Rehber Poco x3 pro hard brick hk. Yeni gelişmeler!

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71

arruna

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
F6 Pro
Meslek
Kamu
Konular
11
Geçen gün cihazım hard brick oldu ve server ile açıldı. 350 lira aldılar. (Server işleminden anlamıyorum)

Cihazın hard brick olma sebebi kesinlikle twrp uyumsuzluğu. cihazı sıfırlayıp, akabinde arrow 12.1 kurmak istedim ama twrp'nin (ilk) eski sürümünü yüklediğimi unutmuştum. yeniden başlat dediğimde cihaz iptal olmuştu. ardından tamirden çıktı. arrow recovery ile kurulum sıfırdan kurulum yapınca sorunla karşılaşmadım. daha da rom atmam artık =)

tıslayankedi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MIUI Destek
Cihazım
POCO X3 PRO
Meslek
ROM Geliştiricisi
Konular
36
Bu kadar kolay HB olması şaşırttı beni.
Aylardır Nfc cihazlar için rom üretiyorum, hiç hb olmadı. Defalarca başarısız, eksik rom attım. Yada rom denemeleri yaparken cihazı bozdum ama anca Soft brick olmuştu. Daha anca geçen hafta x3 pro ya ait 3.romu nfc için portladığımda Meta-Inf ve Firmware-Update klasörlerine eksik dosya attım diye hb oldum onu da 200 liraya açtırdım zaten.
Cihazlar kolay kolay HB olmuyor diye biliyorum sebebi başka olabilir bence.

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
Bu kadar kolay HB olması şaşırttı beni.
Aylardır Nfc cihazlar için rom üretiyorum, hiç hb olmadı. Defalarca başarısız, eksik rom attım. Yada rom denemeleri yaparken cihazı bozdum ama anca Soft brick olmuştu. Daha anca geçen hafta x3 pro ya ait 3.romu nfc için portladığımda Meta-Inf ve Firmware-Update klasörlerine eksik dosya attım diye hb oldum onu da 200 liraya açtırdım zaten.
Cihazlar kolay kolay HB olmuyor diye biliyorum sebebi başka olabilir bence.
Sizin olay biraz daha değişik ben hb pmic çipi yüzünden biliyordum ama sizin dediğinizede göre cihaz baya baya kolay hb oluyormuş
Benimde cihazın garantisi bitmiş bir ayağım çukurda artıkgiggle~~

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Hızlı şarjından olabilir mi ?birde yazılım geliştiriciler (mıuı) tam kontrol etmeden belkide piyasaya sürüyorlar.bu eskiden beridir var. Bootloderin de açık olmaması ayrı bir handikap çünkü fastboota da girsen rom atımı gerçekleşmeyecek.
Onun için adroid yada mıuı güncellemelerinde recoveryden format data yapılması daha sağlıklı olacaktır.

M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

HakanUyanmis

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Hakan
Cihazım
Poco x3 pro
Konular
0
Uzun zamandır yazacaktım ama şimdi nasip oldu. Bu sorunu global çapta hemen herkes yaşıyor. Şimdi bütün nedenlerini ve nasıl çözüleceğini yazıyorum. Foruma girenler ve araştıran herkes bu sayede çözüm bulur umarım.

Öncelikle sorunun kaynağı Miui sürümü falan değil. Yani direk olarak değil. işlemci ya da pmic entegresi. Şöyle anlatayım. Poco X3 pro özelinde bahsederek Snapdragon 860 çok güçlü bir işlemci. Ayrıca cihaz donanımsal açıdan çok güçlü. Dolayısıyla yaptığınız her işlemde cihazınız maksimumu vermek istiyor. Bu da aşırı ısınmalara yol açıyor. Miui 12.5 ve sonrasındaki stabil çalışma sorunları ve yazılımdan hatalarda telefonun daha da ısınmasına neden oldu.

Bu ısınma belli zaman içirdiğinde işlemci ya da pmic entegresinde lehimlerin akmasına ve kısa devreye neden oluyor. (bazen ikisinde de)

Telefonunuzu tamirciye götürdüğünüzde incelemek için açıp bataryayı söküyor. Bataryayı tekrar taktığınızda pmic kısa süreliğine de olsa doğru akım seviyesini karşıladığı için telefonunuz başka hiç bir işlem yapmadan çalışıyor. Ancak kısa devrenin de etkisi ile siz fark etmeden cihazınız daha fazla ısınıyor ve 1 gün içerisinde bir daha açılmamak üzere kapanıyor. Aynı işlemi tekrarlasanız da açılmıyor. Korkmayın bunun manası telefonunuz kendini korumak için kilitliyor, yani brick oluyor.

Peki ne yapmak gerekli.
Öncelikle şu konuda uyarayım. Telefonu tamirciye götürüp dediğim gibi açıldıysa emin olum hiçbir işlem yapılmadı. Sadece bataryayı çıkarıp taktı. Bazı forumlarda okuduğuma göre bazı telefoncular işlem yaptıklarını iddia ederek para almış ve ya talep etmişler. Belki işlem yapmış olabilirler ancak tamirle alakası olmayan bir işlem. Çoğu da yalan. Telefoncunun birisi işlemciyi değiştirdiğini söylemiş ki bu duyduğum en büyük yalan. Snapdragon işlemciyi kimse bulamaz. Nitekim bahsi geçen telefon da bir gün sonra brick olmuş.

Öncelikle dediğim sorunu yaşadıysanız, yapmanız gereken entegre temizleme, tamiri yani Reballing işlemi yapabilecek bir elektronikçi bulmanız. Türkiye’de her direnç değiştiren kendisini elektronikçi zannettiği için bu sorunu çözebilen sayısı az. Çözebilecekler de Hindistanlılardan öğreniyorlar. Neyse konumuza gelecek olursak İstanbul ve Ankara’da bazı elektronikçiler Reballing konusunda iyiler. Araştırıp tercih edebilirsiniz.

Ancak unutmayın daha önce anlattığım bataryayı çıkarıp takma işlemini yapmadan Reballing yaptırsanız daha iyi. Çünkü telefonunuz çok ısıdan dolayı Anakarta zarar verirse o zaman yapacak birşey kalmaz. Bir de özellikle Reballing işlemini bilen bir elektronikçi ile görüşüp bu yazdıklarımı anlatın. Çünkü telefoncuların saçma müdahaleleri de Anakartta tamiri mümkün olmayan sorunlara yol açabilir.

Önemli bir soru da bu işlem başarılı olursa cihaz eski halini alır mı. Evet, kesinlikle. Hatta iyi bir Reballing işleminden sonra eskisinde de daha iyi olabilir. Çünkü entegrelerin orjinali fabrika ortamında seri üretimle olur. Ancak Reballing işlemi usta ellerde yapılırsa ince el işçilikle yapılmış altın gibi daha iyi olabilir. Seçtiğiniz elektronikçiye bağlı.

Unutmayın Poco X3 Pro bir performans cihazı ve tercih edenlerin kahir ekseriyeti oyun için tercih ediyor. Bu da ısınmalara sebep oluyor. Poco X3 Pronun sıvı soğutma bakırı tasarımından dolayı işlemciye tam olarak temas etmediği için de bu sorun çok normal.

Dediğim yol ile yüzde 80 olarak çözüm bulursunuz. Eğer telefonunuza henüz bir müdahalede bulunmadıysanız yüzde 99.

Bir de unutmadan fiyat olarak Reballing işlemi yaklaşık 450-500 TL civarı. Genelde bilgisayar parçalarına uygulanır.

Bu yazdıklarımdan eminin miyim veya kaynağım ne diye merak edenlere Hindistanlı bir arkadaşım bana bu yolu anlattı ve bu şekilde sorun yaşayıp düzelen telefonlarla ilgili video attı. İşlemi an ve an izledim.

mkur

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
mkurr
Cihazım
note 4
Konular
1
merhabalar poco x3 pro telefonum kullanırken dondu ve bir daha açılmadı tamir için götürdüğüm telefoncu şuan için çözümünün olmadığını söyledi anladığım kadarıyla hard brick olmuş herhangi çözümü mevcutmu bu sorunun
naptınız acaba benim telefonum da aynı şekilde bi daha açılmadı fastboot recovery download mode adına her ne derseniz hiç bir menüye girmiyor garantisi devam ediyor.Power tuşuna da 10 sn 1dk bastım hiç tepki yok.Siz naptınız acaba

Üst Alt