Yardım Redmi 5 plus dokunmatik sorunu

ülgen

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
furkan
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
29
Arkadaşlar dokunmatik teklemeye başladı.Ekran koruyucudan sandım değştirdim düzelmedi.Rom attım hala aynı sorun var.Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Alinazik

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali rıza
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
4

Bu linkten indirmiştim ben romları. Bütün sürümleri var.

Global veya Çin cihazı olmasına göre rom indireceksiniz. Zaten verdigim linkte de o şekilde paylaşılmış. Cihazınız global sürümse onun .tgz uzantılı romunu indireceksiniz. Aman dikkat edin. İyice araştırıp öyle girişin bu işe.

Global yada çin oldugunu nasil anlayabilirim.
Android 7 falan yokmuydu bu cihazda daha onceden benmi yanlis hatirliyorum acaba
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Oyla:

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
Global yada çin oldugunu nasil anlayabilirim.
Android 7 falan yokmuydu bu cihazda daha onceden benmi yanlis hatirliyorum acaba
9.6.5 sürümünden itibaren Android 8'e geçiş yapıldı bizim cihazlarda.

Telefon Hakkında > Model Adı kısmında MEG7 yazıyorsa globaldir. Sizinkinde tüm özellikler seçeneğine girerseniz görebilirsiniz. (En azından ben öyle hatırlıyorum.) Şu an Global Rom yüklü görünüyor ama sizde. Global yükleyebilirsiniz diye tahmin ediyorum. Gene de dediğim programla yükleme yaparken clean all and lock seçeneğine dikkat edin. Varsayılan olarak o seçili oluyor. Clean all olan kısmı işaretleyin. Yani rom yüklenirken ardından bootloader kilidi kapatılmasın. Geri kalan kısımda bir problem olacağını sanmam.

Oyla:

Alinazik

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali rıza
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
4

Telefon Hakkında > Model Adı kısmında MEG7 yazıyorsa globaldir. Sizinkinde tüm özellikler seçeneğine girerseniz görebilirsiniz. (En azından ben öyle hatırlıyorum.) Şu an Global Rom yüklü görünüyor ama sizde. Global yükleyebilirsiniz diye tahmin ediyorum. Gene de dediğim programla yükleme yaparken clean all and lock seçeneğine dikkat edin. Varsayılan olarak o seçili oluyor. Clean all olan kısmı işaretleyin. Yani rom yüklenirken ardından bootloader kilidi kapatılmasın. Geri kalan kısımda bir problem olacağını sanmam.

Tüm özelliklere baktigimda mee7 yaziyordu.Resmini ekte yolladim.
Anlayamadigim cihazim baska rom baskamidir.Arti eksileri nelerdir.
Farkli rom atinca cihaz bozulurmu.

Oyla:

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
Tüm özelliklere baktigimda mee7 yaziyordu.Resmini ekte yolladim.
Anlayamadigim cihazim baska rom baskamidir.Arti eksileri nelerdir.
Farkli rom atinca cihaz bozulurmu.
Hocam olay şimdi benim için biraz karıştı. :) Anladığım kadarıyla cihazınız Çin olmasına rağmen rom olarak Global yüklenmiş. Rom yükleme işlemi sağlıklı bir şekilde sonuç verir mi, IMEI uçar mı vs bu sorulara cevap bulmanız gerekiyor. Önceki mesajımda söylediğim gibi dikkatli olmanızda fayda var. Yerinizde olsam iyice araştırır sürüm düşürürüm. Çünkü 11 sürümü bizim telefonlarda çekilir gibi değil.

Oyla:

Alinazik

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ali rıza
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
4
Hocam olay şimdi benim için biraz karıştı. :) Anladığım kadarıyla cihazınız Çin olmasına rağmen rom olarak Global yüklenmiş. Rom yükleme işlemi sağlıklı bir şekilde sonuç verir mi, IMEI uçar mı vs bu sorulara cevap bulmanız gerekiyor. Önceki mesajımda söylediğim gibi dikkatli olmanızda fayda var. Yerinizde olsam iyice araştırır sürüm düşürürüm. Çünkü 11 sürümü bizim telefonlarda çekilir gibi değil.

Tesekkur ederim.
Bu konuda mutlaka bilen biri yorum yapacaktir.

Oyla:

galpsizturtle

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
soner
Cihazım
redmi 5 plus
Konular
0

hocam tam olarak hangi program ve bu işlem nasıl yapılıyor cevaplayabilir misiniz model adında MEG7 yazıyor ki anladığım kadarıyla global rom

Oyla:

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
hocam tam olarak hangi program ve bu işlem nasıl yapılıyor cevaplayabilir misiniz model adında MEG7 yazıyor ki anladığım kadarıyla global rom
Mi Flash Tool programı. Forumda bununla ilgili epey konu var hocam. Dikkatli bir şekilde inceleyip yaparsanız bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum.

Oyla:

eskiji

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Huseyin
Cihazım
Redmi 5
Konular
0
Tarih olmus 2020 ortasi konu hala güncel bircok sey denedim soketin ustune bant koyup kapagi kapattim soketi sıkıştırmasi amaciyla 3 4 gun guzel calisti evde yere dustu yine basladi en son şuanki denemem ARKA KAPAK TAKİLİ DEGİLKEN COK GUZEL CALİSİYOR. Telefonun arkasinda yayli pin gibi biseyler var kapak takilinca onlari bastiriyor kapakta bunlara karsilik gelen yerler var orada bant gibi biseler var deforme olmus ordan kisadevre oluyor olabilirmi diye düşünüyorum arka kapak aluminyum ya
Not: kapak takili degil bu kadar uzun bir mesaji tik demeden yazdi yoksa klavye çıldırtıyor malum :)
Aynı sorun bende de var, forumdaki tüm mesajları okudum bir çok şeyi denedim ve tatammm. Durum şu, arka kapak şase yapıyor bir şekilde. Telefonu koltuğun üstüne yerleştirip sadece parmaklarım ekrana değecek şekilde 30 dk kadar kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım. Kapağı açıp sorunu çözmeye çalışacağım

Oyla:

iSahak

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
ishak
Cihazım
xiaomi redmi 5
Konular
0
Sökmekle, temizlemekle falan hiç uğraşmayın. Eğer şu an için karşılayabilecek durumunuz varsa direk ekran değişimi yapın. Temizlik vs. bunlar çözüm olsa bile geçici çözümler. Her seferinde cihazın arka kapaını çıkarıp takıp temizlik mi yapacaksınız? Benim de dokunmatik sorunum vardı en son tamir ettirdim cihazımı

sorununuz düzeldi mi ?

Oyla:
Üst Alt