Rom POCO X3 Pro için en iyi Custom ROM hangisidir?

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
20
Evolution X 9.5 kullanıyordum ancak ROM durduk yere çöküp cihaz içerisine artık giremediğimden Clean Flash yapmaya karar verdim yedek alıp. Ancak hangi ROM'u kuracağım konusunda kararsızım. Evolution-X içerisindeki spooflar ve pencere güvenli işaretlerini yok sayma gibi ayarlar oldukça iyiydi. Sizce bu tip şeyleri de içerebilen hangi ROM'u kurmalıyım? Anymore KSU kernel ile kullanıyordum. Hangi ROM en iyi performansı sunar sizce?

Aliimran7

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
22
Güncel tam anlamıyla sorunsuz bir custom rom yok hocam. Mutlaka her birinde bir takım sorunlar oluyor. Kullandığınız özellikleri başka romlarda modüller ile halledebilirsiniz ancak başka sorunlar çıkacaktır.

Tavsiyem yaşadığınız çökme sorunu nadiren veya uzun aralıklarla oluyorsa yine aynı romdan devam etmenizdir. İnsanın alışkanlıklarını değiştirmesi kolay olmuyor çünkü.

Belli periyotlarda yedek alarak, romun yeniden çökmemesini umarak kullanmanız bence daha iyi olacaktır sizin için.

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
20
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Güncel tam anlamıyla sorunsuz bir custom rom yok hocam. Mutlaka her birinde bir takım sorunlar oluyor. Kullandığınız özellikleri başka romlarda modüller ile halledebilirsiniz ancak başka sorunlar çıkacaktır.

Tavsiyem yaşadığınız çökme sorunu nadiren veya uzun aralıklarla oluyorsa yine aynı romdan devam etmenizdir. İnsanın alışkanlıklarını değiştirmesi kolay olmuyor çünkü.

Belli periyotlarda yedek alarak, romun yeniden çökmemesini umarak kullanmanız bence daha iyi olacaktır sizin için.
Tam anlamıyla sorunsuz beklemiyorum pek hocam. Sonuçta custom ROM bunlar. İlla ki hataları olacaktır. Örneğin Evo X'in bir sürümünde ekran kesim moduyla alakalı bir sorun vardı ve bu sorun telefonu bootloop'a sokuyordu. Geliştirici sonraki yamada gidermişti. Bunun gibi birçok şey olabilir.

Yaşadığım çökmeyi de bu kadar zamanlık ROM deneyimlerimde ilk kez oldu. Clean Flash yaptım aynı ROM'u ancak telefonumda donanımsal sorunlar olduğu artık çok aşikar. Neden derseniz: Telefonum bu gün durduk yere donup kalıp 4-5 kere ellemediğim halde restart attı (ki bu sorun aylardan beridir varolan bir sorundu); aynı şekilde çok donduğu anlarda bazen boot animasyonuna dönüyor; POCO logosunda haddinden uzun kalabiliyor; sistem başladıktan 2-3 dakika sonra tamamen donmaya başlıyor; kamera bileşenine yük bindiren işlemler (otomatik modda pozlama, ağır çekim, gece modunda çekim, zoom atmak, 4k çekim yapmak, makro kamerasına artık erişemiyor olmam vb.) yaptığım taktirde kamera donanımı tamamen çöküyor ve restart atmadan da asla diğer uygulamalar da erişememekte. Ayrıca donmaları yaşarken de devamlı işlemleri duruyor. Örneğin "system işlemi yanıt vermiyor, Sistem Arayüzü yanıt vermiyor, Pixel Launcher yanıt vermiyor, önde uygulama açıksa (mesela WhatsApp) WhatsApp yanıt vermiyor" hatalarını devamlı basıyor ve uygulama çalışıyor olmasına ve "bekle" ye dokunmuş olmama rağmen illa kapatmamı istiyor.

Kamera meselesini yine dün yaşadığım için restart attım ancak ondan beridir telefon artık kendinden geçmiş halde ara ara donup kendine restart atıyor (normalde cihazın donmaları bir şekilde kendiliğinden geçerse kamera sorunu hariç sanki bu sorunları asla yaşamıyormuş gibi çalışıyordu). Açıkçası custom yazılım kullanmayı da aşıyor. Doğrudan donanım sorunlarına giriyor bu. Çünkü reball işleminden öncesinde bu yukarıda saydığım sorunların hiç birisi yoktu. Reball yaptırdıktan (!) 1 ay sonra 2 haftada 1 olan tamamen donma sorunundan sonra bu hale geldi cihaz yavaş yavaş. Açıkçası üstüne düşmek istiyor ve daha düzgün bir tamirciye verip yaptırmak istiyorum.

