mi max ile redmi 5 plus ekranı arasındaki 0,45 inç fark, telefonu işlevsel kullanımım açısından ne kadar fark eder çok emin değilim. 0,45 inç diagonal olarak 11 milimetre fark yaratır. Bir fark da ekranın 16:9 ile 18:9 olması. Popüler telefon karşılaştırma sitelerine baktığımda iki telefonun kontrast (1000:1) ve parlaklık (450 nit) değerleri aynı görünüyor. Ama piksel yoğunluğu ve NTSC açısından Redmi 5 Plus daha iyi.
Yaklaşık 4 yıldır 6 inç ekranlı Nokia lumia 1520 kullanıyorum ve ilk akıllı telefonum bu. Redmi 5 Plus ile diagonal olarak aynı ekran büyüklüğüne sahip denebilir. Ekranın dikey-yatay oranında farklılık var. Yani Redmi 5 Plus ekranı şu an kullandığım telefona göre daha dar ve uzun. 18:9 oranlı ekranlar yeni bir teknoloji ve tasarım. Beni asıl düşündüren 0,45 inç lik fark değil de birinin 16:9 diğerinin 18:9 olması. 18:9 ergonomi açısında (biraz da ekran kalitesi) büyük avantaj sağlıyor. Ama telefonu büyük yazı/font gibi erişilebilirlik özellikleriyle kullanırken ekrandan alacağım verim azalabilir mi? Örneğin yazı boyutunu büyüttüğümde ekranda harf ya da satır kaybı gibi dezavantajlar yaşanır mı? 18:9 olan android li bi ekranda hiç tecrübem yok.
Mümkünse, Redmi 5 Plus kullananlardan ricam, telefonun büyük yazı gibi erişilebilirlik özellikleri maksimumda iken ayarlar, mesajlar gibi telefonun temel uygulamaları ve diğer popüler uygulamalardan bazılaı açıkken ekran görüntüleri (screenshot) alınarak forumda bu konu altında paylaşılabilir mi? (Tabi ki kişisel verilerinizi koruyarak)
Yakın bir arkadaşımda Mi 6 var ve incelediğim kadarıyla telefonu çok beğendim. Büyük ekrana ihtiyacım olduğunu düşünmesem gözüm kapalı Mi 6 alırım. Aslında, hangi telefonu alacağıma karar veremememin ve kafa karışıklığımın nedeni, almayı düşündüğüm Xiaomi marka telefonları yakın çevremde kullanan kimsenin olmaması ve bu telefonları teşhirde bulup inceleyememem. Böyle bir durumda da telefonların teknik verileri içerisinde boğuluyorum.
İzmir'de ikamet ediyorum. Merkez ilçelerden birinde. Xiaomi marka telefonların özellikle mi max 2 ve Redmi 5 Plus ın satışının-teşhirinin yapıldığı elektronikçi veya mağaza var mıdır, biliyor musunuz?