- Adım
- Furkan
- Cihazım
- Redmi Note9 Pro
- Konular
- 15
EEA'da arama ve mesajlaşma maalesef Google. Fakat arama kaydı için farklı bir çevirici flashlayabiliyorsunuz. Ama bu işlem için root gerekli.Hocam şuanda benim telefonumda Stock Çin Romu var fakat benim telefonumda mı bir sıkıntı var bilmiyorum ama ekran sürem Çin Romuna rağmen ekran sürem 7-8 saati aşamadı maalesef ayrıca Şu anda 1.0.18.0 var, önceden 2.0.3.0 vardı fakat onda daha çok pil tüketimi olduğu için sürüm düşürmek zorunda kaldım.
Sizin bu dediğiniz debload ve işlemci kısıtlaması nasıl birşey hocam? Telefonuma açıkçası root atmayı tercih etmem fakat bu işlemler için roota gerek yoksa nasıl yapıldığını söyleyebilirmisiniz?
Ayrıca EEA Romda Arama ve Mesajlaşma uygulamaları Google mı Xiaomi mi hocam?
Debload ve işlemci kısıtlaması için de roota ihtiyacınız var. EX kernel manager veya Franco kernel manager uygulamalarıyla işlemciyi kısıtlayabilirsiniz. Ben EX'i tavsiye ederim size. Kullanımı çok daha kolay. Sadece güç tasarrufu düğmesine bastığında işlemciyi yarı yarıya kısıtlıyor. Performansa ihtiyaç duyduğunuzda ayarı tekrar kapatabilirsiniz.
Debload, silinmeyen her uygulamayı tercihinize göre silmeye yarayan bir işlem. Veya silmek yerine devre dışı da bırakabilirsiniz.
Eğer root kullanmak istemezseniz, geçici olarak root yapın, vereceğim uygulamayı kurun ve debload işlemini yapın. Ardından rootu kaldırın.
Debload uygulamasını ekli dosyalara yüklüyorum.
NOT: Önemli olarak şunu söyleyeyim. Debload yaparsanız, sadece kullanmadığınız temel uygulamaları ve bazı gereksiz sistem uygulamalarını kaldırın. Emin olmadığınız ama kullanmadığınız diğer uygulamaları sadece devre dışı bırakın. Böylece ihtiyacınız olursa tekrar aktif edebilir ve sistemin çökme riskini önlersiniz.