Soru Problem ve Arıza Çılgınlığı?

theformul

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Note 5
Konular
1
Merhaba arkadaşlar,

Ben büyük bir ihtimal yakın bir zamanda ya Mi9 ya da Mi Mix3 modellerinden biriyle ilk defa bu markayı kullanmayı düşünüyorum.

Nedeni aslında basit, S10+'a 7500 TL vermek istemiyorum.

Bir süredir hem buradan hem de başka sitelerden okuduklarım kadarıyla her yerden ama her yerden sorunlar fışkırıyor. S10 konularında insanlar bu özellik nereden açılıyor diye sorup cevap alırken Xiaomi forumları nedense kan ağlıyor gibi.. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama gerçekten inanılmaz yüksek oranda bir şikayet var. Navigasyon sorunları, Whatsapp ve Instagram sorunları, Bildirim ekranı sorunları, Şebeke sorunu, Wifi sorunu, Kameraya toz girmiş bilmem ne olmuş oku oku bitiremedim resmen.

Gerçekten herkes bas parayı uğraşma al S10+'ı git mi diyor? Sorunsuzca güzel güzel Xiaomi kullanan yok mu?

Teşekkür ederim.

assalat

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Assalat
Cihazım
Mi 8 Lite
Meslek
Öğretmen
Konular
23
Merhaba arkadaşlar,

Ben büyük bir ihtimal yakın bir zamanda ya Mi9 ya da Mi Mix3 modellerinden biriyle ilk defa bu markayı kullanmayı düşünüyorum.

Bir süredir hem buradan hem de başka sitelerden okuduklarım kadarıyla her yerden ama her yerden sorunlar fışkırıyor. S10 konularında insanlar bu özellik nereden açılıyor diye sorup cevap alırken Xiaomi forumları nedense kan ağlıyor gibi.. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama gerçekten inanılmaz yüksek oranda bir şikayet var. Navigasyon sorunları, Whatsapp ve Instagram sorunları, Bildirim ekranı sorunları, Şebeke sorunu, Wifi sorunu, Kameraya toz girmiş bilmem ne olmuş oku oku bitiremedim resmen.

Gerçekten herkes bas parayı uğraşma al S10+'ı git mi diyor? Sorunsuzca güzel güzel Xiaomi kullanan yok mu?

Teşekkür ederim.
Xiaomi yazılım konusunda beceriksiz bir firma. Sürekli güncelleme vermek ve güzel bir arayüze sahip olmak yetmiyor ne yazık ki. Telefonu alırken her şeye hazırlıklı olmalısın bu bağlamda.

Oyla:

gince

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
günay
Cihazım
mi 8
Konular
9
Ben varım. Sorunsuz kullanıyorum. Bahsettiğiniz sorunların çoğunu kullanıcı kendisi bilmediğinden yapıyor ya da yapamıyor. Ben navigasyonu da kullanıyorum bildirimlerim de geliyor. Üstelik akıllı saat ile birlikte senkronize ve saate de geliyor bildirimler.
Çoğumuz meraklı olduğumuz için telefonun orasını burasını kurcalamayı sevdiğimiz için genelde basit ayarları es geçiyoruz. Ve kolayca çözebileceğimiz sorunlarda yaygara demiyeyim de araştırmak yerine burada konu açıyoruz ve forumda gereksiz kalabalık oluşturuyoruz. Sorun bu aslında. Genlerimizede var hazıra konmak.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

system

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
Mİ 8
Meslek
Oto müzik
Konular
43
Merhaba arkadaşlar,

Teşekkür ederim.
Xiaomi de altın kural, telefonu alır almaz otomatik güncellemeyi kapat, cihazın düzgün çalışıyorsa ASLA dokunma, güncelleme yapma,
Telefon ömrünü doldurana kadar memnun olduğun sürümü değiştirme. Xiaomi nin huyudur, güncelleme ile cihazın içine sı...çar.

Oyla:

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Git s10 al hocam,Samsung cihaza sim kart takınca telefon bulaşık çorap yıkıyor,camları silip evi temizliyor,öyle sorunsuz yani.kutlama yapılacağı günler havai fişek almaya gerek yok,batarya zaten patlıyor :)

Şaka bir yana,adam daha cihazı almadan rom değiştirmeyi düşünüyorsa,daha cihazı almadan 1 saat ekran süresi almış gibi strese giriyorsa,kullanmadığı cihazın problemlerini yaşıyorsa ki böyle insanlar çok,cihazı aldıktan sonra hiç kurcalamıyorsa,menüleri araştırmayıp ayarlarını yapmıyorsa bi zahmet öyle insanlar problem-sorun yaşasın...
Birazcık bilgisi olan insanlar problem yaşamazlar çünkü Xiaomi cihazlarda çözümü olmayan bir problem yok

Oyla:

