Yardım Poco X7 Pro'ya root atmak mantıklı mı?

cenkerbuldag

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cenker
Cihazım
POCO X7 Pro
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
HyperOS 2.0.101.0
Telefon Modeli
Poco X7 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Cihazı Xiaomi'nin kendi resmi sitesinden aldım. Alalı 1 ay oldu. Bootloader kilidini açıp root atmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Ne gibi eksileri olabilir?

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Cihaz garanti dışı kalır, boot kilidini açmak whatsapp da banlanmanıza sebep olabilir (onu da root ile aşabiliyorsunuz) onun dışında bir eksisi olmaz. Bana kalırsa root her cihazda olmalı, cihazın tüm kontrolü bizim elimizde olmalı.

Oyla:

cenkerbuldag

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cenker
Cihazım
POCO X7 Pro
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cihaz garanti dışı kalır, boot kilidini açmak whatsapp da banlanmanıza sebep olabilir (onu da root ile aşabiliyorsunuz) onun dışında bir eksisi olmaz. Bana kalırsa root her cihazda olmalı, cihazın tüm kontrolü bizim elimizde olmalı.
Teşekkürler hocam. Bunlar dışında başka eksi yok dimi hocam? Çünkü benim en büyük korkum bir daha resmi HyperOS güncellemesi alamayacak olmak. Böyle bir durum söz konusu mu? Yoksa tüm resmi güncellemeleri sorunsuz şekilde alabiliyor muyum?

Oyla:

iquique

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Soner
Cihazım
11 Lite 5G 780g
Meslek
Mühendis
Konular
7
whatsapp banı ile bootloader'ın ne alakası var? yıllardır BL açık cihaz kullanıyorum bir kez bile whatsapp'tan banlanmadım.

Oyla:

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
whatsapp banı ile bootloader'ın ne alakası var? yıllardır BL açık cihaz kullanıyorum bir kez bile whatsapp'tan banlanmadım.
Aynı şekilde hocam, bende doğrusu anlayamadım

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

Oyla:

cenkerbuldag

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cenker
Cihazım
POCO X7 Pro
Konular
7
Aynı şekilde hocam, bende doğrusu anlayamadım

En büyük korkum root attıktan sonra bir daha resmi HyperOS güncellemesi alamayacak olmak. Böyle bir durum söz konusu mu? Yoksa tüm resmi güncellemeleri sorunsuz şekilde yapabiliyor muyum?

Oyla:

TheCold75

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Oğuz Işık
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
4
Yıllardır her cihazda BL açık belki onlarca kez WhatsApp kurdum tekrar tekrar hiçte ban falan yemedim. Bence konu modlu olarak kullanmakla alakalı.

Oyla:

Skorpi

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
En büyük korkum root attıktan sonra bir daha resmi HyperOS güncellemesi alamayacak olmak. Böyle bir durum söz konusu mu? Yoksa tüm resmi güncellemeleri sorunsuz şekilde yapabiliyor muyum?
Benim cihaz'da BL kilidim açık ve rootlu, global de iken de güncelleme alıyordum sorunsuz, şu an ki EU romda da aynı şekilde

Oyla:

cenkerbuldag

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cenker
Cihazım
POCO X7 Pro
Konular
7
Benim cihaz'da BL kilidim açık ve rootlu, global de iken de güncelleme alıyordum sorunsuz, şu an ki EU romda da aynı şekilde

Yıllardır her cihazda BL açık belki onlarca kez WhatsApp kurdum tekrar tekrar hiçte ban falan yemedim. Bence konu modlu olarak kullanmakla alakalı.
Teşekkürler. Peki cihaz TWRP veya OrangeFox desteklemezken nasıl root atabilirim? Bir rehber videosu vesaire var mı?

Oyla:

karya48

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
Adım
Murat
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
3
Teşekkürler. Peki cihaz TWRP veya OrangeFox desteklemezken nasıl root atabilirim? Bir rehber videosu vesaire var mı?

Oyla:
Üst Alt