Yardım Redmi 5 Plus Şarj %20'ye Geldiğinde Kapanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Herkese merhabalar. buna benzer bir konu vardı sanki forumda ama aradım bulamadım bu yüzden yeni konu açtım. Kusura bakmayın.

Xiaomi Redmi 5 Plus'ın şarjı %20'ye gelince kendiliğinden kapanıyor. Şarja takınca açılıyor ve şarjı %0 olarak görünüyor. Yani tamamen bitmeden kapanıyor.
Bu durum bir kaç defa yaşandı ve bazen %30'da bazen %23 civarında falan yaşandı.
Cihazda şuan epic rom ve twrp kurulu.
Cihaz 1 aylık.
Acaba sorun romdan mı kaynaklanıyor yoksa bataryası mı sorunlu?
ve aynı sorunu yaşayan var mı?
şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler :)

Telefon stock rom ile 2 gün tek kullanıldığı için romdan önce sorun yoktu veya romdan öncede sorun vardı diyemem.

Son düzenleme:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Ben mi max 2 kullanıyorum böyle bir sorunum yok ancak, şarjım misal %80 iken şarjdan çekiyorum, yeniden baslatınca şarjım 81-82 olabiliyor. Yeniden başlatmazsam misal 80'in altına çok zor düşüyor. Batarya ölçeği deniyor galiba tam bilmiyorum onda bir sorun olabilir mi sizce

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Ben mi max 2 kullanıyorum böyle bir sorunum yok ancak, şarjım misal %80 iken şarjdan çekiyorum, yeniden baslatınca şarjım 81-82 olabiliyor. Yeniden başlatmazsam misal 80'in altına çok zor düşüyor. Batarya ölçeği deniyor galiba tam bilmiyorum onda bir sorun olabilir mi sizce
Anlattığınız yazılımsal değil daha çok donanımsal bir durum gibi duruyor hocam.
Donanımsal sorunda değişim ile giderilir ancak :)
Sizin dediğiniz durum normal bişey belirli yüzdelerde geç inmesi. Ama bu bildiğiniz %20 ile %0 aynı gibi bişey olmuş.Hiç güç yok %20 den sonra :)
Yanlışlıkla %0 yerine %20 yazılmış sanki

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

AndTurk

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Durmuş
Cihazım
Xiaomi mi5s
Konular
15
Sürekli twrp üzerinden rom kurduğum zaman batarya sapıtıyor bazen %8-15 arası kapanıyor aslında batarya %0 zaten ama cihaz %15 var olarak görüyor yani durum bataryada değilde daha çok batarya log kayıtlarında fastboot temiz kurulum işi çözüyor
Sistem içinden batarya kayıtlarını silmekte işe yarayabilir hiç denemedim

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Sürekli twrp üzerinden rom kurduğum zaman batarya sapıtıyor bazen %8-15 arası kapanıyor aslında batarya %0 zaten ama cihaz %15 var olarak görüyor yani durum bataryada değilde daha çok batarya log kayıtlarında fastboot temiz kurulum işi çözüyor
Sistem içinden batarya kayıtlarını silmekte işe yarayabilir hiç denemedim
Konudaki yazılanların tamamını okumadan yorum yapmayın lütfen.
Bataryalar global kararlı romda hiç bir işlem yapılmamış haliyle bile bu sorunu yaşıyor. Ne twrp ne custom rom kurulmamış haliyle yani.
İlk alındığı günden beri bu hata söz konusu twrp ve custom ile alakası yok sorunun. Bataryanın fabrika çıkışı hatalı.

Oyla:

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Konudaki yazılanların tamamını okumadan yorum yapmayın lütfen.
Bataryalar global kararlı romda hiç bir işlem yapılmamış haliyle bile bu sorunu yaşıyor. Ne twrp ne custom rom kurulmamış haliyle yani.
İlk alındığı günden beri bu hata söz konusu twrp ve custom ile alakası yok sorunun. Bataryanın fabrika çıkışı hatalı.

Ben mesela kararlıdayım 1 kere twrp ile uğraşmadım

Oyla:

Mertal

Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Ben mesela kararlıdayım 1 kere twrp ile uğraşmadım
Malesef bilgi olmadan veya konuyu tam okumadan yapılan yorumlar böyle sonuçları çıkarabiliyor hocam.

Son düzenleme:
Oyla:

hoho

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
hoho
Cihazım
android
Konular
11
Benim resmi 5 plus telefonum da bu gün gösterge yüzde elli de iken şarja taktım dolum süresi 4 saat dedi yuh dedim heheh .

Fişe taktıgım çihaz kutusundan çıkan ama kablodan pek emin değilim yüzde 90 kendi kablosu. Neden böyle yaptığını anlamadım buna benzer batarya dolum süresini fazla gösteren var mı aranızda ?

Oyla:

Onurkaya45

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
4
Benim resmi 5 plus telefonum da bu gün gösterge yüzde elli de iken şarja taktım dolum süresi 4 saat dedi yuh dedim heheh .

Fişe taktıgım çihaz kutusundan çıkan ama kablodan pek emin değilim yüzde 90 kendi kablosu. Neden böyle yaptığını anlamadım buna benzer batarya dolum süresini fazla gösteren var mı aranızda ?
Ne kadar sürede sarj oluyor peki ?

Oyla:

hoho

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
hoho
Cihazım
android
Konular
11
Ne kadar sürede sarj oluyor peki ?

Gün boyunca bi kaç kez cıkarıp taktım tam emin değilim . mesela bir saat önce yüzde yüz dedi uzandım çekip şarjda aldım iki dk kullanmada 98 e düştü sonra kapattım taktım bi 15 dakika sonra tekrar aldım 10 dakikadır kullanıyorum yüzde 99 diyor. Sanırım full yazsada biraz bekletmek lazım tam dolması için.

Normalde bitmek üzereyken; 2 saat 10 dk ile 2 saat 40 dk arası yazardı her taktığımda .

Oyla:

Onurkaya45

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Onur
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
4
Gün boyunca bi kaç kez cıkarıp taktım tam emin değilim . mesela bir saat önce yüzde yüz dedi uzandım çekip şarjda aldım iki dk kullanmada 98 e düştü sonra kapattım taktım bi 15 dakika sonra tekrar aldım 10 dakikadır kullanıyorum yüzde 99 diyor. Sanırım full yazsada biraz bekletmek lazım tam dolması için.

Normalde bitmek üzereyken; 2 saat 10 dk ile 2 saat 40 dk arası yazardı her taktığımda .
Bence siz paniklemeden bi normal kullanın bi iki gün yani sürekli tak çıkar yapmadan , ne kadar ekran açık kalma süresi aldiğiniza bakalim bi daha doğru bi sonuc çıkar ortaya

Oyla:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt