globalin amacı diğer romlara portlasınlar diyemi mesela xiaomi cihazlarda hangisi var
Global, China ve Developer olarak üçe ayrılıyor diyebiliriz, tam öyle olmasa da. Global rom stabildir, bilinen hatalardan arınmıştır, sağlamdır. Fakat root doğrudan olmaz.
China rom, Çin'e özel uygulamalar içerir. Çinli kullanıcılara özeldir, Türkçe gibi diller olmaz. Tabii el değmemiş olanlarda. Geliştirici arkadaş bize uygun hale getirmiş.
Developer ise geliştirici romu. Bu rom yapılen en yeni hata düzeltmelerini içerir. Hatalar içerebilir, bir sonraki hafta düzeltiliyor önceki haftanın hataları.
birşey sorucam ben discovery kitkatından geçtim ve onda ana ekrandaki ortadaki simgeye tıklayınca uygulama çekmecesine mi ne giriyordu miui romlarda bu yok mu
Miui çekmece gibi değil de tüm uygulamalar anasayfada mantığı ile çalışır. Sağa ve sola doğru çekerek istediğiniz uygulamalara ulaşabilirsiniz.
Merhabalar öncelikle emek için sonsuz teşekkürler..
Miui roma yabancı değilim s2 ve m7 cihazlarimda birçok kere kullandım.. Bacimda discover 16gb var virüs girmiş ve en sonunda tel kendini kapattı ve reset atıyor sürekli biz bu cihaza cwm yükleyip miui kurabilirmiyiz flashtoll ile bir türlü firmware atamadım yardımlarınızı bekliyorum
Lg G3 Fulmics 5.1 Marshmallow
Eğer Discovery'nin soketi bozulmadıysa (veri alışverişi yapabiliyorsa telefon kabloyla) o zaman dert değil. Spflash tool biraz arızalıdır. Ben neler yaptım yüklesin diye kabloyla 10-15 kere taktım çıkardım telefonu bilgisayara. En sonunda gördü. Tavsiyem GM'nin en son paylaştığı flash tool ile custom recovery yükleyin. Philz, Carliv recoveryler var. Onlardan birini yüklersen istediğin her romu atabilirsin. "gm dicovery recovery atma" diye google'da ara, çıkar hepsi.