Truva001

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdinç
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Çiftçi
Konular
3
Ben varım. Sorunsuz kullanıyorum. Bahsettiğiniz sorunların çoğunu kullanıcı kendisi bilmediğinden yapıyor ya da yapamıyor. Ben navigasyonu da kullanıyorum bildirimlerim de geliyor. Üstelik akıllı saat ile birlikte senkronize ve saate de geliyor bildirimler.
Çoğumuz meraklı olduğumuz için telefonun orasını burasını kurcalamayı sevdiğimiz için genelde basit ayarları es geçiyoruz. Ve kolayca çözebileceğimiz sorunlarda yaygara demiyeyim de araştırmak yerine burada konu açıyoruz ve forumda gereksiz kalabalık oluşturuyoruz. Sorun bu aslında. Genlerimizede var hazıra konmak.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aynen katılıyorum fazla merak kediyi öldürür bir yıldır mi 6 kullanıyorum beta hiç bir sorun yok telefon kurcalamaya çok müsait ama kendimi frenliyorum merakımı bastırıyorum sorunsuz kullanıyorum.

Oyla:

A.BayramKorkmaz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Xiaomi
Cihazım
MI 9 Lite
Meslek
Elektrik Teknikeri
Konular
36
Git s10 al hocam,Samsung cihaza sim kart takınca telefon bulaşık çorap yıkıyor,camları silip evi temizliyor,öyle sorunsuz yani.kutlama yapılacağı günler havai fişek almaya gerek yok,batarya zaten patlıyor :)

Şaka bir yana,adam daha cihazı almadan rom değiştirmeyi düşünüyorsa,daha cihazı almadan 1 saat ekran süresi almış gibi strese giriyorsa,kullanmadığı cihazın problemlerini yaşıyorsa ki böyle insanlar çok,cihazı aldıktan sonra hiç kurcalamıyorsa,menüleri araştırmayıp ayarlarını yapmıyorsa bi zahmet öyle insanlar problem-sorun yaşasın...
Birazcık bilgisi olan insanlar problem yaşamazlar çünkü Xiaomi cihazlarda çözümü olmayan bir problem yok
Budur.

Oyla:

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17
Bir senedir Mi6 kullanıyorum, navigasyon, whatsapp, Instagram, şebeke ve wifi sorunu, hiç yaşamadım.
Kamera toz girme olayı da yaşamadım. Yaşayanlar olabilir.
Forumlara baktığınızda her telefon markası için bir sürü şikayet konuları var. Bazıları çok basit ve hemen çözülebilecek sorunlar.
Önemli olan telefonun kronik bir sorun olup olmaması.
Benim oğlan Samsung s8+ istiyor, forumlara girip araştırayım dedim, yok amoled yanığı, yok internet sayfalarında kasma, yok ısınma...
Yani s8 gibi bir telefonda bile şikayet var.
Benim mi6 tan tek şikayetim daha doğrusu miui den tek şikayetim bildirimler konusu olmuştu.
Bildirimler stabil değildi. Yani bazen bildirim sesi geliyor, ekran uyanmıyor veya ekran uyanıyor ses gelmiyor vb. gibi
Şimdi Eu beta rom kurdum o sorunda kalktı belki global beta da da giderilmiştir.

Oyla:

mahferer

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
MI 9 SE
Konular
25
Merhaba arkadaşlar,

Teşekkür ederim.
Ben de MI6 yı 9 aydır sorunsuz ve keyifle kullanıyorum. Daha önce sony x compact ve z5 Compact kullanıyordum son android versiyonuna yakın olarak o nedenle Samsung s4 ve note2 saymayacağım bile.. Konuşma ses müzik ses kalitesinden çok memnunum (sesten bu derece memnuniyeti en son 2010 yıllarına kadar kullandığım Nokialarda yaşamıştım) üst seviye Xiaomi alabilirseniz (ki Samsung s10dan bahsediyorsunuz) rahat edersiniz. Yarı fiyatına değil amiral gemisi uçak gemisi kullanırsınız..

Oyla:

Blackelectro

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz Orhan
Cihazım
Xiami mi9t pro
Meslek
Bilgisayar Bileşen
Konular
6
Bence girip Samsung'un s8, s9 ve Note serilerinin forumlarını da incelemelisiniz.. Bu saydığınız sorunların çok daha fazlasını göreceksiniz bundan eminim. Bunu söylememin sebebi xiaomi fanboyluğu yaptığımdan değil sakın yanlış anlamayın.
Bugüne kadar htc, sonny, lg, samsung, apple dahil çeşit çeşit telefon kullandım ve aralarında "açık ara" (abartmıyorum) kullandığım en iyi telefon. Tabiki ufak tefek sıkıntıları mevcut, ama hiç biri donanımsal değil. Yazılım ile zamanla çözüleceğini düşündüğüm sorunlar. Gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

iyi forumlar.

Oyla:
Üst Alt