Rehber Poco x3 pro hard brick hk. Yeni gelişmeler!

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
Selam.
Bugün her poco x3 pro nun kaçınılmaz sorunu olan hard brick i nasıl biraz daha önleye bileceğinizi söyleyeceğim.

Poco x3 Pro'nun miui 12.5 güncellemesiyle birlikte bu sorunlar arttı ve neredeyse her geçen gün yenisi çıkıyor

Bu sorunun hala neyden kaynaklandığı tam bilinmiyor. Isınma sorunu diyen var, hatalı işlemler diyen var çok karışık ama bu sorunların azda olsa önüne geçmek içün önerim miui 12.0.X veya onu baz alan romları kullanın miui 12 de bu daha az görülüyor
Eğer aosp kullanıyor iseniz frimware olarak 12.0.X frimware larını kullanın.

Ben şuanda dahil olmak üzere miui 12.5 kullanıyorum bir sorun ile karşılaşmadım ama bu karşılaşmayacağım anlamına gelmez, yakında aosp roma geçeceğim ve geçtimde miui 12 frimware larını kullanacağım

Bu şuan miui 12.5 kullananlara panik yaratmasın cihazım ölecekmi diye ama ölmeyecekte diyemeyiz. Tabikide miui 12 ye geçince sorun tam olarak çözülmeyecek ama azalacaktır önerim aosp rom kullanıyor iseniz desteklenen en eski frimware ı kullanın

Benden bukadar iyi akşamlar

31.01.2022 Yeni gelişmeler!

Tekrardan selam
Artık neredeyse sorunun kaynağı belli oldu
Şuanlık sorun pmci kontrolcüsünde olduğu bulundu
Eğer bunun nedemek olduğunu bilmiyorsanız kısaca açıklayayım: cihazınızın şarjı 100 olunca otomatik olarak şarjı kesmesi veya cihaz ısınınca şarj hızının yavaşlamasını bu kontrol eder.
Bu kontrolcüde oluşan hata dolayısı ile cihazlar brick oluyor
Bu haber sayesinde artık hataların yazılımsal değil donanımsal olduğu kesinleşti. Artık rahatça istediğiniz roma geçebilirsiniz

Bu hatayı önlemek için şunları yapabilirsiniz:
Cihaz şarj olurken kullanmayarak
Cihazı çok sıcak ortamlarda şarj etmeyerek

Şuanlık bukadar eğer daha fazla haber gelirse konuya devam edeceğim

Son düzenleme:

nedim001

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
nedim
Cihazım
mi8 lite
Konular
0
Merhaba garantili aldığım bu ürünü diğer redmi cihazlarımda olduğu gibi hindistan romuna geçirmeyi düşünüyorum bunun içinde mi flash ile yapmam gerekiyor yazınizi okuyunca hard brick olma ihtimalini gördüm bu cihazı diğer redmi telefonlardan farklı kılan çökme ihtimali nedir acaba

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
Merhaba garantili aldığım bu ürünü diğer redmi cihazlarımda olduğu gibi hindistan romuna geçirmeyi düşünüyorum bunun içinde mi flash ile yapmam gerekiyor yazınizi okuyunca hard brick olma ihtimalini gördüm bu cihazı diğer redmi telefonlardan farklı kılan çökme ihtimali nedir acaba
Poco x3 pro biraz sorunlu bir cihaz hiçbir şey yapmasanız bile cihaz hard brick olabiliyor

nedim001

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
nedim
Cihazım
mi8 lite
Konular
0
Poco x3 pro biraz sorunlu bir cihaz hiçbir şey yapmasanız bile cihaz hard brick olabiliyor
Biraz daha açık anlatabilir misiniz bu telefon hep reklamlarda hız performans canavarı diye tanıtıldı sıkıntısı nedir bu cihazın

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
Biraz daha açık anlatabilir misiniz bu telefon hep reklamlarda hız performans canavarı diye tanıtıldı sıkıntısı nedir bu cihazın
Hocam yazdığım gibi bunun nedeni pek bilinmiyor cihaz hız konusunda canavar ama bu yeni güncellemelerle cihazda daha kolay sıkıntılar olduğu fark edildi. Şuan düşünülene göre cihazın ısınması anakart hatasına sebep oluyor buda hard brick anlamına geliyor

Yani cihazın bootloader kilidini açmak farklı romlar yüklemek cihaza zarar vermiyor ve eğer daha az ısınan bir roma geçer iseniz cihazın iyiliğine sebep oluyor

nedim001

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
nedim
Cihazım
mi8 lite
Konular
0
Hocam yazdığım gibi bunun nedeni pek bilinmiyor cihaz hız konusunda canavar ama bu yeni güncellemelerle cihazda daha kolay sıkıntılar olduğu fark edildi. Şuan düşünülene göre cihazın ısınması anakart hatasına sebep oluyor buda hard brick anlamına geliyor

Yani cihazın bootloader kilidini açmak farklı romlar yüklemek cihaza zarar vermiyor ve eğer daha az ısınan bir roma geçer iseniz cihazın iyiliğine sebep oluyor
Tavsiye ettiğiniz rom nedir mesala

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
Tavsiye ettiğiniz rom nedir mesala
Bu tabiki göreceli ama 12.5 in baz alınmadığı romları ve firmware ları kullanırsanız hata oranı düşer. tabiki benim gibi risk almayı seviyorsanız yeni romlara geçebilirsiniz ben memnunum ama korkmuyorda değilim miui romlarında miui 12.5 ama aosp lerde 12.0.5 frimware ını kullanacağım

osman_ogun

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
osman
Cihazım
poco x3 pro
Konular
0
merhabalar poco x3 pro telefonum kullanırken dondu ve bir daha açılmadı tamir için götürdüğüm telefoncu şuan için çözümünün olmadığını söyledi anladığım kadarıyla hard brick olmuş herhangi çözümü mevcutmu bu sorunun

Decidueye

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan Savcı
Cihazım
Poco x3 pro
Meslek
Öğrenci
Konular
71
merhabalar poco x3 pro telefonum kullanırken dondu ve bir daha açılmadı tamir için götürdüğüm telefoncu şuan için çözümünün olmadığını söyledi anladığım kadarıyla hard brick olmuş herhangi çözümü mevcutmu bu sorunun
Yetkili servise götürseniz cihaz değişimi yapıyorlar. aynı cihaz olmuyor başka cihaza değiştiriyorlar

Üst Alt