Çevremdeki tamircileri de Allah affetsin ki cihazımı birisi bu hale getirdi, hem ilk tamircim hem de diğerleri de bu telefon artık ölecek biz hiçbir şey yapamayız diyorlar. (komiktir ki ilk tamircim kendinden emin şekilde "bu cihazdan 3-4 tane yaptım kesinlikle hiç birinde sorun çıkmadı" diye konuşmuştu bana ve şu an bu cihaz ölecek yapacak bir şey yok diyor)

Yedekleme konusuna gelirsek:
yedekleme konusunda pek bir kaygım yok çünkü hem Google Fotoğraflar sınırsız depolamadan devamlı fotoğraf, video yedeklerini anında alıyor hem de WhatsApp günlük yedeklemesini alıyor. Yedek sorunum yok ancak ihtiyacım olan cihazımla saç baş yolduracak cinsten uğraşmaktan bıktım.

Bir noktada haklısınız aslında Evo X ROM'unun sağladıklarını deneyimledikten sonra açıkçası ROM değiştirmeye pek sıcak bakamıyorum çünkü içerisine konulmuş bileşenler ve özel ayar menüsü Lineage tabanlı ROM'lara kıyasla anlaması daha basit olduğundan ötürü pek değiştirmeyi istemiyorum ancak ROM kaynaklıysa (ki sanmıyorum) değiştirmeye de hazır sayılırım.

Son düzenleme:
Oyla:

Aliimran7

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
22
Cihazınızı daha az yoracak olan AOSP romları denemenizde fayda var o zaman.

MIUI/HyperOS romlar düzenli güncelleme almıyor hemde çok fazla gereksiz bileşenler içeriyor. Telefonunuz bu durumdayken düzenli güncelleme alan nispeten daha stabil bir rom seçip ondan devam etmeniz iyi olacaktır.

Romlarla ilgili birkaç telegram kanalı var. Hem güncellemeleri paylaşıyorlar hemde kullanıcı yorumları ile fikir sahibi oluyorsunuz.

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
20
Cihazınızı daha az yoracak olan AOSP romları denemenizde fayda var o zaman.

MIUI/HyperOS romlar düzenli güncelleme almıyor hemde çok fazla gereksiz bileşenler içeriyor. Telefonunuz bu durumdayken düzenli güncelleme alan nispeten daha stabil bir rom seçip ondan devam etmeniz iyi olacaktır.

Romlarla ilgili birkaç telegram kanalı var. Hem güncellemeleri paylaşıyorlar hemde kullanıcı yorumları ile fikir sahibi oluyorsunuz.
Açıkçası sanmıyorum hocam. ROM'un kendisi abanmıyor sisteme. Sorunumun donanımsal olduğu dediğim gibi çok aşikar. Kalkıp cihazın işlemci hızını yarı yarıya kıssam bile bu sorunu yaşıyorum. ROM çökmesi öncesinde durum daha vahimdi. Sistem az ısınsa hemen aynı dediğim problemleri çıkarıyordu. İşlemci hızını yarıya kısıp ısınmasını durdurmama rağmen böyle yapıyordu. En son paraya kıyıp yeniden cihazı vereceğim ancak il dışına yollayacağım. Etrafımdaki tamircilerden hiçbir şey olmaz gerçekten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aliimran7 hocam sizce ilk verdiğim tamirci telefonu açabilmek adına anakarta ciddi ısılar uygulayıp parçalarına, özellikle de kamera bileşenine zarar vermesi mümkün müdür? Neden derseniz ana kamera lensinin tam ortasında bir tüy var ama bu tüy kıvrık yani yüksek ihtimal ya havadan ya da kıyafetinden düşmüş bir kıl parçası. Ne dersiniz? Bu cihazı Ceppro gibi yerlere verirsem düzelme ihtimali var mı?

Oyla:

Aliimran7

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
22
Açıkçası sanmıyorum hocam. ROM'un kendisi abanmıyor sisteme. Sorunumun donanımsal olduğu dediğim gibi çok aşikar. Kalkıp cihazın işlemci hızını yarı yarıya kıssam bile bu sorunu yaşıyorum. ROM çökmesi öncesinde durum daha vahimdi. Sistem az ısınsa hemen aynı dediğim problemleri çıkarıyordu. İşlemci hızını yarıya kısıp ısınmasını durdurmama rağmen böyle yapıyordu. En son paraya kıyıp yeniden cihazı vereceğim ancak il dışına yollayacağım. Etrafımdaki tamircilerden hiçbir şey olmaz gerçekten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aliimran7 hocam sizce ilk verdiğim tamirci telefonu açabilmek adına anakarta ciddi ısılar uygulayıp parçalarına, özellikle de kamera bileşenine zarar vermesi mümkün müdür? Neden derseniz ana kamera lensinin tam ortasında bir tüy var ama bu tüy kıvrık yani yüksek ihtimal ya havadan ya da kıyafetinden düşmüş bir kıl parçası. Ne dersiniz? Bu cihazı Ceppro gibi yerlere verirsem düzelme ihtimali var mı?
İnanın çok fazla bilgi sahibi değilim hocam tamirat konusunda. Reball işlemini videolardan biliyorum çok ciddi ısılar uygulanan bir işlem değil aslında. Ancak ülkemizdeki iş standartları çok düşük seviyede olduğu için yanlış işlem yapılmışta olabilir, içinden parça çalınıp yan sanayide takılmış olabilir, telefonu toplarken birkaç şeyi yanlış takmış olabilirler...

Mesela dün bir arkadaşın yazısını okudum bu forumda. Teknik servise ürün gönderirken arıza belirttiğimiz kısımda kullandığımız uslüp tamirin kalitesini etkiler demiş. Emrivaki yaparsanız telefonunuzu daha kötü durumda alırsınız ispatta edemezsiniz demiş.

Ya referanslara bakıp işin ehli bir yere başvuracaksınız, ya da bu telefon ile gittiği yere kadar gidip yeni bir telefon bakacaksınız

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
20
İnanın çok fazla bilgi sahibi değilim hocam tamirat konusunda. Reball işlemini videolardan biliyorum çok ciddi ısılar uygulanan bir işlem değil aslında. Ancak ülkemizdeki iş standartları çok düşük seviyede olduğu için yanlış işlem yapılmışta olabilir, içinden parça çalınıp yan sanayide takılmış olabilir, telefonu toplarken birkaç şeyi yanlış takmış olabilirler...

Mesela dün bir arkadaşın yazısını okudum bu forumda. Teknik servise ürün gönderirken arıza belirttiğimiz kısımda kullandığımız uslüp tamirin kalitesini etkiler demiş. Emrivaki yaparsanız telefonunuzu daha kötü durumda alırsınız ispatta edemezsiniz demiş.

Ya referanslara bakıp işin ehli bir yere başvuracaksınız, ya da bu telefon ile gittiği yere kadar gidip yeni bir telefon bakacaksınız
Açıkçası çaresiz durumdaydım ve o anda tamirciyle konuşurken sakince işte anlattım abi bunun böyle böyle sorunu oldu bilirsin zaten X3 Pro'larda yaygın bir şeydir telefonumu yapabilir misin? Mümkün mü? tarzı bir sohbet geçti hatta sıcak kanlı bile davranmıştı epey. Üslup konusunda sorun yok ancak dediğiniz gibi ülkemizdeki iş standartları düşük olunca kötü işçilik olabiliyor.

İşin ehli yerler o anda karşıma çıkmadı hiç. Telefonu nerde nasıl yaptırırım şeklinde her yere konular mı dersiniz postlar mı dersiniz gruplarda, her yere sordum ama cevap alamadım. Telefonumu yaptırdıktan sonra işin ehli olan insanlar karşıma bir bir gelmeye başladı. Ama en azından şu aklımda ki bir daha sorun yaşarsam bu insanlardan birine başvurup telefonu yollayacağım. Yeni cihazlar tabi ki pahalı olduğu için elimdeki ile yetinmeye çalışıyorum.

Oyla:

Aliimran7

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
X3 Pro
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
22
Tekrar poco düşünür müsünüz bilmem ama poco x7 pro şu an için alınabilecek en mantıklı fp ürünü gibi görünüyor. Olurda değiştirmek zorunda kalırsanız aklınızda bir tavsiye olarak bulunsun

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
20
Tekrar poco düşünür müsünüz bilmem ama poco x7 pro şu an için alınabilecek en mantıklı fp ürünü gibi görünüyor. Olurda değiştirmek zorunda kalırsanız aklınızda bir tavsiye olarak bulunsun
X3 Pro'da yaşadıklarımdan sonra POCO markasına korkuyla yaklaşırım açıkçası. Çünkü Kasım ayından beridir yaşadıklarım akıl alır şeyler değil. Ancak Samsung'da parasını hak etmeyen ürünleri satıyor. Yoksa Samsung düşünebilirdim. Hiç bilmiyorum açıkçası. POCO zamanında bu hatasının farkına varıp bir zamanlar Samsung'un Note 7 serisine yaptığı gibi geri çağırma yapıp düzeltmelerini yaptıktan sonra tekrar satışa sunabilirdi. Dediğim gibi şu saatten sonra POCO ve Xiaomi markasına korkuyla yaklaşıyorum artık. Cidden Kasımdan beridir başıma gelen olaylar akıl alır cinsten değil şu an da dahil.

Oyla:
Üst Alt