Yardım Redmi 5 Plus Şarj %20'ye Geldiğinde Kapanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Herkese merhabalar. buna benzer bir konu vardı sanki forumda ama aradım bulamadım bu yüzden yeni konu açtım. Kusura bakmayın.

Xiaomi Redmi 5 Plus'ın şarjı %20'ye gelince kendiliğinden kapanıyor. Şarja takınca açılıyor ve şarjı %0 olarak görünüyor. Yani tamamen bitmeden kapanıyor.
Bu durum bir kaç defa yaşandı ve bazen %30'da bazen %23 civarında falan yaşandı.
Cihazda şuan epic rom ve twrp kurulu.
Cihaz 1 aylık.
Acaba sorun romdan mı kaynaklanıyor yoksa bataryası mı sorunlu?
ve aynı sorunu yaşayan var mı?
şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler :)

Telefon stock rom ile 2 gün tek kullanıldığı için romdan önce sorun yoktu veya romdan öncede sorun vardı diyemem.

Son düzenleme:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Gün boyunca bi kaç kez cıkarıp taktım tam emin değilim . mesela bir saat önce yüzde yüz dedi uzandım çekip şarjda aldım iki dk kullanmada 98 e düştü sonra kapattım taktım bi 15 dakika sonra tekrar aldım 10 dakikadır kullanıyorum yüzde 99 diyor. Sanırım full yazsada biraz bekletmek lazım tam dolması için.

Normalde bitmek üzereyken; 2 saat 10 dk ile 2 saat 40 dk arası yazardı her taktığımda .
Cihazınızı acil işiniz olmadığı sürece %100 olmadan çıkarmayın şarjdan.
Ve %100 olduktan sonra %20'ye inene kadar şarja takmayın.
Düzenli şekilde şarja koyup çıkarırsanız hem telefon yanlış bilgi vermez hemde bataryanızın ömrü uzun olur :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Cihazınızı acil işiniz olmadığı sürece %100 olmadan çıkarmayın şarjdan.
Ve %100 olduktan sonra %20'ye inene kadar şarja takmayın.
Düzenli şekilde şarja koyup çıkarırsanız hem telefon yanlış bilgi vermez hemde bataryanızın ömrü uzun olur :)

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam aklıma bişey geldi. Bu söylediğiniz öneriyi dün bana da söylemiştiniz ve az önce anca %20 oldu ve bende şarja taktım cihazımı. %100 olana kadar da elimi sürmeyecem. Ama aslında bu konunuz aklıma geldi ve biraz korkarak taktım. Sebebini de hemen açıklayayım ; Hani demişsiniz ya %20'ye geldiğinde kapanıyor cihaz diye. Acaba diyorum bu sizin %20'ye geldiğinde şarjda takıp %100 olana kadar şarjdan çekmeme yönetminizle alakalı olabilir mi ? Beni kesinlikle yanlış anlamayın hocam. Bilmiyorum ve merak ettiğim için soruyorum. Hani belki telefon kendini %20'yi %0 olarak kalibre etmiş ve cihazda %20'yi %0 olarak algılayıp kapanıyor falan olabilir mi? Yani sadece bi düşünce. Tekrar söylüyorum hocam beni kesinlikle yanlış anlamayın. Sizlerin yardımı ile bazı şeyleri anlayıp çözüyorum.

Oyla:

ülgen

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
furkan
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
29
aynı sorun bende de var %10 olunca kapanıyor ama pek de umursamıyorum zaten %10u görmüyor cihaz

