en fazla 4-5 uygulama oyun çalıştırırım aynı anda diyorsanız 3 GB ram yeterli olacaktır.aynen video olarak. Performans testine bakcam ve ram yönetimine. Bu senin site sayesinde öğrendim dd4x ram olduğunu emmc 5.1 warmış 5+ta ne olduğu belli değil
4/64 1600a 5+ mı yoksa 1800e 3/32 note 5 mi sorusuna cevap arıyorumda hocam ? herşey note 5ten yana sadece 3/32 olana değecek mi ?
en fazla 4-5 uygulama oyun çalıştırırım aynı anda diyorsanız 3 GB ram yeterli olacaktır.
Ama yok ben en az 5-10 uygulamayı eş zamanlı kullanırım. Birinden çıkıp ötekine girdiğim zaman uygulama yeniden başlamasın kaldığı yerden devam etsin gibi isteğiniz varsa 3GB ram bunu her zaman sağlayamayacaktır uygulamanın boyutuna bağlı olarak.
Yani aynı anda çok fazla işlem yapacaksanız 5 Plus rami sayesinde size hız katacaktır çünkü bir uygulamadan çıktığınızda o uygulamayı hafızada tutmasını sağlıyacak fazladan 1GB ram'i mevcut.
Ancak durum 2-3 uygulamaya ve performans işlemine gelince Note 5 bu konuda daha başarılı olacaktır çünkü dd4x ram ve işlemci olarak daha üstün.
Uygulama tutmada sorun yok ama bu durum o uygulamaların ramde kapladığı boyuta bağlı yani yeri gelir 2 uygulamayı tutabilir sadece. Yeri gelir 5 uygulamayı tutar ama 4Gb ram bunun iki katını sağlar avantajı o bir tek.arkada uygulama tutarımda note 5 5+tan epey hataları düzeltilmiş sürümü 5+ sırf 4/64 diye ona geçmek mantıklı olur mu ? 3gb ramden başka sıkıntım yok şu an. depolama falanda umrumda değil.
Elifednah mı nickin ?Dh'daki note 5 konusunda 3 gb ram durumunu inceleyen video atmıştım kendi telefonumdan.
Temmuz ayının mesajlarında olması lazım.
kısaca 4 alamıyorsan 3 al seni üzmez. 3 gb olunca arka planda 3'den fazla uygulama atınca yeniden başlar, veya sayfalar yeniden yüklenir.
Başka bir numarası yok.
Uygulama tutmada sorun yok ama bu durum o uygulamaların ramde kapladığı boyuta bağlı yani yeri gelir 2 uygulamayı tutabilir sadece. Yeri gelir 5 uygulamayı tutar ama 4Gb ram bunun iki katını sağlar avantajı o bir tek.
Hafıza olayı çok aşırı video çekmiyorsanız sürekli, fotoğraf olarak size yetecektir. Olmadı internetten class 10 kaliteli bir sdcart alırsınız 50-100tlye.
Aslında cevap sizde saklı. Aynı anda hem chrome'da gezinirim, hem oyun açarım, hem maillerime bakarım, hem video izlerim, hem whatsappta takılırım bulnarın yanında da 2-3 işlem daha yaparım amma uygulamalar kapanmamalı işlemler arası geçiş hızlı olmalı derseniz 5 Plus.
Yok ben chrome'da sörfümü yaparım, whatsappımda yazışırım müziğimi dinler ve bir de oyunumu oynarım bunlar bana yeter de artar diyorsanız Note 5 size yetecektir diye düşünüyorum ve bunları yaparken ki işlem performansı sayesinde de uygulamalar daha hızlı çalışacaktır.
Çok oyun delisi birisi değilseniz (Pubg'yi örnek verebiliriz) 3GB ram hayli hayli yetecektir uzun vadedegm5 plusa baktım 3 gb ram yeterli gibi geldi ama ondaki saf android. diğer yandan miuida menü yok herşey ana ekranda oda rame katkı sağlayabilir.
yok oynarsamda vakit geçirmelik tesbih niyetine oyunlar oynarım. toon blast gibi. sanırım 3/32lik note 5i alcam yaa. yoksa nokia 8e dpğru kaymaya başladımÇok oyun delisi birisi değilseniz (Pubg'yi örnek verebiliriz) 3GB ram hayli hayli yetecektir uzun vadede
Düz Nokia 8 bence tam bir tasarım faciası. Nokia 8 Sirocco olabilir ama henüz satışı yok ve fiyat farkı da olacaktıryok oynarsamda vakit geçirmelik tesbih niyetine oyunlar oynarım. toon blast gibi. sanırım 3/32lik note 5i alcam yaa. yoksa nokia 8e dpğru kaymaya başladım
O kamera zaten "sürekli hızlı odaklama" ve bokeh için. Başka bir amacı yok zaten.Note 5'in ikinci kamerası yanlış bir algı oluşturmasın, ne telefoto var ne geniş açılı çekim var.