Yardım Pocophone F1 Hücresel Ağa erişilemiyor/ Mobil ağ kullanılamıyor

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global kararlı 11.0.8
Telefon Modeli
Pocophone F1
Bootloader Kilidi
Açık
Herkese iyi forumlar. 2 gün önce telefonumun yazılımı bozuldu ve ben de twrp üzerinden yeni yazılım yüklemek zorunda kaldım. Yanlışlıkla şifreleme özelliği olan twrp 2.xxx yüklemiştim telefonu kurtarmaya çalışırken. Her şeyim de silindi. Sonra telefonu kurtarıp tekrar açtığımda bir sorun yaşamadım. Dün bana arama ve mesaj geliyordu fakat bugün birini aramaya çalıştığımda "hücresel Ağa erişilemiyor" ardından "Mobil ağ kullanılamıyor" hatalarını alıyorum. Acaba efs falan mı uçtu bir şekilde? Bende telefonun twrp yedeği var ama telefon bozulduğunda twrp den geri yükle yaptığımda hata alıyordum. Lütfen yardım edin bu telefonu nasıl düzeltebilirim?

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Hocam son yıllarda çıkan cihazlara çift sim repair yapıldığında şebeke stabil olmuyor ve band 20 gidiyor o yüzden sordum.

Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Anladım hocam. Size de ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Umarım Zenex hocam yardımcı olabilir

Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Değişik bir şey daha fark ettim kullanılabilir ağlarda 4.5G seçili. turkcell 2G yada 3G yi seçiyorum, ağa kayıt olundu diyor sonra o ekrandan çıkıp geri giriyorum tekrar 4.5G seçilmiş olarak görünüyor.

Oyla:

serdocan

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
RN 12 Pro
Meslek
Reklam Op. Uzmanı
Konular
35
Tercih edilen ağ tipini "gsm/wcdma otomatik" olarak şeçin. sizde belki "2g/3g otomatik" olarak görünebilir.

Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Buradan hangisini seçersem seçeyim ekrandan atıyor ve geri girdiğimde yine böyle görünüyor. İnternet ve sms var ama arama 2 taraflı da yok. Başka telefondan bu telefonu aradığımda diğer telefon sonuna kadsr çalıyor ama buna çağrı gelmiyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-06-29-14-50-20-506_com.android.phone.jpg
    Screenshot_2020-06-29-14-50-20-506_com.android.phone.jpg
    56 KB · Görüntüleme: 6
Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Cihazınız yurtdışı ve imei tamirli ise tekrsr işlem yapılması gerekki

Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Cihazınız yurtdışı ve imei tamirli ise tekrsr işlem yapılması gerekki
Hocam cevabınız için teşekkür ederim ama imei repair yapmadım,yurtdışından aldığım zaman harç ödeyerek kaydettirdim. Şu anda da dediğim gibi sadece arama çalışmıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam veri dışında tüm telefonun TWRP yedeği var. Onu yüklemeye çalışıyordum pocophone yazısında kaldı,açılmıyor. Acaba yedeği yanlış mı yükledim? içine ROM flashlayıp sadece efs yedeğini mi geri yüklüyüm?

Son düzenleme:
Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Hocam cevabınız için teşekkür ederim ama imei repair yapmadım,yurtdışından aldığım zaman harç ödeyerek kaydettirdim. Şu anda da dediğim gibi sadece arama çalışmıyor

Hocam veri dışında tüm telefonun TWRP yedeği var. Onu yüklemeye çalışıyordum pocophone yazısında kaldı,açılmıyor. Acaba yedeği yanlış mı yükledim? içine ROM flashlayıp sadece efs yedeğini mi geri yüklüyüm?
Yüklü romla yedek uyumsuzsa bu sorun çıkar.

Oyla:

Rambo2

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Pocophone F1
Konular
9
Sorunu çözdüm,aynı sorunu yaşayan biri olursa diye yazıyorum. Sorun acc uygulamasının son sürüm olan magisk güncellemesinden kaynaklanıyor. Ben acc uygulamasını f droid üzerinden güncelleme yoktu fakat magisk üzerinde güncelleme vardı. Onu yükledikten sonra bu sorunuyaşamaya başladım. Silip denediğimde de sorun ortadan kayboldu. Aradaki bağlantıyı çözemedim ama çözüm bu. Aynı sorunu yaşayıp acc uygulamasını kullanmak isreyenler f droid üzerinden kullanabilir orada sorun çıkmıyor.

Yüklü romla yedek uyumsuzsa bu sorun çıkar.
Hocam o anki kullandığım sürüm ile yedekte olan aynı zip dosyasıydı. Yedeği geri yükledim çalışmadı,depolama dışında her şeyi wipe yapıp denedim yine olmadı,yedeği yükleyip arkasından magisk flashladım (dm-verity olduğu için mi acaba açılmıyor diye düşünerek) yine olmadı. Nasıl yapmam lazım? digest doğrulamasında yada yedekleme sırasında hata da olmamıştı.

Oyla:
Üst Alt