Haber Redmi de şarj adaptörünü kutudan çıkarıyor

Xiaomi'nin ardından Redmi de şarj adaptörünün akıllı telefon kutusundan çıkarıyor. İlk olarak Apple tarafından yapılan bu hamleyi, Samsung ve Xiaomi takip etmişti. Çevresel sebepleri göstererek akıllı telefondan şarj adaptörü çıkaran şirketlere bir yenisi daha ekleniyor.

Apple, iPhone 12 serisiyle birlikte akıllı telefon kutusundan şarj adaptörü ve kulaklıkları çıkarmıştı. Çevresel sebeplerle böyle bir karar aldığını duyuran teknoloji devi, Samsung ve Xiaomi tarafından tiye alınmıştı. Ancak her iki şirkette Apple'ın yolundan gitti ve şarj adaptörlerini akıllı telefon kutularından çıkardı.
Xiaomi bilindiği gibi akıllı telefon kutusuna kulaklık eklemiyordu. Şimdi yalnızca akıllı telefon ve şarj kablosu sunan şirket, alt markasında da aynı yolu izlemek kararı aldı.

Dünyanın ilk Snapdragon 888 işlemcili modeli Mi 11'i üreten Xiaomi yine aynı işlemci modeliyle Redmi K40 serisini üretti. Yakında duyurulacak olan akıllı telefon serisini kutu görselleri sızdırıldı. Bu sızıntılara göre Redmi K40 modelinin kutularından birinin daha ince olduğu dikkatlerden kaçmıyor.

 
Üst Alt