Çözüldü Poco X7 Pro'ya root atmak mantıklı mı?

cenkerbuldag

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cenker
Cihazım
POCO X7 Pro
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
HyperOS 2.0.101.0
Telefon Modeli
Poco X7 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Cihazı Xiaomi'nin kendi resmi sitesinden aldım. Alalı 1 ay oldu. Bootloader kilidini açıp root atmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Ne gibi eksileri olabilir?

Çözüm
Teşekkürler. Peki cihaz TWRP veya OrangeFox desteklemezken nasıl root atabilirim? Bir rehber videosu vesaire var mı?

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
whatsapp banı ile bootloader'ın ne alakası var? yıllardır BL açık cihaz kullanıyorum bir kez bile whatsapp'tan banlanmadım.
Banlanmaktan kastım boot kilidi açık cihazlarda, Google Play sertifika sorunu yaşanabildiği için ''Giriş Yapmak İçin Resmi WhatsApp Uygulamasına Sahip Olmanız Gerekir'' hatası yaşanabilir demekti. Boot kilidi açık her cihazda bu sorun olacak diye bir kaide zaten yok, sizlerin cihazınızda çalışıyor olabilir. Ama bu sorunu yaşayan kişilerin çoğunluğunda boot kilitleri açık. Bununla ilgili açılan konular, mesajlar ve çözümleri forumumuzda.

Oyla:

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
7
hiç bir cihazda sorun yok. kaç kişi yazdı buraya sorun olmadığını. google play sertifika sorunu da yaşanmaz. olmayan sorunları var gibi göstermeyin. rootlu cihazları konuya dahil etmeyin. root ayrı BL açmak ayrı.

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Banlanmaktan kastım boot kilidi açık cihazlarda, Google Play sertifika sorunu yaşanabildiği için ''Giriş Yapmak İçin Resmi WhatsApp Uygulamasına Sahip Olmanız Gerekir'' hatası yaşanabilir demekti. Boot kilidi açık her cihazda bu sorun olacak diye bir kaide zaten yok, sizlerin cihazınızda çalışıyor olabilir. Ama bu sorunu yaşayan kişilerin çoğunluğunda boot kilitleri açık. Bununla ilgili açılan konular, mesajlar ve çözümleri forumumuzda.
Hayır hocam bootloader kilidi kapatıldıktan sonra wp çalışmasının nedeni cihazın güvenlik testlerinden bootloader kilidi kapatıldığında geçebiliyor olması. Oysa WP hatasının nedenleri farklı ve bu hataya neden olan şeyleri yapabilmek için bootloader kilidinin açık olması gerekli. Yani her ne kadar hata bootloader kilidi açık olduğunda beliriyor olsa da WP bootloader açıldığı için hata vermiyor ama kilit kapatıldığında var olan hata giderilebiliyor.

Warez uygulama yükleyip, cihaza virüs bulaştıran ve sonuç olarak banka hesabı boşaltılan kişinin suçlu olarak banka şifresini görmesi gibi düşünün. Suç şifrede değil, warez uygulamada ama şifre hiç olmasaydı, mobil bankacılık kullanmasaydı hesap da boşaltılmazdı. Sizin tavsiyeniz de warez uygulama yüklemeyin gibi mantıklı bir önerme değil de banka hesabınızı tamamen kapatın gibi bir şey olmuş. Bu nedenle de itiraz edilmiş.

Sonuç olarak bootloader kapalı, root yetkisi hiç alınmamış cihazlarda, hesaplarda bile crackli WP yüklendiğinde bu sorunla karşılaşılıyor. Diğer yandan sertifika sorunu olan cihazlarda WP sorunsuz çalışabiliyor. Yani sorunu bootloader kilidine bağlamak hatalı bir düşünce.

Oyla:
Üst Alt