların ardından bilgisayardan usb stick'e kopyaladığım romu orangefox üzerinden flaşladım ancak işlem esnasında error 7 aldım. Alışkanlık olduğundan error 7yi görünce format data yaptım ve yeniden başlattım. O andan itibaren telefon redmi logosunda takılı kaldı.

Telefon recovery'ye girmiyor. Güç tuşu + ses açma tuşu hiçbir işe yaramıyor. Sadece redmi logosunda takılı duruyor telefon. Bunun üzerine fastboottan twrp flaşlayayım dedim, ancak fastboottayken bilgisayar telefonu görmüyor. Sorunum, telefonun aygıt yöneticisinde gözüküyor ama driver eksiği olması falan değil. Direkt telefonu tanımıyor bilgisayar hiçbir şekilde. Düzenli olarak redmi note 10 pro'ma ve poco x3 nfc'ye rom atıyorum. Bu telefona da aynı bilgisayardan rom atıyorum düzenli olarak. Ben de bunun üzerine forumda ufak bir araştırmayla edl moda girerek miflashtan fastboot romu flaşlamayı denedim. Edl moda girmeyi başardım ve bilgisayar telefonu com3 port olarak gördü, ancak authorization istedi. Tahmin edebileceğiniz üzere bende yok. Yine forumdaki bir posttan yola çıkarak editlenmiş mbn dosyası yardımıyla qfil üzerinden edl mode download işlemi denedim. Ancak bu sefer de sahara server hatası aldım. Açıkçası şuan ne yapacağım hakkında hiçbir fikrim yok. Her türlü öneriye açığım.

özet: telefon format data sonrası recovery'ye girmiyor, fastboot modda bilgisayar telefonu görmüyor. telefonu bıraktığımda redmi logosunda bootloop'a girmeden saatlerce takılı kalıyor.

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Hocam cihazınızı bilinmeyen aygıt olarak görüyorsa fastboot moddayken telefonu takınca gelen drivere sağ tıklayıp sürücüyü güncelle diyin. bilgisayarınızdaki sürücüleri arayın diyip Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver kısmına gelin birsürü sürücü türü çıkacak. Android phone olanı bulup ileri diyin clockwork ile google olarak seçenek çıkacak googleye gelip android bootloader interface olanı seçip ileri diyin sürücüyü ona güncellemesi lazım ve güncelleyince teleofnu görmesi lazım. aynı sorunu bende yaşamıştım böyle çözdüm

gurtekoglu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
alp
Cihazım
redmi note 10 p
Konular
1
Hocam cihazınızı bilinmeyen aygıt olarak görüyorsa fastboot moddayken telefonu takınca gelen drivere sağ tıklayıp sürücüyü güncelle diyin. bilgisayarınızdaki sürücüleri arayın diyip Bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver kısmına gelin birsürü sürücü türü çıkacak. Android phone olanı bulup ileri diyin clockwork ile google olarak seçenek çıkacak googleye gelip android bootloader interface olanı seçip ileri diyin sürücüyü ona güncellemesi lazım ve güncelleyince teleofnu görmesi lazım. aynı sorunu bende yaşamıştım böyle çözdüm
Üstad yazmıştım ama tekrar şey edeyim. Benim sorun fastboot modda bilinmeyen olarak görmesi değil. Direkt cihaz gözükmüyor yok yani. Edl mode'a girdim test point ile, ancak miflash denedim ve authorization istedi.

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Üstad yazmıştım ama tekrar şey edeyim. Benim sorun fastboot modda bilinmeyen olarak görmesi değil. Direkt cihaz gözükmüyor yok yani. Edl mode'a girdim test point ile, ancak miflash denedim ve authorization istedi.
hocam telefonu aygıt yöneticisinde görüyor ama driver eksiği yazan yerde değil kelimesi gözümden kaçmış kusura bakmayın. hocam mtk için edl modda yükleme yapmak için bir program vardı da snapdragonu bilmiyorum valla yabancı forumları da yazın belki aynı sorunu yaşayan olmuştur. bide hocam eski bir cihaz vardı evde sizin sorununuzu daha iyi anlamak için twrpde wipe yapıp bende bir rom dosyasını kurmaya çalıştım error 3 hatası alacağımı bildiğim için yaptım. format datanın ardına reboot system yapınca bende de logoda takılı kaldı fastboot görmüyor hocam system bölümünü wipe yaptığımız için fastbootta görmüyor. benimki twrpye giriyordu sistem imajını twrpden flashlayınca fastbootta görmeye başladı ama system dışında bütün bölümler silinmiş halde. bir şekilde twrpye girmeye çalışın. girebilirseniz sistem imajını stock rom içinden alın cihaza atın yoksa da bilemiyorum.

gurtekoglu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
alp
Cihazım
redmi note 10 p
Konular
1
hocam telefonu aygıt yöneticisinde görüyor ama driver eksiği yazan yerde değil kelimesi gözümden kaçmış kusura bakmayın. hocam mtk için edl modda yükleme yapmak için bir program vardı da snapdragonu bilmiyorum valla yabancı forumları da yazın belki aynı sorunu yaşayan olmuştur. bide hocam eski bir cihaz vardı evde sizin sorununuzu daha iyi anlamak için twrpde wipe yapıp bende bir rom dosyasını kurmaya çalıştım error 3 hatası alacağımı bildiğim için yaptım. format datanın ardına reboot system yapınca bende de logoda takılı kaldı fastboot görmüyor hocam system bölümünü wipe yaptığımız için fastbootta görmüyor. benimki twrpye giriyordu sistem imajını twrpden flashlayınca fastbootta görmeye başladı ama system dışında bütün bölümler silinmiş halde. bir şekilde twrpye girmeye çalışın. girebilirseniz sistem imajını stock rom içinden alın cihaza atın yoksa da bilemiyorum.
Yabancı forumlarda ve global telegram grubunda da sordum ancak pek bi fikir yok. Onun dışında twrp konuusnda dediğinize uğraşacağım sanırsam. Galiba systemi de wipeladım öncesinde. Aynı soruna denk gelmişsiniz. Benim tek problemim bir şekilde recovery'yi uçurmuş olmam. Uğraşınız için teşekkür ediyorum. Elimde kalmaz umarım cihaz :)

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Yabancı forumlarda ve global telegram grubunda da sordum ancak pek bi fikir yok. Onun dışında twrp konuusnda dediğinize uğraşacağım sanırsam. Galiba systemi de wipeladım öncesinde. Aynı soruna denk gelmişsiniz. Benim tek problemim bir şekilde recovery'yi uçurmuş olmam. Uğraşınız için teşekkür ediyorum. Elimde kalmaz umarım cihaz :)
hocam wipe kısmından recoveryi farketmeden wipelemiş olabilir misiniz. farkında olmadan yaptıysanız cihazda twrp silmek yerine direk recovery siliniyor telefonun stock recoverysine dönmüyor. herhangi bir recovery olmadığı için logoda kalıyor açmak istediğinizde

gurtekoglu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
alp
Cihazım
redmi note 10 p
Konular
1
hocam wipe kısmından recoveryi farketmeden wipelemiş olabilir misiniz. farkında olmadan yaptıysanız cihazda twrp silmek yerine direk recovery siliniyor telefonun stock recoverysine dönmüyor. herhangi bir recovery olmadığı için logoda kalıyor açmak istediğinizde
recovery silme seçeneği yoktu kullandığım orangefox içerisinde, ancak şimdi fastbootta da görmedfiği için cihaz, tekrar recovery kuramıyorum. oysa ki bl kilidi açık. kafamı duvara vurucam şimdi :D

bilmiyorum sanırsam recovery yi sildim yani başka bir açıklaması yok bunun. şimdi tek sorun nasıl düzelecek

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
recovery silme seçeneği yoktu kullandığım orangefox içerisinde, ancak şimdi fastbootta da görmedfiği için cihaz, tekrar recovery kuramıyorum. oysa ki bl kilidi açık. kafamı duvara vurucam şimdi :D

bilmiyorum sanırsam recovery yi sildim yani başka bir açıklaması yok bunun. şimdi tek sorun nasıl düzelecek
hocam hata almadan edl ile yükleme yapmanız gerek edl ile yükleme yaparken aldığınız hatayı internetten biraz araştırırın belki çok basit bir çözümü vardır

gurtekoglu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
alp
Cihazım
redmi note 10 p
Konular
1
hocam hata almadan edl ile yükleme yapmanız gerek edl ile yükleme yaparken aldığınız hatayı internetten biraz araştırırın belki çok basit bir çözümü vardır
Yani araştırdım biraz ancak bulamıyorum çözümünü, fotoğrafını ekleyebilmek için tekrar denedim de edl indirme yapmayı

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

hata bu. neyse bir önemi yok bugünlük mola veriyorum beynim kaldırmıyor şuan

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Yani araştırdım biraz ancak bulamıyorum çözümünü, fotoğrafını ekleyebilmek için tekrar denedim de edl indirme yapmayı

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

hata bu. neyse bir önemi yok bugünlük mola veriyorum beynim kaldırmıyor şuan
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
hocam bi deneyin isterseniz

Üst Alt