Rehber Redmi 5 Plus için TWRP Kurulumu

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Merhaba redmi 5 plus için aynı işlemleri yapıyorum ama mi logosunda kalıyor "fastboot boot twrp.img" yaptığım zaman ise kuruyor fakat yeniden başatınca telefona açılmıyor açtığım vakit normal açılış açılıyor

Hocam Note 5'te de hatalı işlem yapıyordunuz. Kendi doğru bildiklerinizi unutup sıfırdan konuya göre hareket edin.

Nurulika

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mikail
Cihazım
Redmi Pro
Konular
52
hocam yazıdaki işlemleri yapıyorum şuan ama olmuyor ses açma power e bastığım zaman girmiyor

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115

tetikci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
5
İndirdiğimiz ADB exe dosyasını bilgisayarımıza kuralım
Öncelikle Bootloader(BL) Kilidimizin açık olduğundan emin olalım. Anlamanın en basit yollarından biri; telefonu yeniden başlattığımızda ilk çıkan MI logosu ile beraber ekranın en altında "unlocked" yazısı çıkıyorsa kilidimiz açık demektir. Sadece MI logosunu görüyorsanız maalesef açılmamış anlamına gelir.

BL Kilidimizi açmak için ayrıyetten anlatım yapmayağım çünkü çok sayıda konusu var. Her Xiaomi cihaz için yöntem aynı.

Her ne kadar riski az olan bir işlem olsa da ilk defa yapanlar için küçük riskler taşımaktadır. Maalesef gözümün önünde yapılmadığı için hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum. Eğer riski göze alıyorsanız kalan işlemlere devam edebilirsiniz.

Devamını BL Kilidimizin açık olduğunu varsayarak anlatıyorum;

Önemli: Cihaz açılış ekranında kalırsa twrp üzerinden Magisk (Root) flashlamanız gerekecektir.

Ve mutlaka yedek almanızı öneriyorum.

Magisk linki:

1- İlk olarak indirilecek dosyaların linkini veriyorum

Bu TWRP image dosyamız;
(.img uzantılı dosyayı indiriyoruz)

Bu Minimal ADB and Fastboot(ADB) dosyamız;

Bu olası durumlara karşı driver'larımız;
(windows için olanı indiriyoruz ve kuruyoruz)

2- İndirdiğimiz ADB exe dosyasını bilgisayarımıza kuralım, TWRP image dosyamızı rardan çıkartalım ve masaüstüne gelen Minimal ADB and Fastboot kısayolunun dosya konumuna atalım. Örnek anadizin yolu; C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot

2a- Dosya konumuna attığımız TWRP image dosyasının adını kısaca twrp yapalım ki iş daha basit olsun.

3- Şimdi telefonumuzu kapatalım ve "Ses kısma+Power" butonlarına fastboot ekranını görene kadar basılı tutalım ve hemen kablo ile bilgisayara bağlayalım. Fastboot ekranımız telefonda açık kalacak.

4- Şimdi Minimal ADB and Fastboot klasör'ünün içine girip shift tuşumuza basılı tutarak sağ tık yapıp komut penceresini açalım ve şu satırı yazalım;

fastboot flash recovery twrp.img

Enter'a basalım ve bekleyelim. 2 Saniye kadar sürer.

Ve son olarak "Ses açma+Power" butonlarına MI logosunu görene kadar basılı tutalım, MI logosu çıktığında butonları bırakabiliriz. 10-20 saniye kadar bekledikten sonra TWRP ekranımız bizi karşılayacaktır. TWRP'nin hangi dilde açılacağını kestiremiyorum ama ayarlar kısmını bulup yukarıda ki sekmelerden dünya şeklini seçerek oradan dili ayarlayabilirsiniz.

Burası önemli: Eğer TWRP ekranı açıldığında şifre soruyorsa şifreyi girmeden devam edelim, wipe kısmına gelip format data yapalım. Bu telefonda ki tüm verileri silecektir. Tekrar TWRP'ye girdiğinizde şifre sormayacaktır.
Global miui 10 yüklü kurulum yapsam sıkıntı olur mu miui10 global aynı sekılde kalır mıtelefonda

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Bir sorun olmaz. Rom değil, recovery menüsü değişiyor.
Global miui 10 yüklü kurulum yapsam sıkıntı olur mu miui10 global aynı sekılde kalır mıtelefonda

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tetikci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
5
Bir sorun olmaz. Rom değil, recovery menüsü değişiyor.

twrp img dosyasını ındırdım ancak kuramıyorum disk yansıması yazıcı dıye ekran geliyor tıklanmıyor yardımcı olur musunuz

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
İmg dosyası direk adb üzerinden flaşlanacak.. Rardan çıkarma durumunu es geçin, işlemlere devam edin.
twrp img dosyasını ındırdım ancak kuramıyorum disk yansıması yazıcı dıye ekran geliyor tıklanmıyor yardımcı olur musunuz

tetikci

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kadir
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Öğrenci
Konular
5
İmg dosyası direk adb üzerinden flaşlanacak.. Rardan çıkarma durumunu es geçin, işlemlere devam edin.

main menu cıkıyor direk twrp ekranı gelmıyor reboot wipe data ve miasistan connect seceneklerı var sadece

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
O zaman kurulumda eksik işlem yapıyorsunuz. Adımları dikkatli izleyin.
main menu cıkıyor direk twrp ekranı gelmıyor reboot wipe data ve miasistan connect seceneklerı var sadece

devrimhak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
sd
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
0
hocam selam yeni üyeyim.. redmi 5 plus kullanıcısıyım. twrpyolu ile crDroidAndroid-8.1-20180426-vince-v4.2 bu romu telefona yüklemeye çalıştım ama telefon google logpsunda takılı kaldı.Yardım lütfen.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

fastboot ile orjinal rom yüklemek istedim ama can not found file flash_all_lock.bat diyor.
Çözdüm olayı kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Üst Alt