Öğreteceğim, ödeteceğim gibi tehditkar bir üslup hoş değil. Sorunun çözümüne değil çözümsüzlüğüne götürür.
Yukarda da yazdım. Ben sadece kargo ücreti için muhalefet ediyorum, ürün için değil.
Yurtdışı ürünleri örnek veriyorsunuz. Basit ürünleri geçin, geri göndermeniz gereken bir ürün olduğunda geri yollama masrafını siz mi karşılıyorsunuz yoksa onlar mı? Ben Amazon haricinde bu masrafı karşılayan bir yer görmedim. Bunun dışında hangi site ücretsiz kargo yazan ürünler haricinde ayrıca alınan kargo ücretlerini iade ediyor? Banggood, GeekBuying, GearBest, Aliexpress (elinize ulaşmayan ürünler hariç) hangisi?
Bugüne kadar yurtdışından birçok yerden yüzlerce ürün aldım. Bunların içinde iade aldığım birçok ürün de var. Bunların içinde kargo ücreti kesilerek iade edilen ürünler de var. En son sene başındaki telefon alımım mesela. GeekBuying geri ödeme yaparken 7$ mıydı 17$ mıydı tam hatırlamıyorum, kargo ücretini kesti.
Kaldıki ülkemizde de son birkaç sene öncesine kadar hangi firma kargo ücretini iade ediyordu? Şimdi artık anlaşmalar yaptıkları için geri iadelerde bir kod verip o kodla ücretsiz iade edebiliyorsunuz. Yine kaldı ki N11'de ki birçok mağaza değişimlerde kargo ücretini size ödetiyor. Misal Sarar mağazası. Bilinen büyük bir marka değil mi? Ancak aldığım t-shirt büyük geldiği için bir küçük bedeni ile değiştirmek istedim, kargo ücreti 10 küsur lira diye Ümraniye'den kalkıp Şişli Bomonti fabrikasına giderek görerek, deneyerek elden değiştirdim.
Bunlar dışında sitelerden yapılan alışverişlerde eğer kargo ücreti alıcıdan olup ta ücreti kargoya ödenen siparişlerde de geri iadelerin hiçbirinde kargo ücreti iade edilmez. Siteye ödenen ücret neyse o ücret iade edilir. Aksini gösteren bir yer gösterebilir misiniz?
Tekrar yazayım. Ben ürün için herhangi birşey söylemiyorum. Benim muhalefet ettiğim nokta kargo ücreti konusu.
Sent from my MI PAD 2 using Tapatalk