Rehber Quallcom İşlemci Cihazlarda Turkcell VoLte-VoWifi-ViLte Etkinleştirme

ClassiCTR

▂▃▅▆▇██▇▆▅▃▂
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 9T [Davinci]
Konular
181
Vowifi karşıda arayan kişide de aktif ise çalışıyor değil mi? Türkiyede bu hiç yaygın değil sanırım yoksa patlama yapardı reklamlar vs
Hayır o volte için geçerli. Bu Vowifi. Yani aramayı wifi üzerinden yapıyor. Ama bizim operatörler uyanık affederler mi onu da paketinden düşüyor saniyesi saniyesine

Since1907gfb

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Sedat
Cihazım
Xiaomi mi8
Konular
0
Vowifi için root gerekli. Magisk i kurup Voenableri yukliceksiniz
Hocam cihaz garantili cihaz root işlerindende çok anlamıyorum telefonu paket etmeyelim :) birde root atıldığı zaman garamti dışı kalıyor sanırım?

mirsaris

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
mirsaris
Cihazım
lg
Konular
0
Bu işlemcinin efs dosyalarını hiç incelemedim bu yüzden net bir şey diyemeyeceğim eski bir işlemci. Hafta içi vakit bulabilirsem incelemeye çalışırım.
Belki yeri değil fakat Lg d855 cihaz için inceleme imkanınız oldumu mmengi hocam

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Belki yeri değil fakat Lg d855 cihaz için inceleme imkanınız oldumu mmengi hocam
Belirttiğiniz LG nin rom yada modem dosyalarını incelemiştim ama EFS yapısı ile ilgili bir şey bulamadım. LG modellerinde yapı biraz farklı sanırım güncel modellerede bakmıştım ama bir şey bulamamıştım.

Hknmktv

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco X3 Nfc
Konular
3
mmengi hocam bannerda sw default yazıyor herhalde mi mix 2

Ekli dosyalar

• IMG_20181010_132829.jpg
    IMG_20181010_132829.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 30

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
mmengi hocam bannerda sw default yazıyor herhalde mi mix 2

Sizin efs ye row_gen 3gpp yazılı olmadığından volte ye bağlanamıyorsunuz. Default sw mbn içinde volte tanımları olmuyor. fastboot miui rom kurduğunuzda düzelmesi gerekeceğini düşünüyorum yada miui de iseniz windows un imza doğrulamasını devre dışı bırakıp *#*#717717#*#* ile debuging modu aktif edebiliyorsanız qpst içinde PDC kısmından sw_default u inactive yapıp row_gen 3gpp yi aktif etmeyi deneyin. Listede yoksa ekte verdiğim dosyayı zipten çıkartıp load ile yükleyip aktif etmeyi deneyin. PDC nası bir program derseniz ekran görüntüsünü veriyorum.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Ekli dosyalar

• mcfg_sw.zip
    11,7 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:

Hknmktv

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco X3 Nfc
Konular
3
Normal adb üzerinden diag port açarsak olur mu hocam mmengi olmuyormuş. Fastboot ile rom kurmak istemiyorum twrp ile orjinal global beta ya da kararlı rom kursam düzelir mi?

Son düzenleme:

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Normal adb üzerinden diag port açarsak olur mu hocam mmengi olmuyormuş. Fastboot ile rom kurmak istemiyorum twrp ile orjinal global beta ya da kararlı rom kursam düzelir mi?
Teknik olarak recovery rom içinde de firmware var ama fw farklılığını anlaması için romun telefonda önceden yüklediğiniz romun fw sürümünden farklı bir fw sürümü rom kurmanız lazım. Aynı sürüm fw olursa karşılaştırıp fw içindeki modem dosyasını yazmayabilir. Yada bir seçenek daha rom kurulduktan sonra sim kartı çıkarıp telefonu açın sonra tekrar sim kartı takıp reboot edin veya başka bir operatörün simini takıp açın sonra kendi siminizi takıp tekrar reboot edin. Aklıma gelen seçenekler bunlar.

Adb üzerinden açtığınız diag portu ile pdc yi kullanamazsınız. Verdiğim kod mi modellerde miui de çalışıyor.

Hknmktv

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Poco X3 Nfc
Konular
3
Hocam fail atıyor sürekli o kod

Teknik olarak recovery rom içinde de firmware var ama fw farklılığını anlaması için romun telefonda önceden yüklediğiniz romun fw sürümünden farklı bir fw sürümü rom kurmanız lazım. Aynı sürüm fw olursa karşılaştırıp fw içindeki modem dosyasını yazmayabilir. Yada bir seçenek daha rom kurulduktan sonra sim kartı çıkarıp telefonu açın sonra tekrar sim kartı takıp reboot edin veya başka bir operatörün simini takıp açın sonra kendi siminizi takıp tekrar reboot edin. Aklıma gelen seçenekler bunlar.

Adb üzerinden açtığınız diag portu ile pdc yi kullanamazsınız. Verdiğim kod mi modellerde miui de çalışıyor.

mmengi

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Grus
Konular
2
Nokia 8 den çıkardığım Vodafone TR efs dosyalarını veriyorum. Dosyalar SD 636, 660, 710, 835 ve 845 içindir. Dosyaları deneyecek telefon yok elimde deneyecek arkadaşlardan geri dönüşleri bekliyorum.

Test eden arkadaşlarda sonuç olumsuz olduğundan dosyayı kaldırdım.

Son düzenleme:
Üst Alt