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Hocam aklıma bişey geldi. Bu söylediğiniz öneriyi dün bana da söylemiştiniz ve az önce anca %20 oldu ve bende şarja taktım cihazımı. %100 olana kadar da elimi sürmeyecem. Ama aslında bu konunuz aklıma geldi ve biraz korkarak taktım. Sebebini de hemen açıklayayım ; Hani demişsiniz ya %20'ye geldiğinde kapanıyor cihaz diye. Acaba diyorum bu sizin %20'ye geldiğinde şarjda takıp %100 olana kadar şarjdan çekmeme yönetminizle alakalı olabilir mi ? Beni kesinlikle yanlış anlamayın hocam. Bilmiyorum ve merak ettiğim için soruyorum. Hani belki telefon kendini %20'yi %0 olarak kalibre etmiş ve cihazda %20'yi %0 olarak algılayıp kapanıyor falan olabilir mi? Yani sadece bi düşünce. Tekrar söylüyorum hocam beni kesinlikle yanlış anlamayın. Sizlerin yardımı ile bazı şeyleri anlayıp çözüyorum.

Birincisi benim size dediğim yöntem ile bu sorunun alakası yok :)
Size dediğim tamamen bataryaların şuan ki teknolojik yapısı ve bunu en verimli tutma yöntemi :)
İkincisi konuyu tam okumadığınız belli. Çünkü bu sorun ilk günden beri var :)
Ve aynı şekilde şarj edip kullandığım öteki redmi 5 plus cihazımda her hangi bir sorun yok :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aynı sorun bende de var %10 olunca kapanıyor ama pek de umursamıyorum zaten %10u görmüyor cihaz

Hocam dikkat edin ara ara %10 üzerinde de bu sorun yaşanıyor mu yaşanmıyor mu?
Eğer yaşanırsa sizde batarya değişmi yapın. Benim şuan tel garanti servisinde batarya değişimi olacak. Gelişmeleri aktarırım buraya zaten :)

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Birincisi benim size dediğim yöntem ile bu sorunun alakası yok :)
Size dediğim tamamen bataryaların şuan ki teknolojik yapısı ve bunu en verimli tutma yöntemi :)
İkincisi konuyu tam okumadığınız belli. Çünkü bu sorun ilk günden beri var :)
Ve aynı şekilde şarj edip kullandığım öteki redmi 5 plus cihazımda her hangi bir sorun yok :)

Azar yedim :) Tamam hocam peki. Meraktan sordum dedim zaten sadece :)
Kusura bakmayın. Sizi seviyorum. Cevabımı aldım ben. Teşekkürler :)

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Azar yedim :) Tamam hocam peki. Meraktan sordum dedim zaten sadece :)
Kusura bakmayın. Sizi seviyorum. Cevabımı aldım ben. Teşekkürler :)

Estağfurullah hocam azarladığık yokm yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. Sadece konuyu tam okumadığınız için öyle dedim :)

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
5 plusda batarya sikintisi var galiba bi kac kiside daha gordum.batarta sorunu ama.herkesdede yok sanirim farkli ureticilerden batarya yaptirdilar ve belli bi seride mevcut

Oyla:

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
M2101K6G
Konular
44
Estağfurullah hocam azarladığık yokm yanlış anlaşıldıysa özür dilerim. Sadece konuyu tam okumadığınız için öyle dedim :)

Yok hocam yani hiç öyle demeyin. Azarladınız yani şimdi (şaka bi yana :) )

Konuyu evet aslında tam anlamıyla okuduğum söylenemez. Burda benim de hatam var ama bi an bu 2 olayı bağdaştırtım işte. Diyorum ya hocam öğreniyorum, soruyorum, forumda aktif olmaya çalışıyorum :)

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Yok hocam yani hiç öyle demeyin. Azarladınız yani şimdi (şaka bi yana :) )

Konuyu evet aslında tam anlamıyla okuduğum söylenemez. Burda benim de hatam var ama bi an bu 2 olayı bağdaştırtım işte. Diyorum ya hocam öğreniyorum, soruyorum, forumda aktif olmaya çalışıyorum :)

Öğrenmenin en güzel yöntemi dinlemek ve okumaktır. Sormaktan önce bunlar gelir size tavsiyem bol bol okuyun
okudukça sorularınız kendiliğinden azalır :)

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt