Değer parasını verip aldığın cihaza xiaomi güncelleme yolluyor cihazdan soğuyorsun onlar bunu yapıyorda biz mi flashla eski sürüme dönünce garanti bozuluyormuş olaya bak sen. Buna rağmen bu markanın cihazını alıp kullanan kişinin kendisine saygısı yoktur bence. Samsung cihaz kullanında serviste veya yazılım sorunu olduğunda uzaktan bağlantı ile nasıl çözüyolar görün imei de atılmıyor ucuzda değil bu xiaomiyi sırtınızdan atın gitsin derim.
Olay saçma ona bir şey demiyorum.
1-) İmei atılmaması sence Xiaomi'nin sorunu mu? Yoksa yeni nesil işlemcilerin mi? Kaldı ki suç olan bir şeyi yapmana izin vermediği için markayı suçlamak ayrı bir garip.
2-) Güncellemeleri saçma sapan olabiliyor bu yüzden güncellemeye mecburen dikkat edeceksin ya da almayacaksın.
Yeniden cihaz alsam yeniden muhtemelen xiaomi alırdım. Sapasağlam Endonezya rom kurup 3000tl'ye sıfır aldığım telefon antutu gibi performans uygulamalarında İphone 12 pro max'in neredeyse 100.000 üstünde puanlar veriyor, kullandığı ekran şahsi yorumum ips bile olsa çok kaliteli bir ips ki gorilla glass victus var zaten. 5G, bluetooth 5.2, ve ios gibi cihazların desteklemediği ldac lhdc codeclerine destek sunuyor. UFS 3.1 in muazzam hızı yanında muazzam bir yapay zeka işlem gücü sunuyor, 67 watt hızlı şarj ile yarım saatte fulleniyor üstüne videolarda "şarjı bitmeyen telefon yapmışlar" başlıkları ile karşılanıyor. 120HZ ekran deneyimi zaten hoş olmasının yanında JBL'in hoparlörlerini de kullanıyor, buna rağmen çok hafif bir cihaz.
Bunları belirtme sebebim cihazın fiyatına dikkat çekmem. Çevremde 10000TL verip bazı cihazlar alan kişiler var ve çok basit şeylerde bile kimi zaman korkunç performanslar gösteriyor. 11000tl ye 11 alan arkadaşım cihazıma imrenerek bakıyor. Ben bu cihaza yalnızca 3000tl verdim. Güncelleme kötüyse yapmam ya da daha iyisinin çıkmasını beklerim yoksa custom rom kurarım bu kadar basit. Önceki cihazım Note 6 pro'yu da custom rom ile android 12 inanılmaz stabil bir biçimde kullanılıyor hâlâ.
4. senesinde cihaz kasma donma hiçbir problemi yok kamerası da gece çekimleri haricinde gayet tatmin edici sonuçlar verebiliyor. O cihazı da 4 sene önce 700tl ye sıfır aldığımı belirteyim.
Neden kendime saygım yok? Neden bu forumdaki kimsenin kendisine saygısı yok? Güncelleme kötüyse kötü yapma o zaman kimse çıkıp savunmuyor bu güncellemeyi yapmayın bekleyin araştırın gerekirse ileride custom rom kurun diye bas bas bağırıyorlar. Bu onları kendilerine saygısı yok mu yapıyor?