Yardım Pocophone F1 Jiroskop Sorunu

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 10.3.5 Kararlı
Telefon Modeli
Pocophone F1
Bootloader Kilidi
Kapalı
Herkese merhaba Pocophone F1 kullanıyorum,jiroskop gerektiren oyunlarda ( asphalt 9, asphalt 8, temple run) ve google camera 360° fotoğrafın çalışmadığını fark ettim. Ekran döndürme de sorun yok,ekran dönüyor ama bu oyunlar ve uygulama düzgün çalışmıyordu. Telefonu yeniden başlattığımda sorunsuz şekilde çalışmaya başlıyorlar bir süre sonra tekrar aynı. Sorun yazılımsal mıdır yoksa jiroskop'um mu bozuk? Lütfen yardım edin.

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Herkese merhaba Pocophone F1 kullanıyorum,jiroskop gerektiren oyunlarda ( asphalt 9, asphalt 8, temple run) ve google camera 360° fotoğrafın çalışmadığını fark ettim. Ekran döndürme de sorun yok,ekran dönüyor ama bu oyunlar ve uygulama düzgün çalışmıyordu. Telefonu yeniden başlattığımda sorunsuz şekilde çalışmaya başlıyorlar bir süre sonra tekrar aynı. Sorun yazılımsal mıdır yoksa jiroskop'um mu bozuk? Lütfen yardım edin.

Ayarlar/Cihazın hakkında bölümüne gelin çekirdek sürümü yazan kısmın üzerine 5 kere dokunun Hardware test bölümü açılacak.Oradan Gyroscope Calibrasyon kısmını seçin verilen direktiflere göre cihazın kalibrasyonunu tamamlayın hocam.

Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ayarlar/Cihazın hakkında bölümüne gelin çekirdek sürümü yazan kısmın üzerine 5 kere dokunun Hardware test bölümü açılacak.Oradan Gyroscope Calibrasyon kısmını seçin verilen direktiflere göre cihazın kalibrasyonunu tamamlayın hocam.

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. O benim de aklıma geldi o menüyü açtığımda jiroskopla ilgili sadece "Gyroscope" bölümü vardı orada da kalibrasyon yok

Oyla:

pendroz

Kardan Adam
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Redmi Note 4x
Konular
250
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. O benim de aklıma geldi o menüyü açtığımda jiroskopla ilgili sadece "Gyroscope" bölümü vardı orada da kalibrasyon yok

Yeniden başlattığınızda çalışması yazılımsal olduğuna işaret ediyor.Yakın zamanda yeni sürüm güncellmesi aldı cihaz ondan sonra mı başladı bu sorun ? Gyro ve Accelerometer sensörleri kontrol ediyor bu durumu hareketlerin doğruluğunu test menüsünde Accelerometer kısmınıda kontrol etmekte fayda var.

Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Yeniden başlattığınızda çalışması yazılımsal olduğuna işaret ediyor.Yakın zamanda yeni sürüm güncellmesi aldı cihaz ondan sonra mı başladı bu sorun ? Gyro ve Accelerometer sensörleri kontrol ediyor bu durumu hareketlerin doğruluğunu test menüsünde Accelerometer kısmınıda kontrol etmekte fayda var.
Hocam ben sorunu yeni gelen güncellemeden sonra fark ettim ama daha önce de var mıydı bilmiyorum. Yakın zamanda da telefonu düşürdüm onun için de yazılımsal mı yoksa düşürmeden kaynaklı olduğunu anlayamadım. Accelerometer kısmına girdim sonuçlar böyle. Bu arada söyleyeyim şu anda sensörler çalışır durumda

Ekli dosyalar

• Screenshot_2019-07-17-11-07-37-084_com.miui.cit.png
    Screenshot_2019-07-17-11-07-37-084_com.miui.cit.png
    73,5 KB · Görüntüleme: 14
Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Yardım edebilecek olan yok mu ya :)

Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Sorunu çözdüm, aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için söylüyorum ben telefonumun bl kilidini açıp mi flash tool dan temiz kurulum yaptım ve sorun çözüldü. Yardım eden herkese teşekkür ediyorum.

Oyla:

cemgenc

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
mi 9
Konular
8
Sorunu çözdüm, aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için söylüyorum ben telefonumun bl kilidini açıp mi flash tool dan temiz kurulum yaptım ve sorun çözüldü. Yardım eden herkese teşekkür ediyorum.
Yeni xiaomi mi 9 aldim. Benimde jiroskop sorunum var. Bl kilidi için bi hafta beklememi söyledi program. Eger mümkünse nasil bi kurulum yaptınız banada anlatır mısınız

Oyla:

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11

Hocam benim de bir temiz kurulum yapmam lazım. Bu işlemi nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz

Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Hocam bu olaydan sonra telefonu tekrar düşürdüm ve sensör yine gitti. Bende bu sefer sadece telefonu sıfırladım ve sorun çözüldü. Telefonu sıfırlamak yetiyor. Geç yazdığım için kusura bakmayın yeni fark ettim mesajlarınızı

Oyla:
Üst Alt