MIUI 11 Redmi 5 Plus Eu Stabil 11.0.3.0 OEGCNXM V11 8.1 Kurulum

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
Xiaomi 15
Konular
44
Kasma bende hiç olmadı desem yalan olur. Romu uzun zamandan beri yani ilk çıktığından beri kullanıyorum. Sadece dün kasmalar başladı. Ben yedekleri uygulamadan alırım. Sdmaid Pro ile onbellekleri vs temizledim. Yağ gibi oldu yine. İlk yüklediğim gün gibi oldu. Ama sizde ilk günden kasma yapması düşünülmesi gereken birşey

Hocam işte bende onu diyorum. Donanımsal olarak bir sıkıntı yoktur herhalde. Biraz cahilce olacak bu söylediğim ama. Artık sebebi orada aramaya falan başladım hiç sormayın. Ama öyle olmuş olsa 11.0.2.0'da niye kasma, takılma yoktu değil mi hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasma bende hiç olmadı desem yalan olur. Romu uzun zamandan beri yani ilk çıktığından beri kullanıyorum. Sadece dün kasmalar başladı. Ben yedekleri uygulamadan alırım. Sdmaid Pro ile onbellekleri vs temizledim. Yağ gibi oldu yine. İlk yüklediğim gün gibi oldu. Ama sizde ilk günden kasma yapması düşünülmesi gereken birşey

Bu arada Sdmaid Pro benim de ismini duyduğum ama hiç kullanmadığım bir uygulama. Tam olarak ne yaptığını, ne işe yaradığını anlatırsanız bende deneyebilirim hocam

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Dalvik ve cache yi wipelayıp yeniden açmayı deneyin belki düzelir.

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Dalvik cache ve Cache mi yoksa sadece Dalvik Cache mi? Bilmiyorum çünkü ve hata da yapmak istemiyorum. Veri kaybı vs. bişey de olmaz sanırım?
İkisini de seçip kaydirin, veri kaybı olmaz

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Benim de bir deneyimim var ilk 11.0.3 ü kurduğumda üzerine atıp kurmuştum bir problem yoktu sonra 4 wipe yapıp temiz bir şekilde kurdum 11.0.3 ü tekrardan ilginç tarafı bu sefer yavaşlama vardı wifi te tıklayınca gecikmelş olarak açılıyordu mesela aynı rom da bunun olması garibime gitmişti sonra format data ve 4 wipe atarak kurdum tekrardan bu sefer öyle bir sorun yok akıcı gayet.

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
Xiaomi 15
Konular
44
Tamamdır bi deneyeyim hocam

Yine aynı hocam. Başka türlü şöyle de açıklayabilirim. Milisaniyelik de olsa bi delay varmış gibi geliyor tuhaf yani pek açıklayamıyorum. Bu arada bu sefer de SD kartta sorun dedi ve biçimlendirmemi istiyor. Bütün müziklerim gidecek bi nevi mahvoldum gibi bişey şu an

Tamam hocam telefonu yeniden başlattım düzeldi sd card

Benim de bir deneyimim var ilk 11.0.3 ü kurduğumda üzerine atıp kurmuştum bir problem yoktu sonra 4 wipe yapıp temiz bir şekilde kurdum 11.0.3 ü tekrardan ilginç tarafı bu sefer yavaşlama vardı wifi te tıklayınca gecikmelş olarak açılıyordu mesela aynı rom da bunun olması garibime gitmişti sonra format data ve 4 wipe atarak kurdum tekrardan bu sefer öyle bir sorun yok akıcı gayet.

Belki sonradan düzelebilir kendi kendine bilmiyorum ki

Son düzenleme:

eray0687

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
eray
Cihazım
REDMİ NOTE 3
Meslek
boş gezenin boş kalfası
Konular
21
Hocam şöyle anlatayım. Dün 11.0.3.0'ı ilk kurduğumda evet hem Google hem Xiaomi yedeklerinin tamamını kurulumda yüklemiştim. Stock kerneli deneyemediğim için yaklaşık 1-2 saat sonra tekrardan Genomsuz, modülsüz sadece Rom ile Rootu'u flashlayıp sıfırdan temiz kurulum yaptım. (2. kurulumda da hiçbir yedeği kurulumda kurmadım. Kurduktan sonra da sadece kendim manuel olarak gerekli olan uygulamaları marketten tek tek indirdim.) Sonra yukarıda anlattığım gibi stock kerneldeki ses seviyesinin (bana göre) az olması sebebiyle Genom ve diğer modülleri Orangefox ile flashladım ama maalesef ki durum yine aynı oldu hocam. Çok abartılacak derecede kasma, takılma olmuyor elbette ama o 11.0.2.0'daki akıcılıkla 11.0.3.0'daki hafif hantallığı hissedebiliyorum.

Hocam belki hissedemiyor olabilirsiniz belki de kulaklığınızla alakalıdır bilmiyorum ama genomsuz romu tekrar kurduktan sonra direk müzik açıp sesini denedim ve direk şunu dedim zaten; Bunun sesi neden azalmış?

Farkı anlayamamış olabilirsiniz belki dediğim gibi. Ama en azından ben stock kernel ile genom kernel arasında ses seviyesi farkı olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki bu yüzden zaten stok kernelin üstüne genomu flashladım. Yine ses istediğim şekilde, eskisi gibi oldu

Pie romlara pek sıcak bakamıyorum maalesef hocam. MIUI'nin arayüzünü de sevdiğim için diğer romlara (Stock Android vs.) yönelmek de istemiyorum
Pie rom değil. Normal miui.

Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Xiton

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Uğurcan
Cihazım
Xiaomi 15
Konular