Soru Problem ve Arıza Çılgınlığı?

theformul

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Note 5
Konular
1
Merhaba arkadaşlar,

Ben büyük bir ihtimal yakın bir zamanda ya Mi9 ya da Mi Mix3 modellerinden biriyle ilk defa bu markayı kullanmayı düşünüyorum.

Nedeni aslında basit, S10+'a 7500 TL vermek istemiyorum.

Bir süredir hem buradan hem de başka sitelerden okuduklarım kadarıyla her yerden ama her yerden sorunlar fışkırıyor. S10 konularında insanlar bu özellik nereden açılıyor diye sorup cevap alırken Xiaomi forumları nedense kan ağlıyor gibi.. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama gerçekten inanılmaz yüksek oranda bir şikayet var. Navigasyon sorunları, Whatsapp ve Instagram sorunları, Bildirim ekranı sorunları, Şebeke sorunu, Wifi sorunu, Kameraya toz girmiş bilmem ne olmuş oku oku bitiremedim resmen.

Gerçekten herkes bas parayı uğraşma al S10+'ı git mi diyor? Sorunsuzca güzel güzel Xiaomi kullanan yok mu?

Teşekkür ederim.

jokerinabisi

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
recep
Cihazım
xiaomi mi 5s
Konular
37
Merhaba arkadaşlar,

Ben büyük bir ihtimal yakın bir zamanda ya Mi9 ya da Mi Mix3 modellerinden biriyle ilk defa bu markayı kullanmayı düşünüyorum.

Nedeni aslında basit, S10+'a 7500 TL vermek istemiyorum.

Bir süredir hem buradan hem de başka sitelerden okuduklarım kadarıyla her yerden ama her yerden sorunlar fışkırıyor. S10 konularında insanlar bu özellik nereden açılıyor diye sorup cevap alırken Xiaomi forumları nedense kan ağlıyor gibi.. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama gerçekten inanılmaz yüksek oranda bir şikayet var. Navigasyon sorunları, Whatsapp ve Instagram sorunları, Bildirim ekranı sorunları, Şebeke sorunu, Wifi sorunu, Kameraya toz girmiş bilmem ne olmuş oku oku bitiremedim resmen.

Gerçekten herkes bas parayı uğraşma al S10+'ı git mi diyor? Sorunsuzca güzel güzel Xiaomi kullanan yok mu?

Teşekkür ederim.

Ben hocam
Allah'a şükür 2016 dan beri mi 5s'im taş gibi maşallah
MIUI candır Mİ canan MİX krallll
Selametle hocam

Oyla:

blackrow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
DoğuHan
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
16
Okuduğunuz sorunların bir çoğunu emin olun iki yıl öncesine kadar zirvede olan markalarda da okumuşsunuzdur. Xiaomi'lerde ben mi5 dışında kronik arızası olan bir model görmedim. Yazılım olarak eksiği var doğrudur ama miui5'den beridir yakın takipteyim her sene arayüzde işe yarar, görsellik açısından hoş değişiklikler yapıyorlar.

Oyla:

Caner06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Caner Güngör
Cihazım
Xiaomi 12
Konular
65
Konu açıp fikir istersen kendini telefonu almaya zorlarsın. Ne denirse densin Xiaomi marka telefonu cebine koyarsın. Çeşitli forumlardaki ve bu forumdaki almak istediğin cihaz hakkındaki sorunları sıkıntıları araştır. Sorunun yazılımsalmı donanımsalmı olduğuna karar ver. Xiaomi yazılım konusunda çok dengesiz ilerliyor. Donanımın gücünü tam anlamıyla kullanıcıya yansıtamıyor. Epey gibi sitelerden kağıt üstü bilgilere bakarak telefon almamanı öneririm.

Oyla:

theformul

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Note 5
Konular
1
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim.

Bir arkadaşımın da Xiaomi kullandığını duydum ve incelemeye gittim. Mi 8 Lite olmasına rağmen gayet beğendim. Bir çok şeyini denedim fena değildi, yaşadığı problemleri sordum o da sizler gibi öyle aman aman şeylerden bahsetmedi hatta reklamlardan bahsetti ben de onların kapatılabildiğini söyledim bu forumdaki konuyu attım ona. Büyük ihtimalle Mi 9 alacağım.

Konu açıp fikir istersen kendini telefonu almaya zorlarsın. Ne denirse densin Xiaomi marka telefonu cebine koyarsın. Çeşitli forumlardaki ve bu forumdaki almak istediğin cihaz hakkındaki sorunları sıkıntıları araştır. Sorunun yazılımsalmı donanımsalmı olduğuna karar ver. Xiaomi yazılım konusunda çok dengesiz ilerliyor. Donanımın gücünü tam anlamıyla kullanıcıya yansıtamıyor. Epey gibi sitelerden kağıt üstü bilgilere bakarak telefon almamanı öneririm.

Aslında şöyle, tabii ki herkesin sorun yaşamadığını buranın bir forum olduğu için sanki herkeste sorun varmış gibi göründüğünü biliyorum. Sorun yaşamayan yok mu? derken onu lafın gelişi sordum. Bu telefonlar binlerce, milyonlarca satıyor herkeste bir sorun olsa elbet bu marka yerle yeksan olurdu.. Kendimi aslında biraz almaya ikna etmeye çalışıyorum doğru çünkü dediğim gibi bu marka bana çekici geliyor, tasarım açısından. Donanım zaten ne varsa koyuyor. Eksik kaldığı yerler benim için pek önemli de değil idare edilir (su ve toz olayı sıkıntı ona dikkat edeceğiz mecburen) geriye tek kalan şey yazılım. Yazılım konusunda Xiaomi'nin çok iyi olmadığını anladım yeterince ancak verdiğin fiyat olarak da baktığın zaman telefondan soğutacak derece mi onu araştırıyordum. Yeteri kadar da araştırdım sayılır zaten. Mi 9 İthalatla gelene kadar bakınmaya devam edeceğim, büyük ihtimal de alacağım.

Oyla:

mahmutbk77

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mahmut
Cihazım
Redmi note 3
Konular
15
benim 5. xiaomi telefonum oldu redmi not3 mi5s redmi not4x redmi5+ ve mi6 sadece mi5s de menü tuşu koruyucu cam takıldığında geç algılıyordu tabi birçok kez rom attım kernel root filan derken telefonun içinden geçtim 1,5 yıla yakın kullandım ve sattım ve hala taş gibi telefondu redmi not 3 e de rom rot birçok kez attım ondada donanımsal bir problem yoktu ve diğerlerinde de şu anda miui global rom kullanıyorum gittikçe iyileşen bir rom ve öyle sorunlarla vs uğraşmazsın bildirim sorunu denilenlerin çoğu uygulama bildirimleri kapalı olduğu için bu sorunu yaşıyor ben de navigasyon we sürekli wifi kullanıyorum kopma donma bağlanmama gibi sorunları hiçbir modelde yaşamadım. ve samsunga gelirsek o parayı hiçbir telefona vermem ki kronik problemi olan ekranı göz önüne alırsak hiç vermem, ekranda çizgiler ghost screen, bizzat not 5 de yaşadığım ekran kızarması ısınınca bataryanın olduğu kısım kızarıyordu yani kırmızılaşıyordu ve samsungun çıkarttığı bütün modeller sanki hep aynı gibi hiç yenilikçi değil tasarım anlayışını hiç sevmiyorum ve kullanıcı odaklı olmaktan çok dar kalıplarda kendi kalesinde takılıyor. yıllardır olan kullanıcıyı sevindirecek özellikleri telefona dahil etmiyor, örnek çift tıklama ile ekran uyandırma. ne alırsanız hayırlı olsun güle güle kullanın.
iyi forumlar dilerim

Oyla:

colins

Sch
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Colins
Cihazım
Mi 9se
Konular
4
Fazla yüklenmeyin bence, bazı kullanıcılara hak vermek lazim. Herkesin yeteri zamani ve bilgisi olmayabilir. Telefonu eline alip sorunsuzca uğraşmadan kullanmak isteyebilir. Herkes gps sorununu çözebilecek, pil optimizasyonu yapabilecek, rom atabilecek veya volte nin nasil açılacağı (ki voltenin ne oldugundan haberi olmayan insanlar bile var) konusunda bilgiye sahip olmayabilir ve boyle bilgiye sahip değil diye de onu yerin dibine sokmaya gerek yok bence.
Kabul edelim sonuçta, xiaomi yazılım konusunda pek beceremiyor, evet cihazları hızlı, verilen paranin daha fazlasını da hak ediyor ama bize küçük görünen bazi sorunlar kimilerine büyük gelebilir.
(Lütfen kimse kimse sahsi olarak üstüne alınmasın)

Oyla:

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Mi9 girdiğinde S10+ ile arasındaki fiyat makasının çok açık olacağını zannetmiyorum. Mi9 yüksekten girecekken, S10+ düşecek. Aynı olmayacak, ama fark az olunca alacağınız şeyleri tartarak ona göre bir karar verebilirsiniz.

Mi9 2 ay sonra girse, fiyatının durulması da 3-4 ayı bulsa nereden baksak 5-6 ay eder. Döviz yine uçar kaçar hiç saymıyorum. Döviz çıkarsa aynı fiyatlara bile denk gelebilirler, zira S10+ zaten güncel kurdan girdi bir kere...

Denklemi ancak Xiaomi bey aklını başına devşirip ülkemizde hiçbir şey katmadan fiyat şişiren unsurları ortadan kaldırmak için kendisi girerse değiştirir. Ama o ışık yok. Herifler iplemiyor ülkemizi. Yıllardır ne halt ettikleri belli değil.

Oyla:

theformul

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Note 5
Konular
1
Mi9 girdiğinde S10+ ile arasındaki fiyat makasının çok açık olacağını zannetmiyorum. Mi9 yüksekten girecekken, S10+ düşecek. Aynı olmayacak, ama fark az olunca alacağınız şeyleri tartarak ona göre bir karar verebilirsiniz.

Mi9 2 ay sonra girse, fiyatının durulması da 3-4 ayı bulsa nereden baksak 5-6 ay eder. Döviz yine uçar kaçar hiç saymıyorum. Döviz çıkarsa aynı fiyatlara bile denk gelebilirler, zira S10+ zaten güncel kurdan girdi bir kere...

Denklemi ancak Xiaomi bey aklını başına devşirip ülkemizde hiçbir şey katmadan fiyat şişiren unsurları ortadan kaldırmak için kendisi girerse değiştirir. Ama o ışık yok. Herifler iplemiyor ülkemizi. Yıllardır ne halt ettikleri belli değil.

Öyle olacağını sanmıyorum. Cihazın fiyatı maksimum 4500 TL olur bence. S10+'da bu kadar kısa süre içinde 500 TL düşmez ama hadi düştü desek bile arada hala 2500 TL bir fark oluyor ki az bir para değil..

Oyla:

mehmet_dengiz

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi5s
Meslek
Karşılıksız miui ailesine yardımı borç bilirim
Konular
49
Xiaomi en iyi kamera sensörlerini kullansa bile kameranın yazılım konusunda hakkını veremiyor. Güncelleme konusunda ne zaman güncelleme verse telefonun içine ediyor. Xiaomi mi5s hala miui 8 var siz hesap edin gerisini

Oyla:

rivermental

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Okan
Cihazım
Mi A1
Konular
13
Mi A1 kullanıyorum 7.ay doldu hiçbir sorun yaşamadım, iPhone ve Samsung tokatlamada bire bir, Android 9a geçtiğimde şebeke wifi dokunmatik sorunları yaşadım hemen eski sürüm 8.1 e geçtim, hazır bl kilidi açmışken gcam da yükledim mükemmel bir cihaz oldu, 7 ay içinde cep hizasından arabanın camından koltuğa veya paspasa çok düşürdüm yağmurda kullandim sıfır sıkıntı.Yes~~Yes~~( telefonumda kalın ve kaliteli bir koruyucu kılıf ve cam var kılıfsız ve camsız büyük ihtimalle çok sorun getirebilirdi düştügünde)happy~~

Oyla:
Üst Alt