Soru Pocofone F1 Merak Ettiklerim

Mr. Story

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
İsmail
Cihazım
Honor 9 Lite
Konular
17
Merhaba şuan kullandığım telefon Honor 9 Lite. Bir süredir yeni telefon almak istiyorum. Alacağım telefonunda Xiaomi marka olmasını istiyorum. Almak istediğim telefon Pocofone F1. Xiaomi Forum İstanbul'da yeni mağazasını açtığında bir indirim yapabilir diye düşünüyorum. Telefonu araştırıyorum bir süredir ve aklıma takılan noktalar var kullanan arkadaşlarım yanıtlarsa çok sevinirim.
1-)Telefonun çentiği ve alt çerçevesi çok göze batıyor mu kullanırken estetik açıdan.
2-)Telefonun kalınlığı 8.8 mm biraz kalın bir uzunluk. Kullanırken elde tutuşta rahatsız edici mi yada kötü hissettiriyor mu?
3-)Ben çok fazla kamera kullanan birisi değilim fakat kameranın en azından gündüz çekimlerinde tatmin edici olmasını isterim sizce kamerası ne durumda.
4-)Youtube'da inceleme videoları izlerken video karşılaştırmasında telefonlar arası ses geçişi yapınca Pocofone'a geçildiğinde ses farkedilir şekilde azalıyordu. Video çekiminde ortam sesini düşük şiddette mi kaydediyor.
5-)Yine araştırmalarım sonucu bildirim sorunu, multitouch sorunu varmış böyle sorunlar yaşayan oldumu veya telefonun bir sorunu var mı?
6-)Telefon hakkında genel görüşlerinizden bahseder misiniz?
Sorularımı yanıtlarsanız gerçekten çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
anladım çok teşekkür ederim yorumlarınız için kullanıcı kişilerden bu tarz yorumlar alınca soğumuştum telefondan şimdi sizin yorumunuzla tekrar f1 almayı düşünmeye başladım mi 8 ile arasında gidip geliyorum ama batarya konusunda kimisi 4,5,6,7 çok farklı ekran süresi alan var anlayamadım o yüzden stabil performansı yok telefonu bu değerleri alan kişilerde yaklaşık aynı uygulamalar ile vakit geçirmişler

Aynen ben de Poco ve Mi8 arasında kararsız kaldım.

Oyla:

TaNGo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih Emre
Cihazım
Redmi Pro
Konular
10
Yeniden telefon alacak olsam hiç düşünmeden yine gider PocoPhone alırım

POCO F1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
Yeniden telefon alacak olsam hiç düşünmeden yine gider PocoPhone alırım

Neden Poco hocam? Mi8'in kamerası (ois var) ve dış görünümü cezbedici. Gerçi kılıf takınca hepsi de aynı oluyor :D

Oyla:

TaNGo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih Emre
Cihazım
Redmi Pro
Konular
10
Aynen dediğiniz gibi herkes kılıfla kullanıyor PocoPhone de pil büyük sıvı soğutma var hafıza kartı desteği var optic sabitleyici sizin için önemli değilse ki benim için hiç değil Poco yu tek geçerim
Neden Poco hocam? Mi8'in kamerası (ois var) ve dış görünümü cezbedici. Gerçi kılıf takınca hepsi de aynı oluyor :D

Oyla:

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
6
TaNGo hafıza desteği önemli değil. 32 GB lık Samsung Note5'imde hafızaya hiç ihtiyacım olmadı.

Oyla:

TaNGo

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih Emre
Cihazım
Redmi Pro
Konular
10
O zaman buyrun siz Mi8 alın üstadım herkesin ihtiyaçları farklı ben kendi fikrimi söyledim
TaNGo hafıza desteği önemli değil. 32 GB lık Samsung Note5'imde hafızaya hiç ihtiyacım olmadı.

Oyla:

NexusMuhammedAli

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Muhammed Ali
Cihazım
POCO F1
Meslek
Makine Müh. 4+1
Konular
0
Çok merak ettiğim 2 şey var
1.örn: pub g, çentik ekran ayarını açtığım halde çentik kısmı oyun sırasında siyah kalıyor ekran olan heryerin istediğim zaman uygulama veya oyunlarda tam dolmasını istiyorum (pub g de yeniden bşalatma gerektirir diyor evet 3 gündür uğraşıyorum ancak yapamadım)
2.tmm ekran amoled değil ama always on gibi bir özelliği var mı? ekran ayarlarında ortam ekranı ayarı nedir? açık yapıyorum ancak bir fark yada herhangi bir şey göremiyorum, bilen cevaplarsa sevinirim iyi forumlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaşlar telefonu Forum İstanbul Xiaomi mağazasından almayı düşünüyorum. Açılışa özel indirim ile. Telefonu hala her yönüyle araştırmaktayım telefonda şöylr bir sorun varmış. Facebook instagram gibi uygulamalarda videolar düşük çözünürlükte oynatılıyormuş kullananlar cevaplayabilir mi?
öyle bir şey yok, internet hızınıza göre zaten downscale ediyor IG gibi uygulamalar, stabil 7-8mbps üstü internet hızında yüklenen video ne ise onu görürsünüz (zaten ıg e bildiğim kadarıyla 4k video seçip yükle desenizde 360-480p civarı bir kalitede yüklüyor)

Oyla:

Furkanbarbar

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Furkna
Cihazım
Pocophone f1
Konular
8
Pie guncellemesi ile pubgde tam ekrani gitti sonraki guncelleme ile duzeltirler galiba o ayarlardaki centikde calismiyor bendede aynisi

Ortam ekraninin sozde bildirimleri hep gostermrsi gerek ama oda calismiyor bildirimler gelince hemen gidiyor malesef

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
.tmm ekran amoled değil ama always on gibi bir özelliği var mı? ekran ayarlarında ortam ekranı ayarı nedir? açık yapıyorum ancak bir fark yada herhangi bir şey göremiyorum, bilen cevaplarsa sevinirim iyi forumlar

AMOLED olmayan ekranlarda AOD gibi özellikleri elbette ki çalıştırabilirsiniz ancak ekranın tamamı bu tarz ekranlarda sürekli açık kalacağı için günde 3-4 defa şarj etmeniz gerekir. Yani verimli olmayacaktır.

Oyla:

NexusMuhammedAli

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Muhammed Ali
Cihazım
POCO F1
Meslek
Makine Müh. 4+1
Konular
0
Pie guncellemesi ile pubgde tam ekrani gitti sonraki guncelleme ile duzeltirler galiba o ayarlardaki centikde calismiyor bendede aynisi

Ortam ekraninin sozde bildirimleri hep gostermrsi gerek ama oda calismiyor bildirimler gelince hemen gidiyor malesef
AMOLED olmayan ekranlarda AOD gibi özellikleri elbette ki çalıştırabilirsiniz ancak ekranın tamamı bu tarz ekranlarda sürekli açık kalacağı için günde 3-4 defa şarj etmeniz gerekir. Yani verimli olmayacaktır.

Cevaplarınız için teşekkürler, ortam ekranını ben aod tarzı bir şey olduğunu sanmıştım, umarım 18/9 iyice oturur herşeyde

Oyla:
Üst Alt