Stok romlardan kesinlikle Çin romu. Fakat Çin romlarında bildirim problemleri oluyor bunu göz önünde bulundurmalısınız kullanmak isterseniz. Bazı fixler var fakat %100 işe yarıyor mu bilmiyorum.
Son Çin sürümü 2.0.3.0 şu an için, HyperOS 2 yani. Bu sürümün bildirim fixi için modlanmış framework yayınlanmıştı en son. Bunu magisk ile flashlarsanız sorun çözülebilir:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Global stok rom kullanmak istiyorum derseniz; pil için en çok Hindistan ve Taiwan romları tavsiye ediliyor. Fakat bunlar henüz 1.0 sürümünde.
Custom rom olarak önerebileceğim bir rom yok pil konusunda şu an için. Buna aosp romlar da dahil. Aosp romlarda güzel romlar var fakat genel olarak bakıldığında cihazın uyku moduna geçmesi ve kernel ile alakalı sıkıntılar var. Bunlar da güç tüketimine sebep oluyor. Yani stok romlarla hemen hemen aynı pil ömrünü veriyor ortalama.
Eğer aosp denemek isterseniz bir tek AlphaDroid son sürümü önerebilirim. Arayüz ve özellik olarak da en güzeli o zaten:
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Bana ne kullandığımı sorarsanız, ben Hyper 2.0'ı daha çok sevdiğim için EEA 2.0.2.0'ı kullanıyorum. Bu da pil konusunda kötü değil aslında. Ama tabii bir Çin rom kadar da değil.
Ama düzgün bir debload ve işlemci kısıtlaması yaparsanız pil ömrünü bu romda da, diğer birçok romda da arttırmak mümkün oluyor. Ben de öyle yapıyorum.
Özetle; seçim size kalmış

Bir sorunuz olursa ben buralardayım.
İyi forumlar.