Ben de yakında bu cihazı alacağım, artık kafamda kesinleştirdim. Şu an Note 9 Pro kullanıyorum ve yoluma yine Xiaomi ile devam etmek istiyorum. Alternatifler var tabii Note 13 Pro Plus, 13T, Poco F5 gibi ama içlerinde en mantıklısı bu cihaz gibi duruyor sunduğu özellikleri ve performansı baz alırsak.
Benim için tek olumsuz tarafı Mediatek işlemci olması nedeniyle custom romları desteklememesi ve sd kart bölümünün olmamasıydı ilk başta. Ama Note 9 Pro deneyimimden sonra artık zaten rom işleriyle uğraşmayı bırakmak istiyorum, bu yüzden çok da sorun etmiyorum artık.
Garanti ve güncelleme desteği bitene kadar olduğu gibi kullanacağım bu telefonu muhtemelen. Zaten roota, ek özellikler için modüllere vs ihtiyaç duyan bir cihaz değil, şu an için en azından.
Eu rom olmaması da büyük bir kayıp değil bence, onun yerine Endonezya rom atıp root atarım cihazın ömrü bittiğinde çok mecbur kalırsam. Çok daha stabil olur Eu romdan. EEA da çok iyi fakat tek olumsuz tarafı Mi Dialer olmaması.
Sarı rengi alacağım ben eğer bulabilirsem tabii
Zamlı maaşımın yatmasını bekliyorum şu an için
İnternette çok olumlu ve olumsuz yorumlar okudum. Genel olarak en çok batarya yönünden sıkıntı yaşayanlar var ama bu zaten Xiaomi için yeni bir sorun değil
Yeni yazılımların genelinde (MIUI 13ten itibaren) bu tarz sorunlar mevcut. Ve Hyper OS şu an çok yeni. Güncellemelerle daha da stabilite kazanacaktır diye düşünüyorum.
Kazanmazsa da bir roota ve kernel değiştirmeye bakar yani büyütecek bir şey yok
Gerçek şu ki bu fiyata böyle bir cihaz başka bir markada satın alamazsınız. O yüzden alanlara hayırlı olsun ve keyfini çıkarın.
Herkese iyi forumlar