- Adım
- Mehmet
- Cihazım
- Mi 8
- Konular
- 1
- Konu Sahibi Konu Sahibi
su işlemleri bana tarif etmen mümkün mü? mi 8 rootlu hata ayıklama acık, pdc actıgımda boş geliyor ekran. komut satırında adb açmayı tarif edebilir misin?
Formda konuları olan twrp yükleme adımlarında bunlar yapılacağı için atlamıştım ancak Bu işlemler başlamadan önce telefonlarınızın ilgili driver ile adb driver kurmanız gerek. adb için kolay yol minimal adbfastboot programı kurabilirsiniz başka alternatifleri de var.memocaan hocam PDC programında cihaz gözükmüyor. su komutundan sonraki komutu yazınca gene aynı devam ediyor, çıkmıyor yani aynı ekrandan. Sorun ne olabilir?
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
1- Cİhaz rootlu, Geliştirici seçenekleri aktif edip usb hata ayıklama modu açık şekilde Cihazınızı usb 2.0 girişten( laptoplarda (siyah renkte olur.) cihazı bağlayın.
2- Cihaz bilgisayar yönetim ekranında android devices diye gözükmesi gerek.
3- Adb kodları çalıştırmak için linkini verdiğim program dışında yollar için formu yada google aratın. Bu yazının konusunu çok uzatmamak için değinmeyeceğim.
4- CMD satırına adb devices yazın sadece enter bekleyin.
Kod:
List of devices attached
* daemon not running; starting now at tcp:5037
* daemon started successfully
?????? unauthorized
5- adb shell komutunu yazdığınızda root yetkisi istediği için magisk bildirimi gözükecek ekranda telefonunuzdan onada onay verin.
Kod:
dipper:/ $
6-su yazıp enter verince cihaz kod adı # gelen kısma setprop sys.usb.config diag,serial_cdev,rmnet,adb yazıp enter verin. cihaz söülme sesi gelecek pcden.
7- pc yönetim ekranında cihazınız bağlantı noktaları seçeneği altında Qualcomm HS-USB Diagnostics 9091 şeklinde gözükecek.
8- PDC programını yönetici olarak başlatınca boş olarak açılacak korkmayın üst kısımda Device satırındaki oka tıklayınca Qualcomm HS-USB WWAN Adapter 9091 gözükecek. onu seçince alt satırda profiller açılır. Bundan sonraki kısım kendi profilinizi active den inactive yapıp silmek ve dt_greece bulup active yapmak.
İlk mesajda gerisini ayrıntılı anlattım. Kolay gelsin. Hata aldığınız kısımlar için ekran görüntüsü eklerseniz daha kesin bilgi veririm. Tam nerelerde takıldığınızı anlamadığım için elimden geldiğince ayrıntılı yazdım.